IkVader spot gezinsauto's in Parijs


Mondial l'Automobile 2008Mondial de l’Automobile is een van de grootste autoshows van Europa. De beurs ging vandaag open en IkVader keek rond wat er allemaal voor interessante gezinsauto’s staan. Wij nemen u mee op een virtueel rondje auto’s in Parijs. Maak u op voor veel concept cars, hybrides en een paar geweldig praktische gezinsbakken.

Gezinsauto tot in alle eeuwigheden (?): de InfinitiInfiniti debuteert momenteel officeel in Europa en daarom liet het merk maar een exemplaar zien van deze FX37, een soort crossover SUV.

Net als Toyota een stadscruiser bij KiaKia is toch een merk dat stevig aan de weg timmert met gezinsauto’s. De Soul maakte in Parijs zijn werelddebuut en is eind dit jaar al op de markt.

Niet reëel, wel leuk, deze LamborghiniNaast Maserati (Quattroporte) en Porsche (Panamera) heeft van de supersportmerken ook Lamborghini nu haar vierdeurs sedan: de Estoque. Het is een conceptauto, maar papa’s die niet getroffen worden door de kredietcrisis kunnen alvast gaan dromen.

Speelgoed goed vasthouden achterin, het waait!Nog zo’n snoepje: de Lexus IS 250 cabriolet. Niet de meest voor de hand liggende gezinsauto, maar wel een vierzitter. Kinderen kunnen dus mee. Hoe het zit met de bagageruimte als het dak naar beneden is, moeten we nog zien.

Mag die champagne achterin worden ingeruild voor ranja, a.u.b.?ConceptFASCINATION heeft Mercedes-Benz deze auto gedoopt, een nog heerlijk spannend ogende sportwagon. Hopelijk houdt de auto zijn geweldige looks mocht hij in productie gaan.

Alsof-ie een tikkie is opgeblazen, deze crossover...Wel Mini, maar toch ook weer niet is deze Crossover. Een Mini ‘on steroids’ eigenlijk, die weleens als mini-SUV op de markt zou kunnen komen.

De nieuwe Colt!Goed nieuws voor NedCar: Mitsubishi heeft de Colt (boven) vernieuwd, met onder meer een nieuw front. Omdat in Nederland bijna niemand een diesel wilde, zijn die vanaf nu niet meer leverbaar.

Ziet er van achteren interessant uit...De Lancer Sportback staat deze herfst bij de dealer.

In het echt nog imposanter: de Opel Insignia TourerWe lieten al eerder de Opel Insignia Sports Tourer zien, maar nu was de auto dan in levende lijve te aanschouwen. Indrukwekkende auto, die wellicht Ford en Toyota van repliek kan dienen.

Kan interessant worden, deze PeugeotBij Peugeot debuteerde deze ‘Prologue’, een studie van een crossover MPV/SUV op basis van de 308. De hier geshowde auto had een hybride aandrijving.

De nieuwe Mégane ziet er veelbelovend uitEen van de sterren van de show in Parijs was de nieuwe Renault Mégane, die er ontegenzeggelijk goed uitziet.

Ziet er apart uit, deze BebopHet tegendeel in looks is de gedrongen ogende Kangoo Bebop, een soort mini-MPV, waarvan nog niet eens zeker is of hij wel naar Nederland komt.

Exeo lanceert Seat in een nieuw segmentSeat debuteerde in Parijs met haar Exeo, de eerste auto in het D-segment van Seat. Hij is gebaseerd op het vorige model van de Audi A4. Er komt naar verluidt ook een stationwagon van de Exeo.

Minimale wijzigingen aan de Skoda OctaviaBij Skoda niet veel nieuws. Naast een dikke motor voor de Superb was er enkel deze Octavia met een nieuwe voorkant.

Weer heel wat anders, deze SsangYongSsangYong staat bekend om haar SUV’s, die de laatste tijd ietwat scherp gelijnd waren. Deze kleine C200 ziet er heel anders uit. Volgend jaar bij de dealer.

De Avensis Wagon krijgt forse concurrentieDe Toyota Avensis lieten we al eerder op dit blog zien, net als de Urban Cruiser.

Lijkt wel wat op de Kia Soul deze Urban CruiserDe In het echt verrassen de lijnen van de Avensis Wagon (boven). Op de Paris Motor Show trokken beide Toyota’s  flink wat aandacht.

Dat valt op tussen de Golfjes: een snelle GTIEen Golf GTI is nog steeds voor velen een jongensdroom. Deze Volkswagen Golf is een prima gezinsauto en je deponeert je kinderen er ruim vóór schooltijd mee op het schoolplein.

Schoon rijden kan met deze V50 DRIVeGeen echt nieuwe auto’s bij Volvo, wel schone versies van de C30, S40 en V50 (hier op de foto). Volvo noemt de auto’s DRIVe en ze zijn uitgerust met minder rolweerstand, minder luchtweerstand en hogere versnellingsratios. De CO2-uitstoot van deze V50 ligt op 118 gr/km.

Wie al deze auto’s (en nog veel meer) met eigen ogen wil gaan aanschouwen, kan nog tot en met 19 oktober terecht in Parijs, bij Mondial de l’ Automobile.

Vorige Betrokkenheid vaders heeft invloed op geboortecijfer
Volgende Net zo'n snelle auto als papa

Ook interessant

Nederlandse mannen worden steeds later vader en daarom wil Volkskrant Magazine aandacht besteden aan mannen die al op jonge leeftijd kiezen voor kids. Ben jij voor je 25ste vader geworden en wil je over je keuze vertellen? Neem dan contact op met journaliste Nienke Pleysier via n.pleysier@chello.nl. En stuur ons even een berichtje als je de krant haalt!

Share

Toen hun kind een halfjaar oud was, leek het allemaal van een leien dakje te gaan. Nee, de eerste maanden waren niet bepaald makkelijk geweest, met darmkrampjes en korte nachten, maar al met al kon de balans positief worden opgemaakt. En de baby? Een mooier mannetje bestond er niet. Hanna (35) kon tevreden terugblikken en wist: vanaf nu wordt het alleen maar beter. Maar toen begon de ellende. Haar man Theo werd ziek.

Share

Zweedse mannen hebben de naam tot de meest betrokken vaders ter wereld te behoren, mede dankzij het maandenlange doorbetaalde verlof dat zij na de geboorte van een kind krijgen. Maar of deze regeling nu echt zo gunstig is? Het lijkt erop dat de ooit roemruchte Vikingen last krijgen van borst- en baarmoedernijd: een ernstige psychische …

Share

Wie herinnert hem zich nog: de Seat Cordoba Vario? Jarenlang de enige echte mini-stationwagon op de markt. Tegenwoordig is dit segment hip, met onder meer een Skoda Fabia Combi en een Renault Clio Estate. Nu is er een nieuwe Seat: de Ibiza ST. Wat kan hij betekenen voor het gezin? Facebook Twitter LinkedIn Print Email …

Share

Het contact komt tot stand via een column die ik over hem schreef. Een paar weken na het begin van Big Brother riep ik lezers van The Daily Dad op om een spreekwoordelijk standbeeld op te richten voor Shurendy. Een paar weken later wordt erop dit bericht gereageerd door Sherien. Ik vraag haar of ze weet hoe ik met Shurendy in contact kan komen. Ze mailt me terug dat ze hij geen prijs stelt op publiciteit. Alle begrip, reageer ik weer, maar we willen hem graag een Cool Daddy T-shirt aanbieden bij wijze van hart onder de riem. Namens Shurendy laat ze weten dat hij dat hartstikke leuk vind. Na nog een paar mailtjes & smsjes heen en weer, zitten we een paar weken later in De Drie Gezusters in Groningen.

Share

We worden geacht een gat in de lucht te springen, de camera te grijpen en ons kroost te fotograferen. Maar, niet elke vader is even blij met een baby. Dat moeders aan postnatale depressie kunnen lijden, is bekend. De Amerikaanse schrijver Michael Lewis vond het hoog tijd dat er ook aandacht komt voor babyblues bij …

Share