De Voorbeeldman (4)


opzij cover voorbeeldmanVanochtend was het weer zover. Kwam onze hoofdredacteur Henk Hanssen vorige week de IkVader-redactie binnen wandelen met de Opzij omdat het blad hem tot Voorbeeldman had gekozen, nu stak het Financieele Dagblad onder zijn arm. En ja hoor, ook deze krant kregen wij brave medewerkers onder de neus gewreven. ‘Horen jullie het ook eens van een ander,’ bromde Hanssen ter ondertiteling van zijn gebaar. En zie, columnist Henk Noort, doet in zijn ludieke stukje een beroep op minister Plasterk om Hanssen straks een Emancipatie-prijs uit te reiken. ‘Kost me wel weer een kratje Bowmore, maar goed,’ aldus de chef.

Vorige Ouders schrijven samen boek
Volgende Smarty Card houdt kinderen bij de les

Ook interessant

Een van de grote voorrechten van het vaderschap is dat het je meevoert naar plaatsen waar je zònder kinderen met een boog omheen zou lopen. Ik ben allesbehalve een kunstschaatsliefhebber, ben evenmin behept met een modetic en lig niet wakker van half ontblote mannenlijven. En toch zat ik vorige week live te kijken naar het …

Share

Op deze de C4 Picasso geflankeerd door het doorsnee gezin (?!)

De Citroën C4 Picasso is eerder deze maand verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2008 en is de tiende winnaar van deze prestigieuze verkiezing. Beide andere finalisten, de Seat Altea XL en Kia Carens, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Share

Elk zichzelf respecterend bedrijf tracht tegenwoordig een community rond zijn merk te bouwen en ook de Nederlandse kinderwagenbouwers van Bugaboo ontsnappen niet aan die dwangmatige behoefte. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

De kinderopvangbranche wordt de laatste jaren geteisterd door een ware shake-out. Gingen er in 2012 49 kinderopvangbedrijven failliet, in 2013 legden honderden centra het loodje. Kinderopvang De Blokkentoren – met 27 vestigingen een grote speler in Gelderland – hoorde vorige week het faillissement uitspreken. De branche wijst steevast met een beschuldigende vinger naar Den Haag …

Share

Met ingang van 1 januari 2007 mogen zwangere stewardessen van de KLM niet meer de lucht in. Uit een onderzoek van de luchtvaartmaatschappij zou blijken dat het werk teveel risico’s inhoudt voor de gezondheid van de aanstaande moeder en kind. Op dit moment kunnen zwangere stewardessen tot in de 26ste week van de zwangerschap blijven werken. Maar, volgens een studie van de KLM is het beter dat de vrouwen stoppen met vliegen zodra ze ontdekken dat ze zwanger zijn.

Share

We worden geacht een gat in de lucht te springen, de camera te grijpen en ons kroost te fotograferen. Maar, niet elke vader is even blij met een baby. Dat moeders aan postnatale depressie kunnen lijden, is bekend. De Amerikaanse schrijver Michael Lewis vond het hoog tijd dat er ook aandacht komt voor babyblues bij …

Share