TV in mijn hoofd


henk-en-rosa“Ik heb een televisie in mijn hoofd.” Zo luidt een van Rosa’s gevleugelde uitspraken. Ik heb er veel voor over om eens te zappen langs de kanalen op haar teeveetje.
Verschil
Vooral omdat ik vermoed dat werkelijkheid en fantasie in haar wereldbeeld naadloos in elkaar over vloeien. Zou ze een verschil ervaren tussen de gesprekken die ze met haar poppen voert en de gesprekken met haar vriendinnen? Ik denk van niet. Gisteren stond ik af te wassen terwijl ze een kommetje van haar favoriete soep naar binnen lepelde.

Reus
“Als ik naar jou kijk, zie ik tegelijk een sprookje in mijn hoofd,” zei ze opeens.
“O ja?”
“Ja, dan zie ik een filmpje, van een grote reus die roept dat er nog wat tomatensoep is. Hij roept dan: “Rosa! Er is nog tomatensoep!’ En weet je wat ik dan doe?”
“Nee?”
Ze schoof haar stoel naar achteren, gleed er vanaf, pakte haar lege bordje en rende naar de keuken.
“Dan kom ik heel snel naar de keuken. En die reus schept dan nog wat soep uit een hele grote pan.”
Ze liep weer terug naar stoel. Demonstratie achter de rug. Pakte haar Barbie-pop van tafel en vertelde moederlijk dat zij niet bang hoefde te zijn voor de grote reus.

Vorige Vondeling krijgt thuis
Volgende Vader dode baby's helemaal kapot

Ook interessant

Met een iPhone kun je alles, beweren Apple-apostelen. Logisch dus dat je het apparaat nu ook kunt laten babysitten. Hoe? Via de Baby Monitor, een stukje software dat je voor een paar euro op je iPhone kunt downloaden. Vervolgens start je de applicatie en voer je een nummer in waarop bereikbaar bent. Kies níet je …

Share
dadventure

Aanstaande vaders kunnen tijdens de negen-maanden-beurs, die woensdag 22 maart in de RAI van start gaat, kijken naar een korte film die hen in sneltreinvaart laat kennismaken met het vaderschap. De film, DADventure getiteld, wordt non-stop vertoond in het IkVader Trainingskamp op de beurs.

Share

Is er een rijkere inspiratiebron dan het vaderschap? Stel deze vraag aan kunstenaar Joep Zander en hij schudt hartgrondig van nee. Dit weekend geeft deze Deventer kunstenaar een interactieve presentatie van zijn werk. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Skoda Fabia Combi 1.4 16V Ambiente

Thuis in elke woonwijk

Vorig jaar zag een hele nieuwe generatie kleine stationwagons het levenslicht. De Peugeot 207 SW debuteerde en de Renault Clio Estate werd aangekondigd, net als de Skoda Fabia Combi. Die laatste is deze maand te gast in de IkVader Gezinsautotest. Volgt hij de stijgende lijn van Skoda?

Share

Het zal je maar gebeuren: terwijl jij netjes met je kinderwagen plaatsneemt in een Amsterdamse tram komt er een conducteur op je aflopen. ‘Meneer, u moet de tram uit.’ Waarom? Je hebt een kinderwagen bij je! Deze situatie kan het gevolg zijn van een curieuze beleidswijziging bij het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB. Tot verbijstering van veel …

Share

Goed, het duurt nog een tijdje voordat ie in de bios of op de buis te zien is, maar graag toch al uw aandacht voor een bijzonder filmproject. Het aardige van de rolprent Evolution of Dad is namelijk dat je de totstandkoming van de film van dichtbij kunt volgen via het blog van filmmaker Dana …

Share