Baby's gaan digitaal


electronisch kinddossierOok baby’s ontkomen niet langer aan de greep van Big Brother. Vanaf 2007 worden alle gegevens over pasgeboren baby’s meteen opgenomen in een Electronisch Kinddossier (EKD). Op dit moment worden de gegevens van de kinderen nog altijd op papier gezet.

Babygegevens
Staatssecretaris Ross-Van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ondertekende in november 2004 al een afspraak om het digitaliseren van babygegevens te regelen. Onlangs werd bekend dat er 25 miljoen extra wordt uitgetrokken om het EKD zo snel mogelijk in te voeren.

Privacy blijft gehandhaafd
In het Electronisch Kinddossier zal, tot en met het negentiende levensjaar, alle belangrijke informatie over een kind, zijn gezin en zijn omgeving worden opgeslagen. Alleen geautoriseerde personen en instanties waarmee het kind te maken krijgt, zoals verloskundigen of medewerkers van het consultatiebureau, kunnen informatie en risico’s toevoegen. Ook het dossier is alleen toegankelijk voor geautoriseerde partijen.

Problemen oplossen
Door het gebruik van het EKD krijgen zorgverleners een beter inzicht in de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling en de behoeften van het kind. De hoop is dat Jeugdzorg zo eerder mogelijke problemen kan opsporen en hulp kan aanbieden.

Vorige IkVader Boeken zelfstandig
Volgende Nooit meer iets kwijt

Ook interessant

Vanaf 1 april 2009 wordt in de Amsterdam RAI de AutoRAI 2009 gehouden. Door de economische crisis iets anders van opzet, maar met voldoende nieuwe gezinsauto’s! IkVader mocht alvast rondkijken en serveert u de primeurs.

107
Share

Ben jij een betrokken vader? Een man die één dagdeel of meer zorg draagt voor de kinderen? Dan kun je tot 22 juni 2011 meedoen aan deze online enquête van de universiteit Utrecht. De vragen hebben betrekking de keuzes die jij hebt gemaakt rond werk en privé. Klik hier om mee te doen. Het kost …

23
Share

Een van de eerste journalisten die acte de presence gaf in onze stand op de negen-maanden-beurs was de roemruchte Parool-journalist Frenk der Nederlanden. Zijn puntige pen heeft hem een unieke positie opgeleverd bij de Amsterdamse krant: dagelijks mag hij een halve pagina vol schrijven over iets wat hij meemaakt, signaleert of vindt.

183
Share

Herinner je je eigen verjaardagsfeestjes nog? Een rondje snoeptrommel door de klas en samen je vriendjes naar de speeltuin in de buurt. Of hooguit naar de bios. Maar tegenwoordig woedt er tussen ouders een heuse competitie over de manier waarop kindlief Het Verjaardagsfeestje viert. Klimhal, survivaltocht en goochelaar zijn al haast gewoontjes – het moet …

291
Share

Omdat onze zoon IJsbrand elke avondmaaltijd verstoort met eet- en smijtwerk, meldde ik me aan voor een avond waarop ouders konden kennismaken met de Gordon methode. Het lokaal van het organiserende Hilversumse kinderdagverblijf zat bomvol – moeders en minstens evenveel vaders. We dronken thee en keken elkaar onderzoekend aan. Was het echt zo erg? Hadden …

121
Share

Bang dat je zoontje zich te buiten gaat aan games die ‘ongeschikt’ voor hem zijn? De nieuwe campagne Weetwatzegamen.nl wil ouders meer bewust maken van de effecten van computerspellen, onder meer door een kijkwijzer voor games te introduceren. Grote kans dat zoonlief juist die games pakt die hij volgens die Kijkwijzer niet mag zien…

773
Share