Mobiel meepuffen: 'Baby uit'


ikvader smsThe Future of Mobile. Dat was gisteravond no less het thema van de maandelijkse bijeenkomst van IPAN, een hoofdstedelijke club van internetprofessionals. Ik was uitgenodigd om iets te vertellen over mobiel meepuffen, de SMS-service die IkVader een tijdje terug heeft gelanceerd. Ondanks zijn prikkelende tegenwerpingen, vond Ronnie Overgoor, de presentator, het een fantastisch idee. “Jammer dat ik er zelf net te laat voor ben: mijn kinderen zijn al ouder,” bromde hij tijdens het voorgesprekje.

Klassiek patroon
Met de spotlights aan vroeg hij me wederom om de achtergrond van mobiel meepuffen voor het publiek toe te lichten. “Nou,” zei ik, “zodra een vrouw aan haar man vertelt dat ze zwanger is, ontvouwt zich in de meeste slaapkamers een klassiek patroon. Het stapeltje boeken op haar nachtkastje wordt elke maand hoger terwijl op zijn nachtkastje de afstandsbediening, een tijdschrift of die roman van Ludlum blijft liggen. Met Mobiel Meepuffen kan hij tijdens die negen maanden toch op de hoogte blijven zónder dat hij die dikke pil van dokter Spock hoeft door te worstelen – waar overigens vrijwel niets over vaderschap in staat maar dat terzijde.”

Boer met kiespijn
Ronnie: “Pijnlijke vraag tenslotte. Niet alle zwangerschappen verlopen goed. Wat moet die man doen wanneer de zwangerschap niet doorgaat?”
“Tja, dan stuur je ‘Baby Uit’ naar 4999 om je abonnement stop te zetten.”
Ronnie, en met hem de hele zaal, kwamen niet meer bij van het lachen.
“Meer kan ik er ook niet van maken,” zei ik als een boer met kiespijn.

 

Vorige Rotterdamse kleuters krijgen Engelse les
Volgende God & Sint

Ook interessant

Ik heb er lang over getwijfeld. Tooske is per slot het prototype van die olijke girl next door, de ideale schoondochter. Altijd een rij witte tanden & een intelligente kwinkslag paraat. Een toch is Tooske, nu ook wat mij betreft, definitief van naam veranderd: Dooske, it shall be.

Share

Fulltime werken en ouderschap blijkt minder lastig te combineren dan vaak wordt aangenomen. Negentig procent van deze ouders vindt dat zij voldoende tijd over houden voor hun kinderen. Slechts 14 procent van hen stelt dat de kinderen er bekaaid vanaf komen. Dit blijkt uit een onderzoek van Marketresponse.

Share

Altijd al eens lekker willen discussiëren met ouders uit de buurt of van de school van je kinderen? Zet dan zelf een Opvoeddebat op poten. Het ministerie van Jeugd & Gezin meent, mede geïnspireerd door de gemeente Rotterdam, dat het een puik plan is wanneer ouders vaker met elkaar gedachten en ervaringen uitwisselen. Vandaar dat minister André …

Share

Tien en een half jaar ben ik nu verloskundige. Inderdaad één van de weinige mannelijke verloskundigen (slechts 2 procent van alle verloskundigen is man wat neerkomt op 40 collega’s). Een mooi moment om even terug te kijken. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Dochter Rosa wint de One Minute Junior-filmcompetitie met dit filmpje: Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Als je af mag gaan op de klaagzang die soms op ons forum wordt aangeheven, tobben aanstaande vaders heel wat af tussen de lakens. Met name in de laatste maanden kan de erotische temperatuur van zwangere vrouwen dalen naar ijzingwekkende laagterecords. In Afghanistan zijn de heren niet van plan op een houtje te blijven bijten. …

Share