Citroën C4 Picasso Gezinsauto van het Jaar 2008


citroen_c4_picassoDe Citroën C4 Picasso is eerder deze maand verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008 en is de tiende winnaar van deze prestigieuze verkiezing. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Vakjury
Bijna twintigduizend mensen stemden voor de verkiezing Gezinsauto van het Jaar. Met de Citroën C4 Picasso als winnaar. De Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen door consumenten, nadat een vakjury uit alle nieuwe potentiële kandidaten drie nominaties heeft gekozen. De Citroën C4 Picasso kreeg ruim 40 procent van de stemmen, waarmee hij de andere genomineerden ruim voor bleef.

Kenmerken
Opvallende kenmerken van de C4 Picasso zijn volgens jury en consumenten de grote binnenruimte, fijne stoelen, het opvallende digitale dashboard, een goed weggedrag en een plezierig veercomfort. De remweg is extreem kort en de 1,8 motor past goed bij de auto en is redelijk zuinig. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Winnaars
De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor het eerst gehouden in 1998, toen de Daewoo Nubira Stationwagon de eerste winnaar was. Latere winnaars zijn de Ford Focus Wagon (1999), Citroën Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002), Toyota Corolla Verso (2003-04) Volkswagen Touran (2005), Mazda5 (2006) en Opel Zafira (2007).

De verkiezing Gezinsauto van het Jaar is een initiatief van de bladen ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien.

IkVader.nl testte eerder dit jaar de grote, zevenzitsversie van de C4 Picasso, de C4 Grand Picasso.

Vorige PvdA lanceert Plan voor de Man
Volgende IkVader test de Peugeot 308

Ook interessant

Van vermoeiende baby tot ongeïntresseerde echtgenoot: niets is taboe op de mateloos populaire ‘mommy blogs’. Vooral in de VS en Canada bloggen moeders zich helemaal suf. Zo zeer zelfs dat kiene marketeers de succesvolle moederblogs in het vizier hebben gekregen. Het gevolg: de ‘dotmoms’ worden overladen met gratis uitstapjes, producten en andere lekkernijen, in ‘ruil’ …

Share

Seat probeert optimaal gebruik te maken van de familiebanden met Audi. De nieuwe Exeo ST (Sport Tourer) is daarom eigenlijk helemaal niet zo nieuw: het is gewoon een wat aangepaste Audi A4 Avant van de vorige generatie. Is dat erg? Dat gaan we zien in de Gezinsautotest van deze maand! Facebook Twitter LinkedIn Print Email …

Share

Pas geworden vaders vormen een interessante doelgroep. Per jaar worden er 200.000 mannen vader, van wie zo`n 92.000 voor de eerste keer. Op deze laatste groep richt initiatiefnemer Henk Hanssen zich vooral met zijn website IkVader.nl. De site staat de pas geworden vader bij in de strijd tegen de ‘moedermaffia’.

Share

BREDA – Bijna vader? Geen paniek. Niet langer hoeft de man die zich wil voorbereiden op de komst van zijn kind met moeders mee naar puf-, zucht- en luiertraining. Speciaal voor hem komt er een workshop. Zonder soft gedoe en met de biertap binnen handbereik.

 

Share

Alles weten over de laatste stand van zaken rond het moderne vaderschap? Kom dan op vrijdag 18 juni naar het Vaderschapssymposium op de universiteit van Amsterdam. Tijdens dit event wordt je door een reeks vooraanstaande sprekers bijgepraat over het vaderschap anno 2010. Worden mannen gelukkig van vader zijn? Hoe belangrijk zijn vaders voor kinderen? Zijn …

Share

Bij de geboorte springen we nog massaal gaten in de lucht maar in de maanden daarna ziet menige vader het niet meer zitten. Het is zonder twijfel de depressie die het minst serieus wordt genomen: de post-natale depressie bij vaders. Wij hebben dat kind toch niet gedragen? Ons lijf is niet blootgesteld aan allerlei veranderingen …

Share