Bijna bejaarde bevalt van zoon


oma bevalt van zoon Tegen de tijd dat haar kind eindexamen doet op de middelbare school, is zij tachtig – maar dat mag de pret niet drukken. Een paar dagen geleden beviel de Californische overgrootmoeder Janise Wulf (62) van een gezonde zesponder, zoon Adam Charles Wulf. Lang leve IVF!

Kwieke stellen
Hoewel… je vraagt je wel af wat zo’n IVF-art bezielt om een baby op te zadelen met een oma. Wij dachten altijd dat de reageerbuis bedoeld was voor kwieke stellen die moeite hebben langs natuurlijke weg kinderen te krijgen. Maar afijn. Hopelijk haalt Janise de honderd – ze heeft genoeg kinderen om lijf & geest jong te houden. Wat heet! Deze dame bemoedert – inclusief de pasgeborene – 12 kinderen, begrootmoedert 20 kleinkinderen en beovergrootmoedert 3 achterkleinkinderen!

Broertje
Jongste telg Adam is het tweede kind dat ze met haar man, de 48-jarige Scott, op de wereld zet. Drie jaar geleden kwam, eveneens via IVF, het broertje van Adam, Ian geheten, ter wereld. Janise wilde graag kinderen met haar huidige echtgenoot omdat hij zijn vorige huwelijk kinderloos bleef. “En ik hoef niet meer te werken,” vertelde Janise, die in de pianohandel zat. “Ik kan al mijn tijd aan de kinderen besteden.” Gelukkig helpt Scott een handje, want Janise moet het ook stellen zonder haar gezichtsvermogen – ze is blind.

janise wulfBuiten medailles
Met haar prestatie valt Janise net buiten de medailles op het onderdeel ‘Op Torenhoge Leeftijd Een Kind Krijgen.’ De Roemeense Adriana Iliescu kreeg een kind toen ze 66 was. De Italiaanse Rosanna della Corte en de Amerikaanse Acheli Keh baarden nog een kind op 63-jarige leeftijd. De arts van Janise, Jorge Pena van het Mercy Medical Center uit Redding, zei dat geboortes boven de 35 jaar altijd riskant zijn maar, gezien de goede lichamelijke conditie van Janise durfde hij deze zwangerschap aan.

Vorige Reuzenbaby van 7 kilo
Volgende Wouter Bos blijft het gezin ontdekken

Ook interessant

Eerste PaPakketVerblind door flitslicht en cameralampen, verrichtte Rosa Hanssen de eerste historische daad van haar pas vijftien maanden jonge leven. De dochter van IkVader-uitgever Henk Hanssen overhandigde op 16 januari 2002 ‘s lands eerste ‘blijde doos voor vaders’, aan Remco Meeder. Gretig opende de hij het deksel. ‘Kijk, een T-shirt! Hola, een vliegtuiglepel! En de nieuwe Men’s Health!’ Remco’s vriendin Marissa keek met een schuin oog toe. ‘Goh, dit PaPakket is veel leuker dan de blijde doos die wij moeders krijgen…’ bromde ze.

Share

Volvo heeft in haar nieuwe V70, die deze zomer bij de dealer staat, extra gelet op veiligheid voor kinderen. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

poster babymanagement voor mannenBabymanagement voor mannen, het praktische handboek van IkVader-hoofdredacteur Henk Hanssen, verschijnt op 9 februari in een speciale editie. Ter gelegenheid van het 25.000-ste exemplaar, zal de zesde druk worden voorzien van een Babymanagement Basics poster die in de babykamer niet mag ontbreken. De voorzijde van de poster, formaat 40 x 57 cm, toont de specificaties van het ‘product’ Baby; op de andere kant staan vier handige grafieken waarop je de ontwikkeling van je kind kunt bijhouden.

Share

Eigenlijk heeft hij niets met groepsvakanties. Toch ging Henk Hanssen met zijn kinderen Rosa (15) en IJsbrand (10) én een groep reisgenoten fietsen in Zuid-Frankrijk. En, beviel het? Lees en kijk hoe een solerende vader bezweek voor de formule van een groepsvakantie à la carte. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

In de recent verschenen roman ‘Wat wil de man nog meer’ verhaalt de Engelse auteur John O’Farrell over een dertiger die worstelt met zijn vaderlijke plichten. Herkenbaar vindt Henk Hanssen, de oprichter van de website Ikvader.nl. ‘Het kinderterrein is door vrouwen gekaapt. Vaders worden nog steeds in een figurantenrol gedwongen.’

Share

“Heb ik dan helemaal geen rechten?” vraagt Shurendy Eugenia, vader van de Big Brother baby, zich af. Helaas komt het daar onder het Nederlandse familierecht zo ongeveer wel op neer. Wat zijn zijn kansen?

Share