Bijna bejaarde bevalt van zoon


oma bevalt van zoon Tegen de tijd dat haar kind eindexamen doet op de middelbare school, is zij tachtig – maar dat mag de pret niet drukken. Een paar dagen geleden beviel de Californische overgrootmoeder Janise Wulf (62) van een gezonde zesponder, zoon Adam Charles Wulf. Lang leve IVF!

Kwieke stellen
Hoewel… je vraagt je wel af wat zo’n IVF-art bezielt om een baby op te zadelen met een oma. Wij dachten altijd dat de reageerbuis bedoeld was voor kwieke stellen die moeite hebben langs natuurlijke weg kinderen te krijgen. Maar afijn. Hopelijk haalt Janise de honderd – ze heeft genoeg kinderen om lijf & geest jong te houden. Wat heet! Deze dame bemoedert – inclusief de pasgeborene – 12 kinderen, begrootmoedert 20 kleinkinderen en beovergrootmoedert 3 achterkleinkinderen!

Broertje
Jongste telg Adam is het tweede kind dat ze met haar man, de 48-jarige Scott, op de wereld zet. Drie jaar geleden kwam, eveneens via IVF, het broertje van Adam, Ian geheten, ter wereld. Janise wilde graag kinderen met haar huidige echtgenoot omdat hij zijn vorige huwelijk kinderloos bleef. “En ik hoef niet meer te werken,” vertelde Janise, die in de pianohandel zat. “Ik kan al mijn tijd aan de kinderen besteden.” Gelukkig helpt Scott een handje, want Janise moet het ook stellen zonder haar gezichtsvermogen – ze is blind.

janise wulfBuiten medailles
Met haar prestatie valt Janise net buiten de medailles op het onderdeel ‘Op Torenhoge Leeftijd Een Kind Krijgen.’ De Roemeense Adriana Iliescu kreeg een kind toen ze 66 was. De Italiaanse Rosanna della Corte en de Amerikaanse Acheli Keh baarden nog een kind op 63-jarige leeftijd. De arts van Janise, Jorge Pena van het Mercy Medical Center uit Redding, zei dat geboortes boven de 35 jaar altijd riskant zijn maar, gezien de goede lichamelijke conditie van Janise durfde hij deze zwangerschap aan.

Vorige Reuzenbaby van 7 kilo
Volgende Wouter Bos blijft het gezin ontdekken

Ook interessant

Is jouw zoon of dochter gek op tekenen en/of tekenfilms? Deze herfstvakantie kun je nog naar de jubileumtentoonstelling van Pixar, de makers van Ratatouille, Cars, The Incredibles en andere beroemde animatiefilms. Henk Hanssen trok er met dochter Rosa, vriendin Rosan en zoon IJsbrand naar toe en zag hoe  tekenfilms ‘from scratch’ worden vervaardigd. Facebook Twitter …

Share

omslag kraamkalender voor mannenUit allerlei onderzoeken blijkt dat mannen zelden bewust de beslissingen nemen om vader te worden. Lees het na op dag 118, week 17, maand 4 van de Kraamkalender voor mannen. En nog 364 andere tips en tricks.

Share

HP De Tijd paginaZelden is er in HP/De Tijd een hypocrieter artikel verschenen dan het stuk ‘Slappe Zakken’, verschenen in de editie van 13 mei. In het stuk poseert journaliste Astrid Theunissen als het teleurgestelde carrière-vrouwtje van 35+ dat vergeefs wacht op de prins die haar komt bevruchten.

Share

Ze dragen sexy truitjes, korte rokjes en gaan ‘s avonds uit naar de wildste nachtclubs; de nieuwe Bratz Dolls speelgoedpoppen zijn echte bad chicks. En dat oogst bewondering bij veel jonge meiden, die hun oubollige, roze barbie inwisselen voor een ondeugende Bratz. Moeten vaders hier eigenlijk blij mee zijn? Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Na een relaxte vakantie waarin Mexicaanse kinderjuffen op zijn kroost lette, is het weer aanpakken geblazen voor deeltijdhuisman Henk Noort. Pleidooi voor erkenning van het werk-privéconflict bij vaders. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

‘Ik vind het heerlijk dat hij niet kan lopen.’ Zo begint een van de columns van Annemarie Haverkamp. Ze schrijft over haar zoon Job die met een zeldzame chromosoom-afwijking ter wereld kwam. Het inmiddels vijfjarige jongetje is verstandelijk en lichamelijk gehandicapt. In haar net verschenen boek Job zegt koekemokke heeft Annemarie een kleine vijftig columns …

Share