citroen_c4_picasso

Citroën C4 Picasso Gezinsauto van het Jaar 2008

citroen_c4_picassoDe Citroën C4 Picasso is eerder deze maand verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008 en is de tiende winnaar van deze prestigieuze verkiezing. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Vakjury
Bijna twintigduizend mensen stemden voor de verkiezing Gezinsauto van het Jaar. Met de Citroën C4 Picasso als winnaar. De Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen door consumenten, nadat een vakjury uit alle nieuwe potentiële kandidaten drie nominaties heeft gekozen. De Citroën C4 Picasso kreeg ruim 40 procent van de stemmen, waarmee hij de andere genomineerden ruim voor bleef.

Kenmerken
Opvallende kenmerken van de C4 Picasso zijn volgens jury en consumenten de grote binnenruimte, fijne stoelen, het opvallende digitale dashboard, een goed weggedrag en een plezierig veercomfort. De remweg is extreem kort en de 1,8 motor past goed bij de auto en is redelijk zuinig. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Winnaars
De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor het eerst gehouden in 1998, toen de Daewoo Nubira Stationwagon de eerste winnaar was. Latere winnaars zijn de Ford Focus Wagon (1999), Citroën Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002), Toyota Corolla Verso (2003-04) Volkswagen Touran (2005), Mazda5 (2006) en Opel Zafira (2007).

De verkiezing Gezinsauto van het Jaar is een initiatief van de bladen ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien.

IkVader.nl testte eerder dit jaar de grote, zevenzitsversie van de C4 Picasso, de C4 Grand Picasso.