Gemaakt voor glorie?


ijsbrand in gooi- en eemlanderIs het een voorteken? Is dit knaapje gemaakt voor glorie? Destined for greatness, zoals ze dat in Hollywood zo lekker vet zeggen. Feit is dat ik zaterdagochtend de krant opensloeg en naar een foto van IJsbrand staarde.

Met blijdschap geven wij kennis
Ik geef toe, ik had de foto zelf gemaakt en zelf naar de redactie gestuurd om bij de rubriek ‘Met blijdschap/leedwezen geven wij kennis…’ te plaatsen, maar toch. Ik neem aan dat de redactie overstelpt met foto’s van klein grut en toch een wakkere redacteur heeft besloten om juist IJsbrand eruit te kiezen… Kortom, als Volstrekt Doorgeslagen Trotse Vader kán ik dit niet anders interpreteren dan als een omen, een signaal. Ja, ik weet het zeker, deze jonge knaap gaat grote dingen doen in zijn leven!

 

Vorige Mr. Nosey: Vaders op avontuur in kinderopvang
Volgende De smaak van luiers

Ook interessant

Het is mag dan smoorheet zijn geweest, gelukkig vinden ware wetenschappers altijd een moment voor baanbrekend onderzoek. Zo hebben geleerden aan de universiteit van Washington eindelijk bewijs geleverd voor iets wat wij vaders al lang weten: moeders vinden dat de poepluier van hun eigen baby niet stinkt! In het eerste deel van het net verschenen onderzoek werd aan dertien gelukkige moeders gevraagd, na het verschonen van hun kinderen, een enquête in te vullen met vragen over de reuk van de betreffende luier. Vervolgens kregen ze dezelfde vragen voorgelegd nadat ze luiers van andere kinderen hadden besnuffeld. En wat bleek? De luiers van hun eigen kinderen riepen minder walging op dan die van andere kinderen. Dat de onderzoeksresulaten zijn gebaseerd op de ervaringen van slechts dertien moeders mag de pret niet drukken natuurlijk.

Share

454030252_9f31014e6f_mJanna de Jager-Wijma (53) uit het Groningse Stedum is de wanhoop nabij. Vorige maand bepaalde de Australische rechter in een wereldwijd geruchtmakende zaak dat zij de erfenis van haar overleden vader, die in de jaren vijftig naar Australië emigreerde, moet delen met drie door Wijma buitenechtelijk verwekte kinderen. Nu blijkt Janna ook te moeten opdraaien voor de proceskosten: ruim 138.000 euro. Uit de erfenis krijgt ze ongeveer 50.000 euro, eenvierde van de circa 200.000 euro die Wijma naliet. De Groningse, die van een bescheiden uitkering moet rondkomen, zegt dit bedrag niet te kunnen betalen. In een poging een financieel drama af te wenden, doet ze nu een schriftelijk beroep op de Australische premier John Howard. Janna gaf IkVader exclusief toestemming de brief te publiceren.

 

Share

‘Ha, ik wist dat je zou komen!’ Beatrijs Smulders, verloskundige van het Amsterdamse Geboortecentrum maar vooral schrijfster van de bestsellers Veilig Zwanger en Veilig Bevallen, steekt hartelijk haar hand naar me uit. Ze wijst uitnodigend naar een schaal met broodjes zalm en worstelt een kurk van een champagnefles. Ja, champagne! Want, het moment is gekomen …

Share

De betrokkenheid van vaders blijkt een belangrijke rol te spelen bij de vraag hoeveel kinderen er in een land worden geboren. Dit blijkt uit een studie van de universiteit van Turijn waarin de verschillen tussen het (relatief) hoge Nederlandse geboortecijfer en het lage Italiaanse geboortecijfer worden verklaard. Een van de belangrijkste oorzaken is dat de …

Share

Waterpistool, kinderspeelgoed? Niet per se! Street Wars, een slim waterspel voor deelnemers vanaf achttien jaar, gaat nu ook in Londen van start. De Britse bobby´s zijn bang voor paniek op straat.

Share

Ook de internettop in Tunis is deze week in de gulle greep van de Goedheiligman. Internetgoeroe Nicholas Negroponte, media tech prof bij het Amerikaanse MIT Media Lab, kwam met een briljant, concreet idee op de proppen: een goedkope, rugged laptop voor elk kind in de Derde Wereld.

Share