Citroën C4 Picasso Gezinsauto van het Jaar 2008


citroen_c4_picassoDe Citroën C4 Picasso is eerder deze maand verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008 en is de tiende winnaar van deze prestigieuze verkiezing. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Vakjury
Bijna twintigduizend mensen stemden voor de verkiezing Gezinsauto van het Jaar. Met de Citroën C4 Picasso als winnaar. De Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen door consumenten, nadat een vakjury uit alle nieuwe potentiële kandidaten drie nominaties heeft gekozen. De Citroën C4 Picasso kreeg ruim 40 procent van de stemmen, waarmee hij de andere genomineerden ruim voor bleef.

Kenmerken
Opvallende kenmerken van de C4 Picasso zijn volgens jury en consumenten de grote binnenruimte, fijne stoelen, het opvallende digitale dashboard, een goed weggedrag en een plezierig veercomfort. De remweg is extreem kort en de 1,8 motor past goed bij de auto en is redelijk zuinig. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Winnaars
De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor het eerst gehouden in 1998, toen de Daewoo Nubira Stationwagon de eerste winnaar was. Latere winnaars zijn de Ford Focus Wagon (1999), Citroën Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002), Toyota Corolla Verso (2003-04) Volkswagen Touran (2005), Mazda5 (2006) en Opel Zafira (2007).

De verkiezing Gezinsauto van het Jaar is een initiatief van de bladen ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien.

IkVader.nl testte eerder dit jaar de grote, zevenzitsversie van de C4 Picasso, de C4 Grand Picasso.

Vorige PvdA lanceert Plan voor de Man
Volgende IkVader test de Peugeot 308

Ook interessant

Nooit meer ‘Nee, ik  heb hoofdpijn, schat’? Maak in één daverende klap ál je goede voornemens waar en schrijf je in voor deze tweedaagse cursus die je bij voorbaat omtovert tot Man van het Jaar! Wees er snel bij: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen kunnen wij slechts acht deelnemers per cursus accepteren. …

Share

‘Houston, we have a problem…’ Juist, en wat voor een probleem! Tijdens de kerstdagen dacht het vliegveld in Houston een terrorist aan te houden: zijn naam kwam voor op een no-fly-list. Het personeel keek echter raar op toen de ‘terrorist’ een vierjarig jongetje bleek te zijn die op weg was naar zijn oma…

Share

De wereldberoemde econoom Richard Freeman heeft eindelijk de oplossing gevonden. Niet de inflatie aanpakken, de rente verlagen of de euro devalueren. Nee, gewoon lekker de koffer induiken. In een interview met de Vlaamse zakensite Trends.be houdt Freeman een vurig pleidooi voor sex als medicijn tegen alle economische onheil.

Share

Rockmuziek die voor jou én je kinderen te pruimen is? Dat kan toch alleen maar afgevlakte K3-achtige muzak zijn? Ik geloofde ook niet dat er een alternatief was. Tot ik afgelopen weekend een concert van de Hippe Gasten bezocht – met het hele gezin! Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Is jouw koter niet of nauwelijks in bedwang te houden? Het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport probeert daar nu wat aan te doen. Zij starten in maart 2006 een proef die zich richt op de ouders van kinderen die met gedragsproblemen kampen.

Share

Dat goed voorbeeld doet volgen wisten we al, maar een slecht voorbeeld? Vorige week nog werd de 6-jarige Noa met haar Italiaanse vader herenigd, na enkele weken in een schuilplaats te hebben gezeten met moeder Miranda. Deze week is de 7-jarige Aday aan de beurt om terug te keren naar zijn Spaanse vader. Het jongetje …

Share