Whizkids hebben vaker gezondheidsklachten


jongen achter computerOp het gevaar af dat we het vermanende vingertje gaan heffen, toch even dit. Uit een nieuwe studie onder 7000 Finse tieners blijkt dat er een relatie is hun gezondheid en de mate waarin zij internetten, gamen, SMS-en en bellen. De net gepubliceerde studie is uitgevoerd door psychologen van de universiteit van Tampere.

Slapeloosheid en gewrichtsklachten
Zij vroegen jongeren van twaalf tot achttien jaar aan te geven hoe vaak ze achter de computer zaten of hun mobieltje gebruikten. Tegelijk moesten de jongeren aangeven hoe zij hun gezondheid ervaarden. Of ze last hadden van slapeloosheid, gewrichtsklachten, etcetera. Uit de resultaten blijkt dat meiden die intensief met hun mobiele telefoon in de weer zijn, slechter slapen. Bij jongens werd er een relatie gelegd tussen surfen en gamen en gezondheidsklachten.

Vorige Kinderen scoren beter met Montessori onderwijs
Volgende Mobiel meepuffen: 'Baby uit'

Ook interessant

Mannen die een DNA-test laten doen om vast te stellen of zij wel écht de vader van hun kind zijn, worden (door hun partners) vaak voor paranoïde versleten. Uit een onderzoek blijkt echter dat hun twijfel in 30 procent van de gevallen terecht is. De DNA-test wijst dan onomstotelijk uit dat er een andere liefhebber in het spel is geweest.

Share

Kinderen ontwikkelen zich veel beter als moeders een aan mannen gelijkwaardige positie hebben. Dat stelt de kinderrechtenorganisatie Unicef in haar jaarrapport ‘The State of the World’s Children 2007’. De vooral in de Derde Wereld bestaande ongelijkheid tussen man en vrouw zou ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van kinderen. En het best kun je maar een slimme vrouw hebben. Waarom? Geschoolde vrouwen zorgen voor geschoolde kinderen, meent Unicef.

Share

Wie is er gek op de geur van een verse luier? Niemand toch? Fout: moeders zijn er dol op maar vaders walgen er letterlijk van. Althans, zo wil dit filmpje van het Amerikaanse tv-station ABC ons doen geloven. Ze pakten een oude camera, zetten een stel acteurs bij elkaar en fabriceerden een aflevering van funniest …

Share

Baby’s en luiers zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden – toch? Nee, niet als het aan de Amerikaanse schrijfster Laurie Boucke ligt. Baby’s hebben geen luiers nodig, vindt ze, poepen en plassen doe je op het potje! En dus heeft de schrijfster een opmerkelijke techniek ontwikkelt waarbij baby’s al vanaf hun geboorte op zindelijkheid worden ‘getraind’. Helemaal zonder slag of stoot gaat dit echter niet. ‘Dweil de plasjes met een glimlach op.’

Share

Hoe voorspelbaar kan een tv-format zijn? Help, ik word vader belooft de kijkers ‘de ultieme vadertest’. Maar, zoals gevreesd, is de belofte een ‘ultieme vadertest’ niet meer dan een rafelige schaamlap voor het eigenlijke doel van het programma: de geachte kijker vergasten op een ultiem potje vadertje afzeiken. In de eerste aflevering, die afgelopen woensdag werd uitgezonden, kreeg een brave aanstaande vader, ene Robert, gedurende een weekend twee vreemde kinderen ter verzorging aangeboden. De baby Sem en een meisje van een jaar of acht. Terwijl Robert zich door allerlei vaderklussen heen sloeg, gaven drie vrouwen, die te zien waren in een klein scherm, commentaar.

Share

Stel je hebt een kind dat allergisch reageert op normaal ouderlijk gedrag. Op schoot nemen? Knuffelen? Het kind reageert panisch. Uit onderzoek blijkt dat je kind lijdt aan het syndroom van Asperger. Syndroom van wàt? Asperger, een vorm van autisme. Tja, daar zit je dan als goedwillende ouders. Wat te doen? Over deze vraag schreef …

Share