de ivf-gids

de ivf-gids[dropcap]D[/dropcap]it is de praktische gids voor iedereen die een vruchtbaarheidsbehandeling overweegt of eraan begint, man of vrouw. Bij IVF en ICSI krijg je te maken met allerlei medische termen zoals androgenen, blastocyte, FSH-hormoon, azoöspermie en folikkelaspiratie. Met deze gids kun je snel opzoeken waar die begrippen voor staan. Bovendien geeft het boek antwoord op alle vragen die bij IVF en ICSI in je op kunnen komen:

  • Wat zijn mijn kansen op een zwangerschap?
  • Hoe bereid ik me het best voor?
  • Welke factoren bepalen het succes van de behandeling?
  • Wat zijn precies de kosten? Worden deze vergoed door mijn verzekering?
  • Beïnvloedt IVF en ICSI de relatie met mijn partner?
  • Wat zijn de emotionele gevolgen?

Behandelmethodes, de beste klinieken, de namen en werking van medicijnen: in de IVF-gids kun je alle informatie snel vinden. Vlot geschreven, geïllustreerd en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten: met dit handzame boek op zak begrijp je direct waar je arts het over heeft.

‘Dit handboek voor mensen met een onvervulde kinderwens legt in begrijpelijke taal alle medische begrippen uit. Van A tot Z kun je alle medische termen die je tegenkomt in het vruchtbaarheidstraject opzoeken en interessante achtergrondinformatie lezen. Zo krijg je meer begrip van en grip op je eigen medische traject. Geschreven in een vlotte stijl met hier en daar een vleugje humor.’ José Knijnenburg, directeur van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Over de auteurs
jan peter de bruin auteur ivf-gidsDr. Jan Peter de Bruin is als gynaecoloog verbonden aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch waar hij honderden paren met vruchtbaarheidsproblemen behandelde. Hij houdt zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied en zet zich in voor verbetering van de voorlichting aan wensouders. Zo introduceerde hij voor zijn afdeling de Digitale Kinderwenspoli en is hij mede-oprichter van Fertility Consult, een online adviesmogeljkheid voor paren met vruchtbaarheidsproblemen. Jan Peter is vader van Laurens, Carlijn en Diederik.

henk hanssenJournalist en schrijver Henk Hanssen is expert op het terrein van vaderschap. Hij is oprichter van IkVader.nl en auteur van diverse boeken over vaderschap, waaronder Zwangerschapsmanagement voor Mannen, Babymanagement voor Mannen en Peutermanagement voor Mannen. Henk is vader van Rosa en IJsbrand.

De IVF-gids is verkrijgbaar via de boekhandel. Je kunt het boek ook bij ons bestellen. In de shop van IkVader kun je ook het inkijkexemplaar bekijken.

ISBN 9789077393048
176 pagina’s
Prijs € 17,95