De Tao van K3


k3Of er een relatie tussen beide voorvallen is? Ongetwijfeld. “Rosa,” zei ik vanmiddag. “Het is bijna gelukt, die kaartjes voor K3.” In het druilerige weer brak de zon op haar gezicht door. Ze fietste naast me op haar peuterfiets, van school op weg naar huis. “Echt waar?” “Ja, vanavond nog even met mamma overleggen, of ze ook meegaat, en dan kunnen we bestellen.” “Joepie!”

Himalaya
Van blijdschap maalde ze de trappers onder zich weg en spurtte voor me uit. Voordat ik een dochter had, dacht ik dat K3 een berg in de Himalaya was. Nu weet ik dat in K3 de piek vormt van een roze vloed die over je drempel heen spoelt zodra je dochter een jaar of twee is. De onindambare stroom van roze gekleurde Barbie-poppen, roze My Little Pony-paardjes, roze jurkjes vult inmiddels alle kieren en gaten van ons huis. De voorkeur voor deze kleur moet genetisch voorgeprogrammeerd zijn of op zijn minst viraal besmettelijk: alle vriendinnen van Rosa lijden er aan.

Tao
De Tao indachtig heb ik me niet verzet: geef mee & overwin, hield ik me voor, al was me niet duidelijk wanneer & waar ik die winst zou kunnen pakken. Als er voetbal op tv verschijnt, roept ze vol afschuw ‘Neeee!’
“Ik haat voetbal,” zei ze laatst zelfs, nadat ik haar voor de zoveelste keer vergeefs een bal in de voeten schopte. Het was de eerste zin waarin ik haar het woord haat hoorde gebruiken. De Tao van K3: ik ken de liedjes uit mijn hoofd, de boeken, een paar danspasjes zelfs en de films. Ontelbare malen al heb ik haar in slaap gepraat met het plot van K3’s Magische Medaillon – heb ik nieuwe twists bedacht, nieuwe karakters geïntroduceerd, de film van voor naar achter en van achteren naar voren verteld.

Zullen we trouwen?
Ze krijgt er geen genoeg van. K3 is de vleesgeworden meisjesdroom.
“Zullen we trouwen?” zei ze vanavond.
Het was kwart voor acht, we zaten op bed, te lezen in Jip & Janneke.
“Wil je dat graag?”
“Ja.”
“En mama dan?”
“Mama moet met iemand anders trouwen, een vriend of een vriendin.”
Ik was ontroerd. Door het gemak waarmee ze de vraag stelde die ik nog nooit heb durven stellen, willen stellen, en het vertrouwen dat uit haar ‘aanzoek’ spreekt. Ook al staat ‘trouwen’ in haar beleving voor niet meer dan een spel dat een paar dagen duurt, ook al kan ze me morgen inruilen voor haar buurjongen, ik voelde me toch een paar meter boven mezelf uitstijgen. Geef mee & overwin.

Vorige 'Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.'
Volgende Op bezoek bij TV-Oost: 'Henk, ik ga je lekker teasen'

Ook interessant

Dat wij er in het huishouden onze eigen praktische methoden op na houden, is bekend. Maar, een Australische man uit Warwick, een suburb bij Perth, wilde de was wel heel vernuftig aanpakken. Hij stopte niet alleen de kleren in de droger maar duwde gelijk de baby erbij, zo bericht de Sydney Morning Herald.

Share

De kwaliteit van kinderzitjes wordt steeds beter. Dat blijkt uit de test van kinderzitjes die de ANWB in samenwerking met Europese zusterclubs heeft gedaan. Dit jaar zijn er 40 verschillende kinderzitjes uit alle gewichtsklassen onderzocht. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

timthumb11.php

Stel je voor: je gaat samen met je kind naar de Bart Smit. Even een leuk speeltje uitzoeken, denk je. Dat valt vies tegen: voor je het weet loop je tegen die muur van speelgoed op, waar de nitendo’s, knuffelberen en puzzelboxen door elkaar heen liggen! Hoe pik je daar nou het juiste speeltje tussenuit? Lees de tien gouden speelgoedregels!

Share

door Andreas Kouwenhoven

img-laidrrawservant

Omdat in Nederland een akelig laag percentage van de vrouwen werkt en de vergrijzing alsmaar toeneemt, is het sinds enige tijd tot de politiek doorgedrongen dat er meer vrouwen aan het werk moeten. Vandaar dat de Tweede Kamer vorig jaar een voorstel van VVD-er Van Aartsen en PvdA-leider Bos aannam dat basisscholen verplicht om vanaf 2007 gratis kinderopvang aan te bieden. Het idee van de politici is dat daarmee alle moeders ‘massaal’ aan het werk kunnen. Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag. Uit een recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) bleek eerder al dat moeders geen vertrouwen hebben in de kwaliteit van de kinderopvang: kinderen horen thuis onder moeders rok en nergens anders.

Share

Ze zijn er in alle soorten en maten, apps, filters en andere technische hulpmiddelen waarmee je kunt voorkomen dat je kind op een broeierige pornosite beland of de gebruiksduur kunt limiteren. Maar, deze middelen bieden vooral schijnveiligheid. Dat althans beweren Vlaamse onderzoekers in een net verschenen rapport. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Relatiecrisis? Ligt er een scheiding op de loer? Tel even tot tien voordat je aan jezelf gaat twijfelen. Er is namelijk eindelijk een geldig excuus voor je ‘relationele onvermogen’ uitgevonden. Zeg: “Nee schat, het ligt niet aan die ander, het ligt niet aan jou, het zit in mijn genen!” Jazeker: uit onderzoek dat deze week bekend is …

Share