oma bevalt van zoon

Bijna bejaarde bevalt van zoon

oma bevalt van zoon Tegen de tijd dat haar kind eindexamen doet op de middelbare school, is zij tachtig – maar dat mag de pret niet drukken. Een paar dagen geleden beviel de Californische overgrootmoeder Janise Wulf (62) van een gezonde zesponder, zoon Adam Charles Wulf. Lang leve IVF!

Kwieke stellen
Hoewel… je vraagt je wel af wat zo’n IVF-art bezielt om een baby op te zadelen met een oma. Wij dachten altijd dat de reageerbuis bedoeld was voor kwieke stellen die moeite hebben langs natuurlijke weg kinderen te krijgen. Maar afijn. Hopelijk haalt Janise de honderd – ze heeft genoeg kinderen om lijf & geest jong te houden. Wat heet! Deze dame bemoedert – inclusief de pasgeborene – 12 kinderen, begrootmoedert 20 kleinkinderen en beovergrootmoedert 3 achterkleinkinderen!

Broertje
Jongste telg Adam is het tweede kind dat ze met haar man, de 48-jarige Scott, op de wereld zet. Drie jaar geleden kwam, eveneens via IVF, het broertje van Adam, Ian geheten, ter wereld. Janise wilde graag kinderen met haar huidige echtgenoot omdat hij zijn vorige huwelijk kinderloos bleef. “En ik hoef niet meer te werken,” vertelde Janise, die in de pianohandel zat. “Ik kan al mijn tijd aan de kinderen besteden.” Gelukkig helpt Scott een handje, want Janise moet het ook stellen zonder haar gezichtsvermogen – ze is blind.

janise wulfBuiten medailles
Met haar prestatie valt Janise net buiten de medailles op het onderdeel ‘Op Torenhoge Leeftijd Een Kind Krijgen.’ De Roemeense Adriana Iliescu kreeg een kind toen ze 66 was. De Italiaanse Rosanna della Corte en de Amerikaanse Acheli Keh baarden nog een kind op 63-jarige leeftijd. De arts van Janise, Jorge Pena van het Mercy Medical Center uit Redding, zei dat geboortes boven de 35 jaar altijd riskant zijn maar, gezien de goede lichamelijke conditie van Janise durfde hij deze zwangerschap aan.