Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst IkVader


nieuwjaarsbijeenkomstAfgelopen zaterdag kwamen de columnisten, moderators en workshoptrainers van IkVader in Utrecht bijeen voor de traditionele Nieuwsjaarsbijeenkomst om terug te kijken op 2004 en vooral om plannen te smeden voor 2005. De enerverende dag eindigde in een tot kroeg omgebouwde kerk waar op oermoeder Maria een spontaan sprankelende nieuwjaarstoast werd uitgebracht.

Herendiner
Tijdens het herendiner, waartoe het bekende etablissement La Grotta deels was afgehuurd, eiste de traditie om de gangen te onderbreken met ronkende speeches weer alle ruimte op. Krachtig voorwaarts De dag begon met een presentatie van IkVader-vader Henk die de plannen voor 2005 uiteenzette. “Krachtig voorwaarts,” luidde Henks motto die alle aanwezigen opriep op dezelfde wijze voort te gaan. “IkVader weet steeds meer vaders aan zich te binden en komend jaar, als we games gaan introduceren, verwachten we verdere toename van bezoekers.” Uitgever Chris ten Kate van IkVaderboeken vertelde dat er voor volgend jaar drie nieuwe boeken uitkomen.

Brainstorm
Na de presentaties volgde een brainstorm waarin een reeks ideeën werden geopperd, variërend van het organiseren van IkVader-vakanties tot het opzetten van een IkVader-filiaal in de Nederlandse Antillen. De komende tijd zullen enkele tientallen langbenige secretaresses aan het werk worden gezet om de bruikbare ideeën te scheiden van de al te ambitieuze plannen. Wij houden u op de hoogte!

Vorige Recensie Babymanagement: perfecte mengeling tussen ernst en luim
Volgende 'Vaders zorgen op hun eigen manier'

Ook interessant

Het cadeauseizoen is volop begonnen inderdaad. Kregen we eerder dit verhaal in de schoot geworpen dat eindelijk verklaart waarom wij geen huishoudelijke taken meer hoeven te verrichten, nu geven deskundigen ons een reden om niet meer uit bed te komen als de baby ’s nachts ligt te huilen. Waarom niet? Omdat we de baby domweg niet blijken …

55
Share

Meewarig Er wordt weleens meewarig geglimlacht om Rotterdam. Steeds maar weer die handen uit de mouwen steken, roepen dat Amsterdam

23
Share

474628905_45ab4fe109_mJe kind leert van alles op school – behalve rekenen. Dat weten we sinds een onderzoek vorig jaar duidelijk maakte dat de toekomstige juffen en meesters slechter kunnen rekenen dan leerlingen uit groep 8. Dat kon zo niet langer, vond het ministerie van Onderwijs. Ze oppermeesters ontwikkelden daarom een toets, een heuse ‘rekenvaardigheidstoets’ die de Pabo-studenten sinds september 2006 moeten afleggen. Maar, ach gut, het mocht de studentjes niet al te moeilijk worden gemaakt, blijkt nu. Ze slagen al voor het examen wanneer ze één van de 50 vragen goed hebben beantwoord.

30
Share

Citroën scoort al een tijdje erg goed met de C4 (Grand) Picasso. Leuke auto, maar niet iedereen heeft zo’n groot gezin. Kan het niet een maatje kleiner? Tuurlijk, zeiden die Fransen, en bouwden de C3 Picasso. Entree!

500
Share

henkhanssenbijsoeterbeeck-325x212
Voor iedereen die bang is dat een sterilisatie een definitief einde maakt aan zijn kinderwens, is er goed nieuws. Laat je zaad voor de ingreep ‘op zijn Taiwanees’ invriezen en een tweede (en derde of vierde) leg blijft mogelijk. Een Taiwanese vader heeft namelijk onlangs bewezen dat je er tot dertien jaar later nog kinderen mee kunt verwekken! Deze Chen liet in 1995 zijn sperma in de vriezer plaatsen omdat hij een teelbalkanker leed. Hij herstelde helemaal van de ziekte maar zijn vermogen om sperma te produceren keerde niet terug. Met behulp van IVF-technieken wist hij zijn vrouw echter toch te bezwangeren met een kerngezonde tweeling als resultaat. Dat zaad een tijd lang goed blijft in de vriezer, was al bekend. Maar, dat de cellen meer dan een decennium kunnen overleven, is Groot Nieuws.

35
Share

metroScribent Jack Nouws reisde voor Metro af naar de negen-maanden-beurs en verzeilde in de stand van IkVader.

21
Share