'Jij bepaalt hier niet alles!'


rosa-bepalen“Jij bepaalt hier niet alles!” Ze kijkt me aan met een quasi-boos gezicht. Ze is vier jaar oud, ze heet Rosa en ze is het er niet mee eens dat ze geen tv meer mag kijken. Geen SpongeBob, geen Sesamstraat. Normaal zeurt ze dan in de trant van ‘Mag het echt niet?’ maar voor het eerst tornt ze met een krachtige kreet aan mijn gezag.

Waar heeft ze het vandaan?
“Jij bepaalt hier niet alles!”
Ik schiet in de lach. Waar heeft ze die zin opeens vandaan?
“Wie bepaalt hier alles dan?” vraag ik. “Jij zeker?”
“Nee, mamma,” luidt het antwoord.
Ai.

Betrokken
Hoe betrokken moet je als vader zijn voordat het kind jouw gezag bóven dat van de moeder plaatst? Zorg ik vier dagen in de week voor dit kind omdat ‘mamma’ van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werkt en dan is zij nog steeds de baas in huis… Gelukkig is het over een paar dagen Vaderdag en heb ik, ook in haar ogen, alles te vertellen. Voor één dag.

Vorige Gescheiden vaders hopen op Eerste Kamer
Volgende Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel Luchtenveld

Ook interessant

Mag je zwangere vrouw nu wel of niet blijven werken tot aan de bevalling? onderzoeken geven tegenstrijdige antwoorden geven op deze vraag. Hoe zit het precies? 

ShareOpeens dook hij op in het straatbeeld. Begin dertig, een beetje moe en ongeschoren maar met een aardige, relaxte uitstraling. Hij duwt een kinderwagen met daarin een wolk van een baby en onderop een pak luiers en vers gekochte groente. Hij is de moderne, betrokken vader – de luid verwelkomde nieuwkomer van de jaren negentig.

Share

Moeite om je kind te motiveren de tv uit te zetten en aan het rekenen te gaan? Daar heeft het Amerikaanse bedrijf SmartyCard iets op bedacht. Onder het motto ‘Learn stuff, earn stuff’ heeft het bedrijf een website gelanceerd waarop kinderen prijzen kunnen winnen door educatieve games te spelen. Het principe van is eenvoudig. Je …

Share

Voor iedereen die bang is dat een sterilisatie een definitief einde maakt aan zijn kinderwens, is er goed nieuws. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Hoe je het ook wendt of keert: met een kind ga je voor de rest van je leven een –‘financiële verantwoordelijkheid’ aan. Geen weg terug. Tijd dus voor een check-up van je financiële conditie. Praat met vrienden die al vader zijn, met je belastingadviseur en een financial planner. Get in shape!

Share

Van bemande reizen naar Mars of andere spectaculaire aanleidingen, is voorlopig geen sprake maar toch is het altijd interessant je kind een onderdompeling te gunnen in de wereld van de ruimtevaart. Tot en met januari 2014 kun je nog terecht bij de Jaarbeurs in Utrecht voor A Human Adventure – the exhibition, een tentoonstelling waar …

Share