Bijna bejaarde bevalt van zoon


oma bevalt van zoon Tegen de tijd dat haar kind eindexamen doet op de middelbare school, is zij tachtig – maar dat mag de pret niet drukken. Een paar dagen geleden beviel de Californische overgrootmoeder Janise Wulf (62) van een gezonde zesponder, zoon Adam Charles Wulf. Lang leve IVF!

Kwieke stellen
Hoewel… je vraagt je wel af wat zo’n IVF-art bezielt om een baby op te zadelen met een oma. Wij dachten altijd dat de reageerbuis bedoeld was voor kwieke stellen die moeite hebben langs natuurlijke weg kinderen te krijgen. Maar afijn. Hopelijk haalt Janise de honderd – ze heeft genoeg kinderen om lijf & geest jong te houden. Wat heet! Deze dame bemoedert – inclusief de pasgeborene – 12 kinderen, begrootmoedert 20 kleinkinderen en beovergrootmoedert 3 achterkleinkinderen!

Broertje
Jongste telg Adam is het tweede kind dat ze met haar man, de 48-jarige Scott, op de wereld zet. Drie jaar geleden kwam, eveneens via IVF, het broertje van Adam, Ian geheten, ter wereld. Janise wilde graag kinderen met haar huidige echtgenoot omdat hij zijn vorige huwelijk kinderloos bleef. “En ik hoef niet meer te werken,” vertelde Janise, die in de pianohandel zat. “Ik kan al mijn tijd aan de kinderen besteden.” Gelukkig helpt Scott een handje, want Janise moet het ook stellen zonder haar gezichtsvermogen – ze is blind.

janise wulfBuiten medailles
Met haar prestatie valt Janise net buiten de medailles op het onderdeel ‘Op Torenhoge Leeftijd Een Kind Krijgen.’ De Roemeense Adriana Iliescu kreeg een kind toen ze 66 was. De Italiaanse Rosanna della Corte en de Amerikaanse Acheli Keh baarden nog een kind op 63-jarige leeftijd. De arts van Janise, Jorge Pena van het Mercy Medical Center uit Redding, zei dat geboortes boven de 35 jaar altijd riskant zijn maar, gezien de goede lichamelijke conditie van Janise durfde hij deze zwangerschap aan.

Vorige Reuzenbaby van 7 kilo
Volgende Wouter Bos blijft het gezin ontdekken

Ook interessant

455073269_f163d72c7f_mZKH’s van harte gefeliciteerd! Hier op de redactie hangt de vlag uit en eten wij de gehele dag bemuisde beschuiten. Wil je Alex en Máxima ook feliciteren, klik dan onderstaand op ‘reageren’ en schijf je gelukwens. Over enkele dagen vertrekt de speciale koerier van IkVader richting Wassenaar. Hij brengt alle felicitaties over en neemt verder een Koninklijk PaPakket mee, een setje ‘King of the Family’ tattoos én – niet te vergeten – de uitnodiging aan Alex om het erelidmaatschap van ons eerzame IkVader-genootschap te aanvaarden. Nu ZKH voor de derde maal een lieftallige dochter heeft bevaderd, kunnen we daar immers niet meer om heen!

Share

Qua graantje meepikken van de Obamania, doet IkVader natuurlijk ook een duit in de zak. En hoe! De gloedvolle speech die Obama tijdens afgelopen Vaderdag gaf, inspireerde ons tot twee shirts die worden gesierd door ronkende vaderschapcitaten van de president-elect. ‘Hope is the greatest gift a father can pass on to his children.’ En: ‘The …

Share

Toevallig nog in de elegante Noord-Italiaanse stad Trento op vakantie geweest? En toevallig aldaar een videootje geschoten van je kinderen die zich in het water vermaken? Dan mag je van geluk spreken dat je niet door de carabieneri bent gearresteerd wegens pedofilie. Si, stug maar waar: in Trento geldt sinds kort een verbod voor vaders …

Share

Vader worden is nog nooit zo leuk geweest! Op de negen-maanden-beurs, die woensdag 14 februari 2007 in de RAI van start gaat, introduceert IkVader.nl een `digitaal trainingskamp’. Via een videospel kunnen aanstaande vaders `testen’ of zij klaar zijn voor het vaderschap. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

In aanloop naar de Negenmaandenbeurs organiseert IkVader samen Amsterdam RAI een onderzoek naar de manier waarop jij de zwangerschapsperiode van je vrouw hebt beleefd (of beleeft). De vragen hebben betrekking op onderwerpen als sex, de balans tussen werk en privé, je financiën en de manier waarop je je hebt voorbereid. Klik op deze link en doe …

Share

De geboorte van zijn eerste kind was een imponerende ervaring voor songwriter en zanger Ferry van Leeuwen. Dochter Lisanne inspireerde de Schiedamse songwriter/zanger, ook bekend als bandlid van Marco Borsato, zelfs tot zijn eerste eigen cd, Intens, die in deze maand verschijnt. Vaderschap staat centraal op dit album, dus hoogste tijd voor een diepte-interview!

Share