Mobiel meepuffen: 'Baby uit'


ikvader smsThe Future of Mobile. Dat was gisteravond no less het thema van de maandelijkse bijeenkomst van IPAN, een hoofdstedelijke club van internetprofessionals. Ik was uitgenodigd om iets te vertellen over mobiel meepuffen, de SMS-service die IkVader een tijdje terug heeft gelanceerd. Ondanks zijn prikkelende tegenwerpingen, vond Ronnie Overgoor, de presentator, het een fantastisch idee. “Jammer dat ik er zelf net te laat voor ben: mijn kinderen zijn al ouder,” bromde hij tijdens het voorgesprekje.

Klassiek patroon
Met de spotlights aan vroeg hij me wederom om de achtergrond van mobiel meepuffen voor het publiek toe te lichten. “Nou,” zei ik, “zodra een vrouw aan haar man vertelt dat ze zwanger is, ontvouwt zich in de meeste slaapkamers een klassiek patroon. Het stapeltje boeken op haar nachtkastje wordt elke maand hoger terwijl op zijn nachtkastje de afstandsbediening, een tijdschrift of die roman van Ludlum blijft liggen. Met Mobiel Meepuffen kan hij tijdens die negen maanden toch op de hoogte blijven zónder dat hij die dikke pil van dokter Spock hoeft door te worstelen – waar overigens vrijwel niets over vaderschap in staat maar dat terzijde.”

Boer met kiespijn
Ronnie: “Pijnlijke vraag tenslotte. Niet alle zwangerschappen verlopen goed. Wat moet die man doen wanneer de zwangerschap niet doorgaat?”
“Tja, dan stuur je ‘Baby Uit’ naar 4999 om je abonnement stop te zetten.”
Ronnie, en met hem de hele zaal, kwamen niet meer bij van het lachen.
“Meer kan ik er ook niet van maken,” zei ik als een boer met kiespijn.

 

Vorige Rotterdamse kleuters krijgen Engelse les
Volgende God & Sint

Ook interessant

Schuilt er onder het bed van jouw kind een monster? Laat hem het monster tekenen en doe mee aan de monsterlijke tekenwedstrijd van Philips. Het idee is dat kinderen zo ontdekken dat monsters vooral leuk en helemaal niet zo eng zijn. Je kind maakt kans op mooie prijzen, waaronder een complete Disney kamer in monster-, prinsessen- …

Share

vrolijke vaderIs het een sterk staaltje WvW (Werkverschaffing voor Wetenschappers) of hebben we hier echt te maken met Groot Nieuws? ‘Vaders die tijdens de zwangerschap van hun partner depressief zijn, lopen een grotere kans een angstig of somber kind te krijgen,’ lazen we onlangs in de krant. Klopt dat wel?

Share

Of er een relatie tussen beide voorvallen is? Ongetwijfeld. "Rosa," zei ik vanmiddag. "Het is bijna gelukt, die kaartjes voor K3." In het druilerige weer brak de zon op haar gezicht door. Ze fietste naast me op haar peuterfiets, van school op weg naar huis. "Echt waar?" "Ja, vanavond nog even met mamma overleggen, of ze ook meegaat, en dan kunnen we bestellen." "Joepie!"

Share

Wees gerust: het kán altijd nog erger… Komt en huivert bij het toneelstuk met de errug ironische titel Quality Time dat zich afspeelt op een avond, nacht en ochtend uit het leven van een modern gezin met kinderen van 4 en 6 jaar oud. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Kinderterreur! Jan Salie-geest! Watjes gedoe! Bloggers en krantencommentatoren komen woorden tekort om hun oordeel uit te spreken over de reden die Camiel Eurlings en Wouter Bos aangaven voor hun vertrek uit de politiek. Gezinnetje stichten? Meer tijd voor je vaderschap? Waar zijn de tijden van de mannen van stavast gebleven die in crisisjaren rustig aan …

Share

papakket van ikvader.nlNiet alleen moeders hebben het zwaar na de bevalling, ook vaders schijnen na de geboorte van een kind door een moeilijke periode te moeten. Vandaar dat ook zij recht hebben op een ‘felicitatiepakket’, zoals tot nu toe altijd voor moeders was gereserveerd, meent internetondernemer Henk Hanssen.

Share