rosa test camera fisher price

IkVader test digitale kleutercamera

rosa test camera fisher priceLeuk hoor, zo’n teddybeer maar eh, er een foto van maken? Nou nee. Het kiekje is gemaakt door mijn 6-jarige dochter Rosa die, op uitnodiging van Fisher-Price, hun nieuwe digitale kleutercamera mocht uitproberen. Afgezien van haar enthousiasme over het apparaat, is het vooral boeiend dat haar foto’s je een onthullende blik gunnen in haar wereld. Want, Rosa fotografeert niet alleen mensen (juffen, vriendinnen) maar vooral ook dingen. De teddybeer van haar broertje, een Barbie-pop én de opwindende eend met het muziekje dat ze elke dag hoort.

Oren
Ze bloost als het cadeaupapier van het pakje trekt. Het oog van een lens en twee handgrepen, die als oren aan het cameragezicht vast zitten, staren haar aan. Even later grijpt ze met gemak de twee handgrepen beet en tuurt door het oculair. Draait de camera naar zich toe en wijst op de lensopening: ‘Wat is dit? Een oog?’

rosa test camera fisher priceHerkenningsmelodie
We duwen het meegeleverd lithium-batterijtje en vier (niet-inbegrepen) penlight batterijen erin – houd een mini-schroevendraaier paraat – en als een gadgetjunkie in de dop begint Rosa op alle knopjes tegelijk te drukken. De camera gehoorzaamt door bij elke funtie een afzonderlijke herkenningsmelodie te laten horen. Ze drukt direct af, waarbij de kleutercamera het geluid van een spiegelreflexcamera laat horen, en ik verschijn op het kleine scherm aan de achterkant. ‘Nu wil ik een foto maken van mijn schoenen!’ En zo gaat het maar door. Kleding, knuffels, broertje IJsbrand – alles en iedereen moet op de foto. En natuurlijk gaat het ding mee naar school waar de juffen eraan moeten geloven.

rosa test camera fisher priceDiavoorstelling
Met de bijgeleverde USB-kabel uploaden we de foto’s naar een account dat ik voor Rosa op Flickr open. Nu kunnen we haar ‘werk’ als een diavoorstelling voorbij laten komen. Met een resolutie van 640 x 480 zijn de plaatjes niet briljant scherp maar van acceptabele kwaliteit. Prima om af te drukken of om door te sturen naar oma en andere fans. Fisher-Price levert deze ‘Kid-Tough™ Digital Camera’ met een geheugen van 8 MB voor meer dan 50 foto’s. Je kunt er een SD-kaart in stoppen voor meer geheugen. Verder wordt een CD bijgeleverd met fotobewerkingssoftware

Conclusie

Voor
:
in pakkend jasje gestoken, ‘rugged’ camera die bestand lijkt tegen kleutergedrag. Absoluut foolproof: je kind kan er in tien tellen mee uit de voeten, en jij dus ook.

Tegen:
de ingebouwde flitser werpt wat onnauwkeurig licht op het onderwerp. Kwaliteit van de foto’s is minder dan de plaatjes uit je mobieltje.

Onze conclusie: Je kleuter schiet er onvergetelijke snapshots mee van haar/zijn belevingswereld. Dit alleen al maakt de aanschaf van deze camera meer dan de moeite waard. De camera komt eind juli in Nederland op de markt en gaat circa € 100 kosten.