Reageerbuisbaby wordt moeder


louise brownLouise Brown, ‘s werelds eerste reageerbuisbaby, is nu, 28 jaar later, zelf in verwachting. Brown, een postbeambte uit Bristol, verwacht haar kindje in januari 2007. Louise, die al twee jaar getrouwd is, is op natuurlijke wijze zwanger geraakt. ‘Een droom wordt waar,’ aldus de gelukkige aanstaande moeder.

Abnormaal
Louise Brown werd op 25 juli 1978 wereldberoemd toen ze als eerste reageerbuisbaby ter wereld kwam. Jarenlang heeft ze gedacht dat ze ‘abnormaal’ was omdat schoolvriendjes haar altijd bestookten met vragen of haar verwekking.

Drie miljoen IVF-kinderen
Inmiddels zijn reageerbuisbevruchtingen de gewoonste zaak van de wereld. Sinds de geboorte van de Louise zijn er wereldwijd meer dan drie miljoen kinderen via IVF verwekt. Dit cijfer werd op 21 juli op het medisch congres the European Society of Human Reproduction and Embryology in Praag bekend gemaakt. Jaarlijks worden ongeveer een miljoen IVF-behandelingen uitgevoerd. Ongeveer de helft van de behandelingen leidt tot een succesvolle bevalling. Nederland en Denemarken zijn koplopers als het gaat kunstmatige bevruchting. In Nederland is 1 op de 25 geboortes het resultaat van IVF.

Wonder
Omdat Louise echter de eerste in haar soort was, blijft zij een speciale rol in de (medische)geschiedenis in nemen. Het ‘medische wonder’ gaat nu ervaren wat voor veel ouders het grootste wonder aller tijden is. Namens alle vaders van Nederland: gefeliciteerd Louise!

Vorige Aantrekkelijke leerlingen halen hogere cijfers
Volgende IJsbrand!

Ook interessant

markharris
Fathers4Justice, de rebelse club van gescheiden vaders, stamt uit Engeland en als je het verhaal van Mark Harris hoort, weet je waarom. Toen de Britse rij-instructeur in 1993 thuis kwam van een voetbalwedstrijd, trof hij zijn huis aan alsof het pand door insluipers overhoop was gehaald. Kleding, meubels, tv – alles weg. Vrouw en zijn drie dochters? Ook verdwenen. Bij de politie kreeg Harris te horen dat zijn vrouw niet meer van hem hield en naar een huis in de buurt was verhuisd. Schrale troost: de kinderen kon hij zien zo vaak hij wilde, vertelden de agenten. Twee maanden later klopte zijn vrouw weer op hangende pootjes bij hem aan: ze wilde terug naar het leven dat ze samen deelden. Maar Mark wees haar verzoeningspoging af: hij was te geraakt, kon het niet meer opbrengen en zette een scheiding in gang. ‘Het kwam niet in me op dat kinderen een punt van discussie zouden vormen,’ zegt hij tegen de

Share

Twee weken geleden gaf Jozias van Aartsen het startschot voor een discussie over de kinderopvang. Hierop volgde een karavaan van drogredenen; schooldirecteuren, onderwijsvakbonden, organisaties voor naschoolse opvang en minister Maria van der Hoeven trokken ruimhartig het blik der Grote Bezwaren open. Vooral minister Maria lijkt bepaald geen intelligente designer te zijn als het gaat om de invulling van de kinderopvang.

Share

Zes op de tien ouders bereiden zich niet goed voor op de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding. Een kwart van de ouders vindt de kosten hoger dan ze van tevoren dachten. Meer dan de helft van de ouders gaat minder werken en heeft daarom minder geld te besteden. Tegelijkertijd geven ouders meer uit, bijvoorbeeld aan kinderopvang, …

Share

lederhoseJa, je leest het goed. De activiteiten van IkVader trekken zelfs buiten onze landsgrenzen de aandacht. Klik hier en luister naar de uitzending die in april 2003 op de Zwitserse publieke radio werd uitgezonden. Trek je Lederhose aan en jodel mee met het verslag van correspondente Elsbeth Gugger. Klik hier.

 

 

Share

Is het je weleens opgevallen dat je vrouw er een paar dagen per maand opeens extra aantrekkelijk uitziet? Nieuw geurtje, naveltruitje, spannende lingerie… Grote kans dat haar lichaam dan een eisprong beleeft. Uit een recente studie blijkt dat vrouwen zich, zonder het zelf te beseffen, op hun best laten zien als ze het vruchtbaarst zijn. …

Share

647918793_cc972dc2a2_mOren
Ze bloost als het cadeaupapier van het pakje trekt. Het oog van een lens en twee handgrepen, die als oren aan het cameragezicht vast zitten, staren haar aan. Even later grijpt ze met gemak de twee handgrepen beet en tuurt door het oculair. Draait de camera naar zich toe en wijst op de lensopening: ‘Wat is dit? Een oog?’

Share