Bijna bejaarde bevalt van zoon


oma bevalt van zoon Tegen de tijd dat haar kind eindexamen doet op de middelbare school, is zij tachtig – maar dat mag de pret niet drukken. Een paar dagen geleden beviel de Californische overgrootmoeder Janise Wulf (62) van een gezonde zesponder, zoon Adam Charles Wulf. Lang leve IVF!

Kwieke stellen
Hoewel… je vraagt je wel af wat zo’n IVF-art bezielt om een baby op te zadelen met een oma. Wij dachten altijd dat de reageerbuis bedoeld was voor kwieke stellen die moeite hebben langs natuurlijke weg kinderen te krijgen. Maar afijn. Hopelijk haalt Janise de honderd – ze heeft genoeg kinderen om lijf & geest jong te houden. Wat heet! Deze dame bemoedert – inclusief de pasgeborene – 12 kinderen, begrootmoedert 20 kleinkinderen en beovergrootmoedert 3 achterkleinkinderen!

Broertje
Jongste telg Adam is het tweede kind dat ze met haar man, de 48-jarige Scott, op de wereld zet. Drie jaar geleden kwam, eveneens via IVF, het broertje van Adam, Ian geheten, ter wereld. Janise wilde graag kinderen met haar huidige echtgenoot omdat hij zijn vorige huwelijk kinderloos bleef. “En ik hoef niet meer te werken,” vertelde Janise, die in de pianohandel zat. “Ik kan al mijn tijd aan de kinderen besteden.” Gelukkig helpt Scott een handje, want Janise moet het ook stellen zonder haar gezichtsvermogen – ze is blind.

janise wulfBuiten medailles
Met haar prestatie valt Janise net buiten de medailles op het onderdeel ‘Op Torenhoge Leeftijd Een Kind Krijgen.’ De Roemeense Adriana Iliescu kreeg een kind toen ze 66 was. De Italiaanse Rosanna della Corte en de Amerikaanse Acheli Keh baarden nog een kind op 63-jarige leeftijd. De arts van Janise, Jorge Pena van het Mercy Medical Center uit Redding, zei dat geboortes boven de 35 jaar altijd riskant zijn maar, gezien de goede lichamelijke conditie van Janise durfde hij deze zwangerschap aan.

Vorige Reuzenbaby van 7 kilo
Volgende Wouter Bos blijft het gezin ontdekken

Ook interessant

BREDA – Bijna vader? Geen paniek. Niet langer hoeft de man die zich wil voorbereiden op de komst van zijn kind met moeders mee naar puf-, zucht- en luiertraining. Speciaal voor hem komt er een workshop. Zonder soft gedoe en met de biertap binnen handbereik.

 

250
Share

Vaderdag viert feest! Op zondag 21 juni bestaat het fenomeen Vaderdag precies honderd jaar. Ter gelegenheid van dit eeuwfeest organiseren de Universiteit van Amsterdam, het Vader Kennis Centrum en IkVader.nl op vrijdag 19 juni een symposium over vaderschap.

25
Share

Schrijvend verloskundige Beatrijs Smulders presenteert vandaag haar nieuwe boek Veilig door de Kraamtijd. In dit boek, en in de interviews die ze geeft, verspreidt zij de boodschap dat vaders in het eerste levensjaar van de baby er (voor het kind) niet of nauwelijks toe doen. Kortom, hoogste tijd voor tegengas vanuit vaderperspectief. Henk Hanssen, hoofdredacteur van IkVader.nl, publiceert daarom vandaag deze open brief aan Beatrijs Smulders.

424
Share

Fulltime werken en ouderschap blijkt minder lastig te combineren dan vaak wordt aangenomen. Negentig procent van deze ouders vindt dat zij voldoende tijd over houden voor hun kinderen. Slechts 14 procent van hen stelt dat de kinderen er bekaaid vanaf komen. Dit blijkt uit een onderzoek van Marketresponse.

65
Share

Gisteren reden we voor het eerst gevieren naar huis. Rosa en IJsbrand achterin. Zondagmiddag. Een modelgezinnetje keert terug van familiebezoek. De tijden dat ik een eleptische aanval kreeg bij de gedachte aan dit toekomstbeeld, liggen gelukkig ver achter me. Als een heuse Verantwoordelijke Vader zat ik achter het stuur, een kalme koers varend omdat de kinderen (ik moet nog wel wennen aan het meervoud) allebei vredig in hun mandje lagen te slapen, zelfs Rosa.

61
Share

Vaders minder belangrijk, kopt Trouw vandaag. De gezaghebbende krant heeft 500 kinderen laten vragen naar hun mening over hun ouders. Tim, Emma, Josephien, Fatima, Dirk? Hallo, wij zijn van Trouw en we willen je graag een paar vragen stellen: ‘Wie is het belangrijkst voor je, je vader of je moeder?’

16
Share