onderwijzers kunnen niet rekenen

Onderwijzers kunnen nog steeds niet rekenen

onderwijzers kunnen niet rekenenJe kind leert van alles op school – behalve rekenen. Dat weten we sinds een onderzoek vorig jaar duidelijk maakte dat de toekomstige juffen en meesters slechter kunnen rekenen dan leerlingen uit groep 8. Dat kon zo niet langer, vond het ministerie van Onderwijs.

Rekenvaardigheidstoets
Ze oppermeesters ontwikkelden daarom een toets, een heuse ‘rekenvaardigheidstoets’ die de Pabo-studenten sinds september 2006 moeten afleggen. Maar, ach gut, het mocht de studentjes niet al te moeilijk worden gemaakt, blijkt nu. Ze slagen al voor het examen wanneer ze één van de 50 vragen goed hebben beantwoord.

Opzet? 
Sinds de invoering van de ‘toets’ hebben meer dan 10.000 Pabo-studenten de toets doorstaan. Hoera, we kunnen tellen en aftrekken! Maar, het gemak waarmee de studenten door hun examen heen worden geloodst, blijkt toch geen opzet te zijn. Een docent van de Pabo in Zwolle, Gert Schoeman, kreeg argwaan. Hij ontdekte dat er een foutje in de software zat. Vanaf 1 mei moeten de studenten de echte toets maken. Misschien kunnen ze bijscholing aanvragen bij groep 8?