Kees van Kooten alias Cor van der Laak legt het nog één keer uit:
Ook interessant
Kieswijzer voor vaders!

Bevolkingspolitiek?
Korting op de AOW-premie? Forse verhoging kinderbijslag? Gratis kinderopvang? Betaald ouderschapsverlof? Ja, nog heel even en het opvoeden van kids levert niet alleen stress & geluk op – als je gelukt hebt – maar ook keiharde euro’s. In landen als Duitsland, Spanje en Japan, waar het geboortecijfer dramatisch is gedaald, debatteren politici al geruime tijd over dit soort maatregelen.
Een rendez-vous met de verloskundige – ga mee
Geloof het of niet: meegaan naar de verloskundige kan hetzelfde effect op je vrouw hebben als haar verrassen met een bos rode rozen. Het feit dat jij erbij bent, sterkt haar in haar overtuiging dat je om haar geeft en er ‘altijd’ voor haar zult zijn. En je steekt er natuurlijk zelf ook het nodige van op.
Sneue man
Journalist/componist Michael van Eekeren wilde per se een boek schrijven over de moderne man. Zo graag zelfs, dat hij zijn boek, veelzeggend MAN geheten, zelf uitgaf. MAN is het relaas van een mid-veertiger die klem zit in een sexloos huwelijk. Een sneu verhaal over verloren ambities en halfslachtige pogingen de zin van het vaderleven te …
Nee Beatrijs, pijn hoort er niet meer bij
Eindelijk is de kogel door de kerk: je vrouw hoeft tijdens een bevalling niet meer nodeloos pijn te lijden. Anesthesisten, gynaecologen, en verloskundigen zijn het erover eens geworden dat elke vrouw bij een bevalling recht heeft op adequate en snelle pijnbestrijding, inclusief ruggenprik. Dit staat in een conceptrichtlijn die vermoedelijk deze zomer al in beleid wordt omgezet. De richtlijn is een zware nederlaag voor het legertje moederschapsfundamentalisten dat, onder aanvoering van verloskundige Beatrijs Smulders, al jaren het dogma verkondigt dat ‘pijn erbij hoort.’
Schadelijke stoffen kunnen kinderwens bederven
Heb jij (nog) een kinderwens en kom jij of je partner op het werk in aanraking met schadelijke stoffen? Zoja, dan is het opletten geblazen! Deze stoffen kunnen een negatieve invloed op je vruchtbaarheid uitoefenen. Dit najaar start de overheid een offensief om (aanstaande) ouders te informeren over dit onderbelichte onderwerp.