ikvader sms

Mobiel meepuffen: 'Baby uit'

ikvader smsThe Future of Mobile. Dat was gisteravond no less het thema van de maandelijkse bijeenkomst van IPAN, een hoofdstedelijke club van internetprofessionals. Ik was uitgenodigd om iets te vertellen over mobiel meepuffen, de SMS-service die IkVader een tijdje terug heeft gelanceerd. Ondanks zijn prikkelende tegenwerpingen, vond Ronnie Overgoor, de presentator, het een fantastisch idee. “Jammer dat ik er zelf net te laat voor ben: mijn kinderen zijn al ouder,” bromde hij tijdens het voorgesprekje.

Klassiek patroon
Met de spotlights aan vroeg hij me wederom om de achtergrond van mobiel meepuffen voor het publiek toe te lichten. “Nou,” zei ik, “zodra een vrouw aan haar man vertelt dat ze zwanger is, ontvouwt zich in de meeste slaapkamers een klassiek patroon. Het stapeltje boeken op haar nachtkastje wordt elke maand hoger terwijl op zijn nachtkastje de afstandsbediening, een tijdschrift of die roman van Ludlum blijft liggen. Met Mobiel Meepuffen kan hij tijdens die negen maanden toch op de hoogte blijven zónder dat hij die dikke pil van dokter Spock hoeft door te worstelen – waar overigens vrijwel niets over vaderschap in staat maar dat terzijde.”

Boer met kiespijn
Ronnie: “Pijnlijke vraag tenslotte. Niet alle zwangerschappen verlopen goed. Wat moet die man doen wanneer de zwangerschap niet doorgaat?”
“Tja, dan stuur je ‘Baby Uit’ naar 4999 om je abonnement stop te zetten.”
Ronnie, en met hem de hele zaal, kwamen niet meer bij van het lachen.
“Meer kan ik er ook niet van maken,” zei ik als een boer met kiespijn.