Volvo V70 veiliger voor kinderen


Volvo heeft in haar nieuwe V70, die deze zomer bij de dealer staat, extra gelet op veiligheid voor kinderen.

Wereldprimeur
Volvo zegt op veiligheidsgebied een wereldprimeur te hebben met de geïntegreerde kussenverhogers in de achterbank. De kussenverhoger kan in twee standen worden gezet zodat kinderen van verschillende grootten voldoende hoog kunnen zitten om te zien wat er zich buiten de V70 allemaal afspeelt. De gordijnairbags zijn met zes centimeter verlengd, en bieden volgens Volvo in combinatie met de kussenverhogers een optimale bescherming in het geval van zijdelingse botsing. De Volvo wordt een echte stationwagon, met een bagageruimte van 540 liter. De motorisering is ook niet mis, met 2,5 liter, 3,0 liter en 3,2 liter benzinemotoren variërend van 200 tot 320 pk. Er zijn twee diesels: 2.4 D vijfcilinder met 163 pk en de D5 met 185 pk. Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend.

Vorige Daddy Cool!
Volgende IkVader test de nieuwe Citroën Picasso

Ook interessant

portret henk hanssen telegraaf 2001Amsterdam – De allergrootste blunder die een vader kan maken? Het verkeerde kind aanwijzen op de kraamafdeling van het ziekenhuizen. Dat lazen wij althans op de website ‘www.ikvader.nl’, een initiatief van een aantal creatieve heren die met hun kennis en ervaring op kindergebied willen delen met andere ‘zwangere’ mannen en kersverse papa’s. "Mannen hebben behoefte aan een andere benadering," legt creatief directeur Henk Hanssen uit.

Share

Is er een betere plek om de eerste dagen van mei door te brengen dan aan de D-Day stranden van Normandië? Aan de kust waar in 1944 de bevrijding van Europa begon, prijken tal van belevingscentra en musea die dit epische oorlogsdrama tot leven wekken. Henk Hanssen ging met zoon IJsbrand én moeder Joop op …

Share

Stomende sex op de keukentafel hoeft niet voorbehouden te blijven aan Jack Nicholson in de filmklassieker The Postman Always Rings Twice – waarin hij de benen van Jessica Lange spreidt op de vaat. En nee, we hebben het hier ook niet over een zoveelste sexuele aberratie maar over het resultaat van gedegen onderzoek. Vergeet Viagra: de krachtigste, …

Share

Logo Haagsche CourantEen fles whisky en een waterpomptang. De attributen die hij op Vaderdag krijgt, zijn sinds jaar en dag dezelfde. In de commercie is het beeld van de vader ook weinig vernieuwend. Pa wordt neergezet als een grote sukkel. Maar is dat wel terecht? Jonge vaders vinden het tijd worden voor een nieuw vaderimago.

Share

De loverboy is de nachtmerrie voor vaders van jonge meiden. Niet ten onrechte. Volgens Justitie neemt het aantal slachtoffers van deze vleiende pooiers nog steeds toe. Met de productie Liefde is kouder dan de dood, die deze week in première is gegaan, probeert de Amsterdamse theatergroep Rzpkt de meiden wakker te schudden. Liefde is kouder dan de dood is een parallelvertelling van twee jongens en twee meisjes. De meisjes belanden in de prostitutie door toedoen van de loverboys.

Share
dadventure

Aanstaande vaders kunnen tijdens de negen-maanden-beurs, die woensdag 22 maart in de RAI van start gaat, kijken naar een korte film die hen in sneltreinvaart laat kennismaken met het vaderschap. De film, DADventure getiteld, wordt non-stop vertoond in het IkVader Trainingskamp op de beurs.

Share