Baby's gaan digitaal


electronisch kinddossierOok baby’s ontkomen niet langer aan de greep van Big Brother. Vanaf 2007 worden alle gegevens over pasgeboren baby’s meteen opgenomen in een Electronisch Kinddossier (EKD). Op dit moment worden de gegevens van de kinderen nog altijd op papier gezet.

Babygegevens
Staatssecretaris Ross-Van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ondertekende in november 2004 al een afspraak om het digitaliseren van babygegevens te regelen. Onlangs werd bekend dat er 25 miljoen extra wordt uitgetrokken om het EKD zo snel mogelijk in te voeren.

Privacy blijft gehandhaafd
In het Electronisch Kinddossier zal, tot en met het negentiende levensjaar, alle belangrijke informatie over een kind, zijn gezin en zijn omgeving worden opgeslagen. Alleen geautoriseerde personen en instanties waarmee het kind te maken krijgt, zoals verloskundigen of medewerkers van het consultatiebureau, kunnen informatie en risico’s toevoegen. Ook het dossier is alleen toegankelijk voor geautoriseerde partijen.

Problemen oplossen
Door het gebruik van het EKD krijgen zorgverleners een beter inzicht in de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling en de behoeften van het kind. De hoop is dat Jeugdzorg zo eerder mogelijke problemen kan opsporen en hulp kan aanbieden.

Vorige IkVader Boeken zelfstandig
Volgende Nooit meer iets kwijt

Ook interessant

“Heb ik dan helemaal geen rechten?” vraagt Shurendy Eugenia, vader van de Big Brother baby, zich af. Helaas komt het daar onder het Nederlandse familierecht zo ongeveer wel op neer. Wat zijn zijn kansen?

Share

Wanneer je boeken schrijft over pubers kun je niet volstaan met een beetje de literatuur bijhouden. Je moet letterlijk voeling houden, jezelf letterlijk onderdompelen in de puberwereld. Vandaar dat ik deze Krokusvakantie in gezelschap van drie stuiterballen een reisje ondernam naar een bungalowpark in Noord-Limburg. Voorafgaand aan mijn vakantie wensten vrienden me ‘sterkte’ en ‘veel …

Share

Wie denkt dat het verschijnsel Vaderdag tot leven is gewekt door een slimme sokkenfabrikant heeft het mis. Het waren slimme kledingfabrikanten, én de visie van een vrouw, Sonora Louise Smart Dodd, die aan de basis van Vaderdag stonden. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van haar vader, vierde deze Sonora in 1910 voor het eerst …

Share

Op zoek naar de grenzen van de stad

test_opelantara1_opening

Hoewel SUV’s steeds meer worden geclassificeerd als ‘aso-bakken’ (deels zeer onterecht), stijgt de populariteit van de ‘softe’ terreinauto nog immer. Is zo’n hoog op de wielen staand bakbeest ook geschikt als gezinsauto? Arjan Velthoven test de Opel Antara 2.0 CDTi. “Moet ik je een kontje geven of klim je er zelf in?”

Share

Nooit meer ‘Nee, ik  heb hoofdpijn, schat’? Maak in één daverende klap ál je goede voornemens waar en schrijf je in voor deze tweedaagse cursus die je bij voorbaat omtovert tot Man van het Jaar! Wees er snel bij: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen kunnen wij slechts acht deelnemers per cursus accepteren. …

Share

Hoe onze vakantie beviel op het midden-Franse landgoed Le Roc Foucaud waar de Hollandse eigenaren een petit paradis voor ouders en kinderen hebben geschapen? Wel, ik kan er een heel verhaal over vertellen maar gelukkig heeft Rosa over ons verblijf dit rapfilmpje gemaakt… Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share