IkVader test de nieuwe Toyota Avensis Wagon


family5Toyota scoorde de afgelopen jaren goed met de Avensis. Veel mannen zagen vooral in de stationwagon een auto voor ‘de zaak’ èn voor het gezin. Scoort de nieuwe Avensis weer zo goed? IkVader geeft het antwoord in de Gezinsautotest van deze maand.

Top stationwagon
De nieuwe Toyota Avensis is een van de vele nieuwe top stationwagons die momenteel op de wegen rondrijden. Merken als Mazda, Citroën, Ford, Honda en Renault hebben concurrerende modellen. Opel staat op het punt haar Insignia Sports Tourer de sporen te geven. De nieuwe Avensis onderscheidt zich in ieder geval meteen door zijn uiterlijk. Ronde, wat gespierde vormen zijn tegenwoordig de trend. De Avensis verrast met tamelijke scherpe lijnen en een slanke body. Opvallend zijn de hoog oplopende schouders, die aan de zij- en achterzijde breed op de auto liggen. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar wij hoorden al criticasters die het uiterlijk van de Avensis Wagon er niet op vooruit vonden gegaan. Wij vinden de auto in ieder geval minder herkenbaar op de weg dan het vorige model.

family5

Achter het stuur
Als we achter het stuur gaan zitten, kijken we meteen omhoog. Daar zien we (vandaag dan) blauwe lucht, want onze Wagon is uitgevoerd in Panoramic-versie, dus dat betekent glas in plaats van metaal boven het hoofd. Het glazen dak loopt ver door naar achteren, zodat de passagiertjes op de achterbank ook van het uitzicht kunnen genieten. De jaloezie voor als de zon wat erg fel schijnt zoeft automatisch over ons heen. Kijken we weer voor ons, dan zien we een mooi driespaaks stuur met fraaie aluminium accenten en tal van knopjes. Kijk maar goed naar het aluminium op het stuur, want verder in het interieur vind je die tint niet meer terug. Om onduidelijke redenen heeft Toyota het dashboard en middenconsole uitgevoerd in zwart- en grijstinten, die onderling maar weinig contrasteren. Het geeft het dashboard een wat sombere look. Een crème variant van het dashboard met notenhouten inleg, zoals bij het vorige model, is niet eens verkrijgbaar. Het dashboard onderscheidt zich in positieve zin door de bouwkwaliteit en de gebruikte materialen. Dat is een duidelijke stap vooruit. Een misser is de standaard asbak, die er achterin ook voor de kinderen is. Aan luxe en comfort in deze Avensis Wagon Panoramic geen gebrek, ook al niet door de optionele DVD navigatie met SD-slot, USB en Bluetooth voor de telefoon. Climate control, cruise control, een snelheidsbegrenzer, parkeersensoren voor en achter, het ontbreekt ons aan niets.

Opbergbak
Erg goed is de gigantische opbergbak tussen de twee voorstoelen in. Hij kan ook nog eens naar eigen inzicht worden ingedeeld, en herbergt diverse audio-aansluitingen. De opbergbak is welkom, want verder heeft de Avensis voorin niet zo veel bergruimte. Kruipen we naar de achterbank, dan tellen we achterin 5 opbergplekken.

family5

Schouders
“Ik zie niks”, zegt Luuk (6 en een half), als hij net achterin zit. De hoog oplopende schouders van de auto zorgen ervoor dat de kids moeite hebben om uit het raampje te koekeloeren. Dan maar staren door het glazen dak. De achterbank is met 136 cm lekker breed, maar Toyota maakt met deze Avensis dezelfde fout als Honda met de Accord Tourer: twee verzonken zitjes in de achterbank. Geweldig als je twee volwassenen moet vervoeren, of maar twee kids hebt, maar een ramp als je niet twee maar drie kinderzitjes naast elkaar kwijt moet op de bank. Dan staat alles schots en scheef en zit niemand echt comfortabel. Wie met drie volwassenen achterin gaat zitten, bemerkt het nadeel van het panoramadak: dat slorpt hoofdruimte op. In het midden van het dak zit ook nog eens de verlichting. Degene die veroordeeld wordt tot in het midden zitten, zit al snel met zijn hoofd tegen de verlichtingsunit aan. Niet prettig. De beenruimte voor volwassenen achterin is voldoende, de vlakke vloer is een uitkomst. De achterbank is trouwens in twee delen neerklapbaar en heeft een functionele armsteun èn… een skiluik. Na heel wat kilometers weten wij het zeker: een skiluik is leuk voor kinderen, maar niet voor ouders. Die kunnen namelijk weer langs de snelweg stoppen: (huilerig toontje) “Papa? Ik heb Knuffie door het gat gestopt en nou kan ik er niet meer bij-ij”.

family5Breedte
Nou ja, je stopt maar weer eens, loopt naar achteren en tja, dat is toch weer een kans om even in de bagageruimte van de Avensis te kijken. Of bewonderen, want met 543 liter is-ie lekker groot en hij is slim ingedeeld. De breedte is goed te gebruiken voor een buggy of wandelwagen, en door de verwijderbare schotjes past zelfs de meest vreemdvormige wandelwagen erin. Het optionele bagagemanagementsysteem, met ladingvastzetrails en –ankers, is ook handig. Onder de vloer is nog meer bergruimte te vinden, en een bandenplakset. Shit, waar ligt die knuffel nou?

family5

Sporen
Eenmaal weer ingestapt geven we de Avensis graag weer de sporen, want met een 2.2 D-4D-F van 150 pk is het fijn over de snelweg zoeven. Toyota heeft er goed aan gedaan een zesversnellingsbak te monteren, want de D-4D-F (dus met roetfilter) draait bij 120 km/h slechts 2000 toeren en is dus echt amper hoorbaar. Toyota heeft uit ‘groene’ overwegingen een lichtje in het instrumentendisplay gezet dat aangeeft wanneer je moet schakelen en dat is maar goed ook, want zelf hoor je de toeren amper. Chapeau! Al dat dieselgeweld is trouwens verbazingwekkend schoon, want op de Avensis zit milieulabel B. Mevrouw Cramer ook weer blij. En vader zelf ook trouwens, want met een verbruik van 1 op 15,8 heeft de Avensis een heel net verbruik.

Resumé: niks mis mee, met die Avensis. Auto van deze tijd. Tikje saai misschien, maar ook weer niet zo erg als die boys van Autoweek zeiden. Voordeel van een Toyota: hij doet het altijd. Da’s ook wat waard. De Avensis is niet gebouwd als gezinsauto, da’s wel duidelijk. Daarvoor laat-ie zeker achterin te veel steken vallen, ondanks zijn functionele bagageruimte. Maar de Avensis kan wederom worden gebruikt als auto met twee gezichten: doordeweeks als de zakenbak van papa, ’s avonds en in het weekend kunnen vrouw en kids ook makkelijk mee.

IkVader checklist

Isofix                                                               ja (2)

Raamblokkering                                          ja (ook elektronisch)

Uitschakelbare airbag voorin                   ja

Opbergplekken voorin                              6

Opbergplekken achterin                           5

Aantal gordels achterin                              3

Aantal airbags totaal                                 7

Leeslampjes achterin                                2

Bekerhouders voorin                                  2

Bekerhouders achterin                            2

12 volt achterin                                           nee

En van achteren

Vorige Gescheiden? Doe mee aan dit onderzoek!
Volgende De Voorbeeldman (2)

Ook interessant

turksevaderJonge vaders van Chinese, Creools-Surinaamse en Marokaanse origine voeden hun kinderen meer volgens de Westerse stijl.Waar hun eigen vaders nog vaak de traditie van het land van herkomst volgden, nemen de jonge vaders elementen uit de westerse opvoedstijl over. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van het Verwey Jonker Instituut dat eind vorige week uit kwam. 

Share

Met een verhaal over de bloementjes en de bijtjes is jouw sexuele voorlichtingsverhaal tegenwoordig niet compleet. Je doet er verstandig aan je kind ook te attenderen op de gevaren van schaammuis, digitale wratten en andere ´sexuele aandoeningen´ die ze via internet kunnen oplopen. De nieuwe site Internetsoa vertelt je er alles over.

Share

vrolijke vaderIs het een sterk staaltje WvW (Werkverschaffing voor Wetenschappers) of hebben we hier echt te maken met Groot Nieuws? ‘Vaders die tijdens de zwangerschap van hun partner depressief zijn, lopen een grotere kans een angstig of somber kind te krijgen,’ lazen we onlangs in de krant. Klopt dat wel?

Share

Gerard Jonkman en DanielWat hij vreesde, is gebeurd. Gerard Jonkman, een in Libanon wonende medisch hulpverlener, is woensdag in Beiroet gearresteerd en in de cel vastgezet. Zijn vergrijp? ZIjn Libanese vrouw Peguy wil van hem scheiden, is er met hun zoon Daniël vandoor en heeft een religieuze rechter zover gekregen dat Jonkman een belachelijk hoge alimentatie moet betalen. Aan IkVader schrijft ‘de onverbeterlijke crimineel’ Gerard hoe het hem vergaat. ‘Het bedrag dat per maand gevraagd wordt is gewoon niet op te brengen.’ 

Share

Baby’s zijn misschien wel het laatste gat in de tv-markt… Maar, ook deze doelgroep wordt op zijn wenken bediend. Nou ja, een baby kijkt met grote ogen naar alles wat beweegt, dus het is niet al te moeilijk de kleinste kijkers visueel te bevredigen. Maar toch: ‘Baby TV’ wordt uiterst zorgvuldig gemaakt, zo verzoekt de Belgische zender Belgacom ons te geloven. Eind oktober brengt Belgacom het 24-uurskanaal ‘Baby TV’ op de buis en wel in het Nederlands.

Share

Ben of ken jij een Trotse Vader? Een Trotse Opa, een Cool Daddy wellicht of een heuse Big Dad? Deze heren hoeven zich met ingang van vandaag niet meer anoniem door het leven te bewegen. De online-winkel van IkVader is namelijk uitgebreid met een collectie originele T-shirts. De shirts zijn verkrijgbaar in alle maten, zelfs …

Share