Boeken


Nee, we opereren niet vanuit een statig pand in de grachtengordel en die glazen kantoorkolos met kortgerokte, langbenige secretaresses is ook nog niet verrezen. IkVader Boeken is een kleine, zelfstandige uitgeverij, onderdeel van De Vrije Uitgevers, een samenwerkingsverband van soortgelijke uitgevers. Sinds 2004 publiceren we boeken die exclusief gericht zijn op vaders. Deze boeken zijn momenteel verkrijgbaar:

omslag babymanagement
Van het door pers en publiek enthousiast ontvangen Babymanagement voor mannen zijn al meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Babymanagement voor Mannen is de bestseller onder de jonge vaderboeken. In dit praktische handboek, dat inmiddels toe is aan zijn veertiende druk, wordt de vader aangesproken als manager die een heel bijzonder product gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. Het idee voor dit boek ontstond toen auteur Henk Hanssen op een reeks onderzoeken stuitte waaruit bleek dat mannen via het vaderschap een reeks managementvaardigheden verwerven die niet alleen het gezin maar ook hun carrière vooruit kan  helpen. Hanssen besloot een boek te schrijven dat beide ambities in zich verenigt: het grootbrengen van de baby en het voortstuwen van je loopbaan. Kijk hier voor meer info over dit bijzondere boek dat wordt aanbevolen door verloskundigen en kraamverzorgenden.

Zwangerschapsmanagement-henk-hanssen-cover3
Met Zwangerschapsmanagement navigeer je moeiteloos naar het moment van de geboorte.

In Zwangerschapsmanagement voor mannen past Hanssen hetzelfde principe toe. In dit boek draait het om de uitdaging je zwangere vrouw te managen. Hoe ga je als aanstaande vader om met haar nesteldrang en haar emotionele opvliegers? Zwangerschapsmanagement voorziet de lezer van stevige gordels waarmee hij de achtbaan van de verwachtingsperiode kan doorstaan. Van maand tot maand wordt de bijna-vader bijgepraat over alle veranderingen op hem wachten. De optimale kinderwagenconfiguratie, de beste babyfoon, seks voor en na de geboorte: geen onderwerp blijft onbesproken in dit boek dat Hanssen schreef in samenwerking met Lonneke Kranendonk. Meer weten? Klik hier.

Nieuwe uitgaven

Peuteranagement voor mannenPeutermanagement voor Mannen
En jij dacht dat je alle management-skills nu wel zo’n beetje onder de knie had? No, sir. Het management van een zwangere vrouw en een baby was kinderspel vergeleken bij het managen van je peuter. Een peuter is een wandelend vaatje buskruit waarin alle persoonlijkheidstypen uit de managementtraining zijn samengeperst: je meest tevreden klant én de grootste klager, je meest meegaande medewerker én de compromisloze stakingsleider, je loyale collega én de rat van de afdeling. Peutermanagement betekent voortdurend schakelen tussen tegenstellingen, tussen snel wisselende humeuren, tussen kansen en dompers, het is non-stop crisismanagement met onvoorspelbaarheid als enige regelmaat. Met Peutermanagement voor Mannen, dat op 23 november 2016 verschijnt, voegt IkVader Boeken een nieuwe must-read toe aan de collectie managementliteratuur voor vaders. Meer weten? Klik hier.

covDe IVF Gids
Elk jaar proberen ongeveer 15.000 stellen via IVF een kind te krijgen, een ingewikkeld en spannend proces waarin je struikelt over de medische terminologie. De IVF Gids: Alles wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten is een handboek in zakformaat dat je in staat stelt te begrijpen waar de artsen over praten. Van follikelstimulatie (het rijpen van de eicellen) tot de opzwemmethode (sperma-onderzoek), van cryopreservatie (het invriezen van embryo’s) tot laparoscopie (een kijkoperatie). Alle relevante termen rond IVF worden op inzichtelijke wijze, kort en bondig uitgelegd en toegelicht. De IVF Gids, die dit najaar verschijnt, wordt dè vraagbaak voor de duizenden stellen die jaarlijks voor IVF kiezen.

Babymanagement Brasilian edition
De Braziliaanse editie van Babymanagement kreeg de titel ‘Manual de Instrucoes do Bebe.’

Buitenlandse uitgaven
De managementbenadering van Hanssen spreekt ook vaders over de grens aan. Inmiddels zijn in Duitsland, Engeland, Brazilië en China vertalingen verschenen van Babymanagement en Zwangerschapsmanagement.
Babymanagement UK editionKijk op de Engelstalige site babymanagement.com voor recensies van buitenlandse media en de internationale trailer van Babymanagement.

bluff your way into babyvoedingSpeciale uitgaven
IkVader Boeken is een strikt onafhankelijke uitgever maar, soms kan die positie naadloos samenvallen met de belangen van commerciële partijen. Zo ontwikkelden we in opdracht van Nutricia de Bluff your way into babyvoeding-gids, een op ruw papier gedrukt boekwerkje dat in mannentaal de do’s & don’t van babyvoeding uiteenzet. Vaders fotograferen borstvoedingEn voor het Voedingscentrum maakten we een boekje met ontroerende foto’s van vaders die hun vrouw hadden gefotografeerd terwijl zij borstvoeding gaf.

kraamkalender voor mannenHistorie
In zijn ruim tienjarig bestaan heeft IkVader Boeken nog twee titels uitgebracht. In 2007 verscheen de Kraamkalender voor mannen, een 365 pagina’s dikke scheurkalender die de jonge vader gedurende zijn eerste jaar van dag tot dag bijstond met rake survivaltips, relativerende kwinkslagen en wetenswaardigheden over de cultuur en de
geschiedenis van het vaderschap. ‘Verplicht voor verse vaders!’ oordeelde De Volkskrant. Deze kraamkalender beleefde verschillende herdrukken maar is op dit moment niet meer verkrijgbaar. Omslag Daddy CoolEn in 2004 publiceerden we onze debutant, Daddy Cool, een verhalenbundel met een selectie van het werk van IkVader-auteurs, samengesteld en ingeleid door Erik Nieuwenhuis.