Artikelen in de categorie

medisch


vaccineren gezonde kinderen

Heb jij een gezond kind van tussen de vijf en de twaalf? Dan valt er dezer dagen een uitnodiging voor een coronavaccin in de bus. Volgens de Gezondheidsraad is de kans op gezondheidswinst hoger dan de kans op bijwerkingen. Als ouder mag je beslissen over het wel of niet laten vaccineren van je kinderen. Hoe …

Bij de geboorte springen we nog massaal gaten in de lucht maar in de maanden daarna ziet menige vader het niet meer zitten. Het is zonder twijfel de depressie die het minst serieus wordt genomen: de post-natale depressie bij vaders. Wij hebben dat kind toch niet gedragen? Ons lijf is niet blootgesteld aan allerlei veranderingen …

Het griepvirus maakt tot op heden niet meer slachtoffers dan in een normaal najaarsseizoen en toch wordt er dezer dagen aan de keukentafel heftig gedebatteerd over de vraag of je je kinderen wel of niet laat injecteren tegen de Mexicaanse griep. Hoewel gezondheidsminister Ab Klink laatst dreigde om websites te sluiten die hem onwelgevallige info verspreiden over het griepvaccin, …

Sinds 2006 worden bij de meeste zwangere vrouwen twee echo’s gemaakt, aan het begin van de derde maand en halverwege de zwangerschap. De echoscopist smeert wat gel op de buik van je vrouw, plaatst het echoapparaat erop en voila! Je ziet je baby live op het beeldscherm!

Met ingang van 1 januari 2007 mogen zwangere stewardessen van de KLM niet meer de lucht in. Uit een onderzoek van de luchtvaartmaatschappij zou blijken dat het werk teveel risico’s inhoudt voor de gezondheid van de aanstaande moeder en kind. Op dit moment kunnen zwangere stewardessen tot in de 26ste week van de zwangerschap blijven werken. Maar, volgens een studie van de KLM is het beter dat de vrouwen stoppen met vliegen zodra ze ontdekken dat ze zwanger zijn.

Op het gevaar af dat we het vermanende vingertje gaan heffen, toch even dit. Uit een nieuwe studie onder 7000 Finse tieners blijkt dat er een relatie is hun gezondheid en de mate waarin zij internetten, gamen, SMS-en en bellen. De net gepubliceerde studie is uitgevoerd door psychologen van de universiteit van Tampere.