IkVader test de nieuwe Citroën C5


citroen c5 testIs het een Duitse Fransman, of een Franse Duitser? De gemiddelde automobieljournalist weet maar niet wat hij moet zeggen over de nieuwe Citroën C5. Lekker belangrijk ook. Hoe scoort de nieuwe C5 in de IkVader Gezinsautotest?

Autojournalisten
’t Is altijd wat met die autojournalisten. De vorige generatie C5 werd bij zijn introductie alom verfoeid vanwege zijn uiterlijk. Niet dat de gebruiker daar ook mee enigszins mee zat, die zag vooral een ruime en comfortabele auto. Bij de introductie van de nieuwe C5 ontdekt men ‘Duitse invloeden’. De carrosserie oogt wat boller, mannelijker, potenter (noem-het-wat-je-wil) dan die van de slanke voorganger. Waar de gemiddelde Duitse automobiel zelden kan bekoren met het uiterlijk, daar kan de C5 sedan (en ook de Tourer) dat wel. Vloeiende lijnen doorkruizen het plaatwerk, en de auto geeft voren weer een heel andere indruk dan dat je hem van achteren bekijkt. Kijk zelf maar op de foto. Het is robuust en gracieus tegelijk. Hoe langer wij ernaar keken, hoe meer wij er een typische taxi in zagen. Sierlijk, maar wel een echte auto. Voorbijgangers kwamen nieuwsgierig naar de C5 sedan kijken en loofden alom de vormgeving van de voorkant. Onoverzichtelijk is het koetswerk van binnenuit wel. De parkeersensoren op onze testauto kwamen dan ook goed van pas.

Bekerhouders… hallo?
Instappen dan maar. Dan doen we op een hete dag en daarom hebben we een blikje fris mee aan boord genomen. Tsssccchh, blikje open en… eehhh… even zoeken naar een bekerhouder, eehhh… nog even zoeken…, o dáááár! Voor de voorste twee inzittenden is welgeteld één bekerhouder aangebracht, en die zit nog in het vak van de middenarmsteun ook. Verre van handig. Een flesje past overigens wel goed in het vakje links naast het stuur. De C5 is rond de voorstoelen sowieso maar karig bedeeld met opbergruimtes. Wij tellen er weliswaar negen, maar heel veel daarvan zijn erg klein.

citroen c5 testErgste euvel
Het gebrek aan goede bergruimte en bekerhouders is ook meteen het ergste euvel dat we kunnen ontdekken, want verder is het interieur prima in orde. De zit is wat laag in de stoelen, maar ze zijn goed in te stellen. Het stuur met vaste kern (kennen we nog van de C4) is weer even wennen, maar best praktisch en veilig. De airbag is namelijk altijd in de juiste positie om bij een botsing optimaal te werken. Een pluim verdient Citroën voor Isofix op de rechter voorstoel en de uitschakelbare airbag rechts voorin. De bestuurder kan overigens met een druk op de knop de deuren en ramen (ook achter) vergrendelen. Een veilig gevoel. Het interieur ademt comfort, de materialen zijn zacht en kwalitatief goed. Een rammeltje zul je in deze Fransman niet snel tegenkomen. Dat is wèl typisch Duits. Ook heel goed: het geluidsniveau. Bij 120 km/h op de snelweg komt er niet meer dan 66 db(a) aan geluid naar binnen. Aangenaam stil is het dus.

citroen c5 testSlaap
Waar het ook stil is, is op de achterbank. Citroën staat natuurlijk bekend om zijn hydropneumatische vering, in deze C5 elektronisch en wel verfijnd aanwezig als Hydractive 3+ veersysteem. Je kan de C5 tegenwoordig ook zonder dit systeem bestellen, maar slimme vaders bestellen het wel. Het kan natuurlijk aan onze koters liggen, maar ze hebben achterin de zacht voortzoevende C5 veel en heerlijk geslapen. Als bestuurder heb je die neiging gelukkig minder, het licht deinen is vrijwel nooit onaangenaam en het weggedrag van de C5 wordt er ook niet negatief door beïnvloed. Met een druk op de knop kan de sportvering worden ingeschakeld, maar dan nog veert de C5 prima. In ieder geval genoeg om de kinderen niet wakker te maken. De kids hebben achterin veel ruimte voor lijf en leden, drie kinderzitjes passen naast elkaar. Er zijn drie toptether plekken om de kinderstoeltjes extra vast te zetten. Eigen ventilatie en een 12V-aansluiting achterin zijn nette voorzieningen.  Ook achterin is de bergruimte schaars. Er zijn wel twee bekerhouders. Het skiluik vonden onze kinderen razend interessant en de oudste haalde (niet doehoen!) vrolijk een gedeelte van de kofferbak leeg. De kofferbak is met 439 liter flink groot, maar met de Tourerversie (505 liter) kan natuurlijk tot aan het dak worden doorgestapeld met bagage. De maten van de Tourer (l x b x h = 109 x 110 x 49cm) zijn echter flink krapper dan die van grote concurrent Ford Mondeo.

citroen c5 testApenzuur
Het is jammer dat de dieselprijzen zo stijgen, want daardoor moet je wel heel veel rijden om zo’n diesel te rechtvaardigen (tenzij je werkgever ‘m voor je least). De 138 pk sterke tweeliter diesel is een heerlijke motor, die elke rit, kort of lang, een prima prestatie levert. Bij de dieselpomp schrik je je tegenwoordig ook elke dag het apenzuur, maar de C5 is daar met een verbruik van 1 liter op 16 km niet debet aan. Dat verbruik is, zeker met een gewicht van 1583 kg, prima. De C5 is met deze motor ook een prima caravantrekker, waar 1820 kg op de trekhaak mag worden gemonteerd.

Conclusie
De Citroën C5 is een uiterst comfortabele auto. De nieuwe generatie heeft een stap vooruit gemaakt in kwaliteit. Als gezinsauto voldoet deze auto maar matig. Daarvoor zijn er te weinig praktische voorzieningen en een gebrek aan praktische (grote) bergvakken. Wie een Citroën als gezinsauto wil, kan beter gaan shoppen voor een C4 (Grand) Picasso.

Vorige Scheiden doet leiden. Voor kinderen en voor vaders.
Volgende Hoe bevalt thuis bevallen?

Ook interessant

Kinderen die op jonge leeftijd aan stress bloot staan, zijn op latere leeftijd stressbestendiger. Dit geldt tenminste voor jonge apen, en aangezien ons DNA voor 90 procent aan dat van apen verwant is…

Share

Help, je vrouw heeft een nieuwe garderobe nodig. Shoppen dus. Ja, jij mag (moet)  mee om te zeggen dat alles haar nog steeds geweldig staat (en dat is eens overdreven). Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

De meivakantie verraste ons met heerlijk weer. Dus zetten wij koers naar het strand bij Oostvoorne om eens goed te genieten van de zon, de zee, het zand en… de Opel Zafira. De Opel Zafira gaat al jaren mee en is voor velen de auto voor het hele gezin. Niet zo lang geleden friste Opel …

Share

‘Daar houden we je aan, Wouter!’ schreef ik een dikke week geleden. In de uitzending van Catherine, waar hij met een aantal vaderologen, waaronder een uwer bloggers, in gesprek ging, beloofde PvdA-leider Bos zich te gaan verdiepen in vadervriendelijker beleid. En zie! Een mirakel! In een digitale pamflet Kinderen eerst doet de partij een reeks verrassende voorstellen, met versterken van de betrokkenheid van vaders als één van de doelstellingen.

Share

 

Sexsites bezoeken? Nee, daar doen we niet aan. Maar intussen… Uit een onderzoek van Pornography Statics 2007 blijkt dat de jaaromzet in de adult-industrie intussen goed is voor bijna 100 miljard dollar. En wie bij Google Adwords wil scoren op trefwoorden als sex en webcamsex mag 4 euro per klik betalen. Maar, vanaf welke pc kijken we naar erotische sites? Vanaf het werk? Da’s tricky tegenwoordig, denk aan Tonino. Thuis dan maar? Ook riskant. Maar zie, een stel attente Amerikanen bedacht dat het de hoogste tijd was voor een laptop die vaders in staat stelt om, omringd door zijn gezinsleden, digitale dames te bezoeken. Zij ontwikkelden de ‘Sextop 2000’ schootcomputer. In deze overtuigende commercial, uit het najaar van 2006, figureert het prototype van de laptop. Voor zover ons bekend, is er nog geen computerfabrikant die het aandurft het apparaat in massaproductie te nemen.  

Share

Tot een jaar of zeven, acht leren kinderen moeiteloos een andere taal. Bizar eigenlijk dat kinderen pas rond hun tiende of elfde jaar voor het eerst Engels of Duits voor hun kiezen krijgen. Dat vinden ze in Rotterdam ook. Vandaar dat ze een speciaal project hebben gelanceerd om kinderen al op kleuterleeftijd Engels te leren. Twintig jaar geleden werd Engels op de basisschool verplicht gesteld. In de praktijk betekent dit dat kinderen in groep 7 een uurtje in de week snuffelen aan de do’s & don’ts van het Engels. Maar als je ze vraagt ‘How do you do?’ kijken ze je met glazige ogen aan.

Share