IkVader Boeken zelfstandig


IkVader_Boeken_logoIkVader Boeken, de imprint die uitgeverij Van Gennep in 2003 startte met de website IkVader.nl gaat verder als zelfstandige uitgeverij. Sinds 2003 zijn er vijf titels bij het imprint verschenen. De Scheurkalender voor jonge vaders (2003), de verhalenbundel Daddy Cool (2004), Babymanagement (2004) en Zwangerschapsmanagement (2005).

Nieuwe editie Babymanagement
IkVader Boeken zal in eerste instantie de laatste twee titels gaan voeren. “Babymanagement heeft drie drukken beleefd en is nu bijna uitverkocht,” zegt Henk Hanssen van IkVader Boeken. “In januari 2005 verschijnt een geheel bijgewerkte editie. Vooral via het special sale-kanaal is er grote belangstelling voor. Ook Zwangerschapsmanagement is bijna uitverkocht. We nemen de restvoorraad van Van Gennep over en komen volgend voorjaar met een nieuwe editie.”

Clusteruitgever
Voor de administratie en CB-registratie is IkVader Boeken een samenwerking aangegaan met clusteruitgeverij De Vrije Uitgevers uit Amersfoort. “Wellicht dat we ons in de nabije toekomst weer aan zullen sluiten bij een grote uitgeverij, maar voor dit moment is zelfstandigheid de beste optie,” aldus Hanssen.

Bestellen
De boeken van IkVader zijn te bestellen via de winkel van IkVader. De boekhandel kan de boeken bestellen via het Centraal Boekhuis. Voor meer informatie of special sales kunt contact opnemen met henk@ikvader.nl.

Vorige Gedragstraining voor ouders
Volgende Française helemaal in de roze wolk!

Ook interessant

Deze video is gemaakt door de Amerikaan Matt Pressnall. Negen maanden lang posteerde hij zijn vrouw Carlin dagelijks op dezelfde, zorgvuldig gemarkeerde plek in de slaapkamer. Vervolgens nam hij een foto met zijn digitale camera die eveneens altijd op dezelfde plek stond. ‘Het leek me wel cool om in een hele korte tijd te laten zien wat er tijdens een zwangerschap gebeurt met de buik,’ schrijft hij op zijn blog. ‘We probeerden de foto’s steeds op hetzelfde moment van de dag te nemen zodat er niet teveel verschil in het licht zou zijn.’ Matt’s video is inmiddels een blockbuster op internet: het filmpje is honderdduizenden keren bekeken via Google Video en YouTube. En, Matt heeft zelfs enkele tv-optredens achter de rug waarin hij vertelt over zijn film.

 

14
Share

Al in 1995 – lees: pás in 1995 – gelastte Bill Clinton dat vaders voortaan een gelijk gewicht kregen in al het onderzoek dat naar opvoeding en ouderschap werd gedaan. In 2002 maakte ook Louis Tavecchio, toen hoogleraar Kinderopvang aan de universiteit van Amsterdam, zich tijdens zijn oratie boos om de ‘systematische’ verwaarlozing van vaders door …

27
Share

Voor sommige vaders bleef het dit weekend niet bij kartonnen stropdassen, tekeningen en andere vormen van kinderarbeid. Sterker nog, je hoeft tegenwoordig maar drie keer de snotbellen van je kind af te vegen of je loopt het risico te worden onderscheiden wegens betoonde vadermoed. Ja, Vaderdag begint verdacht veel op lintjesdag te lijken. Steeds meer …

49
Share

Kinderen die op jonge leeftijd aan stress bloot staan, zijn op latere leeftijd stressbestendiger. Dit geldt tenminste voor jonge apen, en aangezien ons DNA voor 90 procent aan dat van apen verwant is…

212
Share

Baby’s en luiers zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden – toch? Nee, niet als het aan de Amerikaanse schrijfster Laurie Boucke ligt. Baby’s hebben geen luiers nodig, vindt ze, poepen en plassen doe je op het potje! En dus heeft de schrijfster een opmerkelijke techniek ontwikkelt waarbij baby’s al vanaf hun geboorte op zindelijkheid worden ‘getraind’. Helemaal zonder slag of stoot gaat dit echter niet. ‘Dweil de plasjes met een glimlach op.’

51
Share

Het was weer gezellig op de Negenmaandenbeurs. Workshops en live voetbal in het IkVader Café en een shop boordevol boeken en leuke hebbedingen. Bekijk dit filmpje en snuif de sfeer op.

12
Share