Citroën C4 Picasso Gezinsauto van het Jaar 2008


citroen_c4_picassoDe Citroën C4 Picasso is eerder deze maand verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008 en is de tiende winnaar van deze prestigieuze verkiezing. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Vakjury
Bijna twintigduizend mensen stemden voor de verkiezing Gezinsauto van het Jaar. Met de Citroën C4 Picasso als winnaar. De Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen door consumenten, nadat een vakjury uit alle nieuwe potentiële kandidaten drie nominaties heeft gekozen. De Citroën C4 Picasso kreeg ruim 40 procent van de stemmen, waarmee hij de andere genomineerden ruim voor bleef.

Kenmerken
Opvallende kenmerken van de C4 Picasso zijn volgens jury en consumenten de grote binnenruimte, fijne stoelen, het opvallende digitale dashboard, een goed weggedrag en een plezierig veercomfort. De remweg is extreem kort en de 1,8 motor past goed bij de auto en is redelijk zuinig. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Winnaars
De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor het eerst gehouden in 1998, toen de Daewoo Nubira Stationwagon de eerste winnaar was. Latere winnaars zijn de Ford Focus Wagon (1999), Citroën Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002), Toyota Corolla Verso (2003-04) Volkswagen Touran (2005), Mazda5 (2006) en Opel Zafira (2007).

De verkiezing Gezinsauto van het Jaar is een initiatief van de bladen ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien.

IkVader.nl testte eerder dit jaar de grote, zevenzitsversie van de C4 Picasso, de C4 Grand Picasso.

Vorige PvdA lanceert Plan voor de Man
Volgende IkVader test de Peugeot 308

Ook interessant

Honda is een merk dat in Nederland maar weinig fans heeft. Vreemd, want het Japanse merk staat bekend als baken van kwaliteit en betrouwbaarheid. Of Honda ook gezinsauto’s maakt? Dat vinden we deze maand uit in de IkVader Gezinsautotest, met de Honda Accord Tourer.

762
Share

Tot op heden is dementie een diagnose die we reserveren voor onfortuinlijke pensionado’s maar, volgens de Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer is het ziektebeeld inmiddels ook op onze jongeren van toepassing. Als gevolg van overmatig gebruik van computer en smartphone ontstaat digitale dementie, zo betoogt hij in zijn gelijknamige boek dat zich laat lezen als klemmende …

78
Share

Een chipsfabrikant liet een jaar of wat geleden een onderzoekje doen, onder meer naar wie de baas was over de afstandsbediening. Hier bleek nog een ouderwets adagium te gelden: ‘Vaders wil is wet!’ De comfortabele Vaderstoel kwam op een mooie tweede plaats. Daarin lag de afstandsbediening trouw te wachten tot pappa weer thuis kwam van het harde weken voor de dagelijkse portie vlees, dus niet alleen op zondag. Dat waren nog eens tijden!

13
Share

Vergeet het normen en waarden- debat, de integratie-discussie, de congressen over armoede, ja, zelfs de angst voor terreur. De kern van alle wereldproblemen werd mij gisteren door mijn zesjarige dochter aangereikt in een boekje van vier velletjes met een nietje. “Vandaag gemaakt!” riep ze blij, zich niet bewust van het feit dat ze me zojuist De Oplossing Voor Al Het Wereldleed (DOVALHW) had overhandigd.

452
Share

Terwijl minister Rouvoet zijn dure centra’s voor Jeugd en Gezin aan het uitventen is, werkt het kabinet aan een digitale takeover: het elektronisch kinddossier. Vanaf volgend jaar heeft elke hulpverlener toegang tot een digitaal dossier. Hierin zit alle relevante informatie over ieder kind dat in Nederland geboren wordt. Helemaal onomstreden is het kinddossier echter niet: boze tongen waarschuwen voor een ‘Big Brother effect’. Is die vrees terecht?

71
Share

Zit je al af te tellen tot het moment dat je koters het huis uitgaan, dan moet je in geval je een zoon hebt nog even geduld oefenen. Want: jongens doen er een stuk langer over om volwassen te worden dan meisje, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit Utrecht. De onderzoekers volgden vijf …

52
Share