Help stewardess, er zit een man naast me!


airline-sex-discriminationHet zal je maar gebeuren. Zit je lekker onderuitgezakt in een vliegtuig richting Auckland, stuurt de stewardess je ineens van je plek. Reden: je bent een man. En die mogen niet naast onbekende kinderen zitten. Tenminste, niet bij Air New Zealand en Qantas. Tijd voor een internationale boycot van deze maatschappijen?

Ultieme poging tot politiek correct gedrag 
En waarom mogen mannen niet meer naast voor hen vreemde kinderen zitten tijdens een vlucht? Let op, hier komt ie: uit vrees voor misbruik. Deze even bizarre als discriminerende maatregel is onlangs ingevoerd door Air New Zealand en Qantas uit Australië. Een woordvoerder van Qantas gaf aan dat verschillende klanten om deze regel hadden gevraagd. Sommige Nieuw Zeelandse oppositiepartijen vinden deze regel als een ultieme poging tot politiek correct gedrag.

Verbaasde vader
Een van de eerste slachtoffers van deze regel is Mark Worsley. Hij keek onlangs raar op toen hem werd gevraagd ergens anders te gaan zitten. De man uit Auckland moest voordat het vliegtuig vertrok van stoel wisselen met een vrouw die een paar rijen verderop zat. De stewardess vertelde hem doodleuk dat het niet toegestaan was om naast een kind zonder begeleiding te gaan zitten. Dit in tegenstelling tot vrouwen die kennelijk wel hun handen kunnen thuis houden. De man, zelf vader van een tweeling van twee jaar, voelde zich zwaar gediscrimineerd. Toen hij weer met beide benen op de grond stond, is hij zijn verhaal gaan vertellen bij de pers.

Misbruik door vrouwen
Nadat dit bericht in de pers kwam, begonnen meer mannen hierover te klagen. Na onderzoek bleek dat deze actie geen nieuwe regel is, maar een beleid dat al een paar jaar gevoerd wordt. De wijze heren en dames achter dit beleid hebben zich kennelijk nooit in de feiten verdiept. Uit allerlei onderzoek blijkt dat het niet vaders maar moeders zijn die zich het vaakst schuldig maken aan kindermisbruik, verwaarlozing en moord. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is een zeventig procent van de rechtszaken wegens kindermisbruiken de vrouw de dader, in geval van moord is 65 procent de daders vrouw. Vaders zouden wel wat beter aan hun pr moeten werken, om deze cijfers over het voetlicht te krijgen.

Vorige 4000 euro kinderbijslag?
Volgende De samenzwering die Sinterklaas heet

Ook interessant

Hoera! Gisteren was ik te gast bij de Life & Cooking-variant van TV Oost, de regionale tv-zender van Zwolle, Deventer, Enschede en omstreken. Onderweg in de trein las ik Father and Child Reunion, een boek waarin de Amerikaanse vaderexpert Warren Farrell onder meer stelt dat de westerse maatschappij mannen stelselmatig ontmoedigt om de zorg voor kinderen op zich te nemen. Hoofdschuldigen: wetgeving die moeders consequent bevoordeeld, de vrouwenbeweging en de media van die vaders vaak als stoethaspels afficheren. Tikje zwaar aangezet, amigo Warren, dacht ik nog terwijl de taxi me bij een zendmast in Hengelo afzette.

333
Share

Foliumzuurbrood
foliumzuurbrood-150x200
Foliumzuur (oftewel vitamine B11) is belangrijk voor de celdeling en voor de aanmaak van rode bloedcellen. Vrouwen die in de vroege zwangerschap te weinig van dit goedje

42
Share

De ‘ultieme vadertest’, zo noemt de AVRO haar programma ‘Help, ik word vader’. Hoe deze ‘test’ in elkaar wordt gestoken, onthult Mark Dop uit Hoorn in een interview dat op 3 augustus in het Noordhollands Dagblad verscheen.

223
Share

Omdat meesters de meest bedreigde diersoort van het basisonderwijs zijn, ging er een tijdje geleden gejuich op toen zich bij de Pabo meer mannelijke studenten aanmeldden. Te vroeg de slingers opgehangen: 63 procent van de gediplomeerde onderwijzers gaat vervolgens niet voor de klas staan, zo blijkt uit een onderzoek van het CBS.

690
Share

En wij altijd maar denken dat vaders de meeste tweede nesten bouwen! Maar nee: uit een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, oftewel het NIDI, blijkt dat vrouwen vaker dan mannen kinderen hebben van verschillende partners. Het verschil is weliswaar niet gigantisch maar toch substantieel. In  Nederland hebben 270.000 mensen biologische kinderen van verschillende partners, 142.000 vrouwen …

37
Share

Is het jou ook al opgevallen? We worden bedreigd door een samenzwering, een samenzwering die wil dat wij eerder aan kinderen beginnen. Ik weet hoe het zit. Het is een plan van een stel hoogopgeleide vrouwen, vooral wetenschapsters en journalistes. De wetenschapsters hebben afgesproken een reeks onderzoekjes te doen waaruit moet blijken dat mannen óók een biologische …

180
Share