Mobiel meepuffen: 'Baby uit'


ikvader smsThe Future of Mobile. Dat was gisteravond no less het thema van de maandelijkse bijeenkomst van IPAN, een hoofdstedelijke club van internetprofessionals. Ik was uitgenodigd om iets te vertellen over mobiel meepuffen, de SMS-service die IkVader een tijdje terug heeft gelanceerd. Ondanks zijn prikkelende tegenwerpingen, vond Ronnie Overgoor, de presentator, het een fantastisch idee. “Jammer dat ik er zelf net te laat voor ben: mijn kinderen zijn al ouder,” bromde hij tijdens het voorgesprekje.

Klassiek patroon
Met de spotlights aan vroeg hij me wederom om de achtergrond van mobiel meepuffen voor het publiek toe te lichten. “Nou,” zei ik, “zodra een vrouw aan haar man vertelt dat ze zwanger is, ontvouwt zich in de meeste slaapkamers een klassiek patroon. Het stapeltje boeken op haar nachtkastje wordt elke maand hoger terwijl op zijn nachtkastje de afstandsbediening, een tijdschrift of die roman van Ludlum blijft liggen. Met Mobiel Meepuffen kan hij tijdens die negen maanden toch op de hoogte blijven zónder dat hij die dikke pil van dokter Spock hoeft door te worstelen – waar overigens vrijwel niets over vaderschap in staat maar dat terzijde.”

Boer met kiespijn
Ronnie: “Pijnlijke vraag tenslotte. Niet alle zwangerschappen verlopen goed. Wat moet die man doen wanneer de zwangerschap niet doorgaat?”
“Tja, dan stuur je ‘Baby Uit’ naar 4999 om je abonnement stop te zetten.”
Ronnie, en met hem de hele zaal, kwamen niet meer bij van het lachen.
“Meer kan ik er ook niet van maken,” zei ik als een boer met kiespijn.

 

Vorige Rotterdamse kleuters krijgen Engelse les
Volgende God & Sint

Ook interessant

Jammer dat vooral vooral cartoons uit Denemarken de laatste tijd zoveel aandacht trekken. Eind december hield de Deense socioloog Gösta Esping-Andersen namelijk een boeiende lezing in Den Haag over de manier waarop Europese landen de vergrijzing kunnen bestrijden. Zijn oplossing? Heel simpel: maak kinderen krijgen en opvoeden weer leuk en betaalbaar! Maak het kraamverlof (ook voor vaders) veel langer, houd de kinderopvang goedkoop en zo heeft Esping-Andersen meer plannen. Zijn gehoor bestond uit de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, dus hopelijk zijn zijn woorden niet aan dovemansoren gericht.

Share

Zelfs in zijn heftigste nachtmerries had Pablo Picasso (zie rechts zijn zelfportret) niet kunnen vermoeden dat er ooit nog eens een burgerlijke gezinsauto naar hem vernoemd zou worden. Hoe zou Picasso, vader van minstens vier kinderen, mogelijke buitenechtelijke even niet meegerekend, tegen de Citroën C4 met zijn naam hebben aangekeken? Als een waar kunststukje of …

Share

Geduld is een schone zaak. Zeker als je graag een zoon wilt. Want, wat blijkt? Hoe hoger de leeftijd waarop je vrouw kinderen baart, hoe groter de kans op een jongetje.

Share

Wouter Bos is genomineerd voor de VaderdagTrofee m/v 2010. De voormalige PvdA-politicus wordt met deze nominatie onderscheiden voor de keuze die hij een paar maanden geleden maakte door voor zijn kinderen te kiezen. De VaderdagTrofee wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de betekenis van het …

Share

Er gaan steeds meer stemmen op om vader & moederdag te vervangen door één ouderdag. Een slecht plan, want in de praktijk komt dit neer op een castratie van vaderdag.

Share

Hoewel op de IkVader-redactie wordt gegrapt dat er hooguit een paar slaapdronken nachtverpleegsters zullen luisteren, is Henk Hanssen ijdel genoeg om aanstaande zaterdag vroeg zijn bed uit te komen om een uur lang te gast te zijn in Nachtvluchten, een live programma van Radio 1 dat deze maand aandacht besteedt aan ‘veelbesproken vaders.’ Facebook Twitter …

Share