airline-sex-discrimination

Help stewardess, er zit een man naast me!

airline-sex-discriminationHet zal je maar gebeuren. Zit je lekker onderuitgezakt in een vliegtuig richting Auckland, stuurt de stewardess je ineens van je plek. Reden: je bent een man. En die mogen niet naast onbekende kinderen zitten. Tenminste, niet bij Air New Zealand en Qantas. Tijd voor een internationale boycot van deze maatschappijen?

Ultieme poging tot politiek correct gedrag 
En waarom mogen mannen niet meer naast voor hen vreemde kinderen zitten tijdens een vlucht? Let op, hier komt ie: uit vrees voor misbruik. Deze even bizarre als discriminerende maatregel is onlangs ingevoerd door Air New Zealand en Qantas uit Australië. Een woordvoerder van Qantas gaf aan dat verschillende klanten om deze regel hadden gevraagd. Sommige Nieuw Zeelandse oppositiepartijen vinden deze regel als een ultieme poging tot politiek correct gedrag.

Verbaasde vader
Een van de eerste slachtoffers van deze regel is Mark Worsley. Hij keek onlangs raar op toen hem werd gevraagd ergens anders te gaan zitten. De man uit Auckland moest voordat het vliegtuig vertrok van stoel wisselen met een vrouw die een paar rijen verderop zat. De stewardess vertelde hem doodleuk dat het niet toegestaan was om naast een kind zonder begeleiding te gaan zitten. Dit in tegenstelling tot vrouwen die kennelijk wel hun handen kunnen thuis houden. De man, zelf vader van een tweeling van twee jaar, voelde zich zwaar gediscrimineerd. Toen hij weer met beide benen op de grond stond, is hij zijn verhaal gaan vertellen bij de pers.

Misbruik door vrouwen
Nadat dit bericht in de pers kwam, begonnen meer mannen hierover te klagen. Na onderzoek bleek dat deze actie geen nieuwe regel is, maar een beleid dat al een paar jaar gevoerd wordt. De wijze heren en dames achter dit beleid hebben zich kennelijk nooit in de feiten verdiept. Uit allerlei onderzoek blijkt dat het niet vaders maar moeders zijn die zich het vaakst schuldig maken aan kindermisbruik, verwaarlozing en moord. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is een zeventig procent van de rechtszaken wegens kindermisbruiken de vrouw de dader, in geval van moord is 65 procent de daders vrouw. Vaders zouden wel wat beter aan hun pr moeten werken, om deze cijfers over het voetlicht te krijgen.