holiday on ice

Met je dochter naar Holiday On Ice

holiday on iceEen van de grote voorrechten van het vaderschap is dat het je meevoert naar plaatsen waar je zònder kinderen met een boog omheen zou lopen. Ik ben allesbehalve een kunstschaatsliefhebber, ben evenmin behept met een modetic en lig niet wakker van half ontblote mannenlijven. En toch zat ik vorige week live te kijken naar het spektakel dat Holiday On Ice heet.

holiday on ice Brok toptheater
Een cadeautje voor Rosa,  mijn tienjarige dochter die ogen en oren te kort kwam. Toegegeven, Energia, de nieuwe familieshow waarmee de ijsdansers momenteel door ons land toeren, is een brok toptheater. Boven de ijsbaan hangt een planeet omringd door fonkelende sterren. In dit decor voltrekt zich een reis door aard en  heelal die wordt verbeeld in elkaar snel opvolgende scènes.

Uitbundige kostuums
Rosa laat zich moeiteloos meenemen, gehypnotiseerd door de licht-, geluid- en videoeffecten staart ze met wijd open ogen naar het ijs. In de pauze babbelt ze enthousiast over de uitbundige kostuums van de ijsdansers en probeert mij te bewegen tot de aankoop van een heuse Holiday On Ice-schoudertas. Ik ga door de knieën en met een grote glimlach gaat Rosa weer naast me op de tribune zitten. Opnieuw raakt ze geheel in de ban van de magische ijsreis. ‘Wat vond jij er nou van, pap?’ vraagt ze in de auto op de terugweg. ‘Vakwerk, ongelooflijk dat ze die show uitvoeren terwijl ze schaatsen,’ zeg ik. Rosa knikt. Lantaarnlicht trekt oranje strepen achter haar gezicht. Nog een paar jaar, denk ik, dan kunnen we samen naar een concert van The Scene.

Ook met je koters naar Energia van Holiday on Ice? Alle info over tickets en tourdata vind je hier. Ze toeren nog t/m 2 januari 2011 door Nederland.