'Een wereldwijd publiek inspireren'


mr mom 2‘Slecht nieuws voor vaderkenner Henk Hanssen,’ schrijft de Vara-gids een paar dagen terug. Dit naar aanleiding van Meet Mister Mom dat afgelopen vrijdag bij Talpa debuteerde. Want, meende het omroepblad, als ik misselijk word van de bedorven spruitjeslucht die opstijgt uit het ‘Help, ik word vader’ programma van Tooske, dan zal mijn maag wel omkeren bij het kijken naar de reality comedy Meet Mister Mom.

Heimwee naar de fifties
Volgens Amerikaanse tv-analisten lijkt ook dit programma te zijn bedacht door een zestiger met heimwee naar de fifties. Het format is een mix van scenario’s als Trading Places, Three Men And A Baby en natuurlijk Mr. Mom zelf, een film uit 1983 waarin Michael Keaton het huishouden moet zien te bestieren terwijl vrouw Teri Garr carrière maakt – (‘When mom goes to work, dad goes berserk!’) Uitgangspunt: wat gebeurt er als mensen van beroep ruilen? In deze variant wordt moeder met vakantie gestuurd en neemt vader het huishouden over. Je raadt het al: hij maakt er een zootje van, moeder keert terug als de verloren zoon en wordt met knuffels en bloemen overladen. Haar onmisbaarheid is weer eens bewezen!

mr mom 3Spermacel
Ik ben blij dat de Vara-gids zo met me meeleeft maar, ik kan de betreffende redacteur geruststellen. Ik heb de pizza binnen boord weten te houden. Maar: als blijkt dat de makers de AVRO-methode hanteren en vaders klunzigheid (deels) in scène zetten en laten ‘beoordelen’ door een moederjury, dán raakt mijn slokdarm inderdaad in een knop. Er is natuurlijk wel wat aan de hand. Stel dat je deze maand voor het eerst vader bent geworden. Je hebt er naar uit gekeken, intensief met je vrouw meegeleeft. Een paar weken na de Grote Verandering zit je voor het eerst rustig voor de buis, met de kleine slapend tegen je borst.

reinout oerlemansIk wil je kind en verder niks
Je zapt wat heen en weer, van de genoemde twee programma’s naar Ik wil je kind en verder niks waarin Reinout Oerlemans het motto van  zijn bedrijf Eyeworks (‘Inspiring audiences worldwide’) demonstreert door andere vader tot zaaddonor te degraderen, naar Big Brother waarin John de Mol heel de wereld per echo laat kijken in de buik van zwangere Tanja terwijl aanstaande pa de bevalling niet mag bijwonen. Die jonge vader streelt zijn kind en denkt, gelukkig zitten er knoppen op die afstandsbediening, maar of hij nou echt werelds geïnspireerd raakt door het afgeknepen vaderbeeld dat hem wordt voorgehouden, valt heftig te betwijfelen. BOM-moedertjes Wat me verbaast: zowel Oerlemans (drie jonge kinderen) als De Mol (onbekend # kinderen) zijn zelf vader. Je zou hopen dat het vader worden, hoe je die rol later ook gestalte geeft, een man enige liefde bezorgt voor het verschijnsel leven. Veel meer wonderen heeft ons ondermaanse bestaan immers niet te bieden.

‘Laten we andermans kinderwens gaan exploiteren!’
Misschien waren deze heren zo druk aan het brainstormen (‘Ideetje John, laten we andermans kinderwens gaan exploiteren!’) dat ze de bevalling van hun eigen kids moesten laten schieten? ‘Sorry schat, kom wat later. Heb een plan waarmee ik een wereldwijd publiek kan inspireren, écht.’ In elk geval, aan deze professionele uitingen af te lezen, reikt de vaderrol voor deze pulpverwekkers niet verder dan de paar mini-millimeter dat een spermacel breed is. Trouwens Reinout, hoe ziet de wereld er eigenlijk uit wanneer wij allen met jouw geesteszaad worden geïnspireerd? Vertel eens, man! Droom je van een bevolking bestaande uit miljarden BOM-moedertjes die straks tranen met tuiten huilen om een Eyeworks-drama over hoe kinderen vroeger werden opgevoed? Door een moeder en, ach gut, een vader. Ach nee, die serie ga je pas maken als je grijze slapen hebt en met je trophy wife aan je leven als tweede kans-vader begint.

Vorige Vaders onderuit op tv
Volgende Bij het afscheid van Swiebertje

Ook interessant

Het is even met de kiezen op elkaar maar dan haal je ook het wereldnieuws… In het La Paz ziekenhuis in Madrid is een baby geboren van 7 kilo en 10 gram. Gemiddeld weegt een baby 3,5 kilo.

Share

Stel: je vrouw is zwanger en uitgerekend in de maand december. Maar als ze de bevalling weet uit te stellen tot tot januari, krijgen jullie 25.000 euro! Het lijkt op een wrang format uit de Talpa-koker, maar voor hoogzwangere Duitse dames is het bittere realiteit. Als gevolg van een wetswijziging krijgen ouders vanaf 1 januari 2007 het recht op betaald ouderschapsverlof. Daarom halen veel Duitse moeders alles uit Der Kast om het persen voor zich uit te schuiven.

Share

Kan een man die twijfelt aan zijn biologische vaderschap zonder toestemming van de moeder een DNA-test laten uitvoeren? Over deze kwestie debatteren voorstander Henk Hanssen van IkVader.nl en tegenstander Iems Hendrikse (57), hoofd vaderschapsonderzoek bij Sanquin.

Share

 

Sexsites bezoeken? Nee, daar doen we niet aan. Maar intussen… Uit een onderzoek van Pornography Statics 2007 blijkt dat de jaaromzet in de adult-industrie intussen goed is voor bijna 100 miljard dollar. En wie bij Google Adwords wil scoren op trefwoorden als sex en webcamsex mag 4 euro per klik betalen. Maar, vanaf welke pc kijken we naar erotische sites? Vanaf het werk? Da’s tricky tegenwoordig, denk aan Tonino. Thuis dan maar? Ook riskant. Maar zie, een stel attente Amerikanen bedacht dat het de hoogste tijd was voor een laptop die vaders in staat stelt om, omringd door zijn gezinsleden, digitale dames te bezoeken. Zij ontwikkelden de ‘Sextop 2000’ schootcomputer. In deze overtuigende commercial, uit het najaar van 2006, figureert het prototype van de laptop. Voor zover ons bekend, is er nog geen computerfabrikant die het aandurft het apparaat in massaproductie te nemen.  

Share

Niet de meest alledaagse bestemming: Zweden. En het lijkt al helemaal geen land om met het hele gezin per fiets te verkennen. Of juist wel? IkVaders reisreporter Henk Hanssen nam de proef op de som en stapte met vrouw Ingrid en Rosa (10) en IJsbrand (5) op de Zweedse pedalen. Facebook Twitter LinkedIn Print Email …

Share

Natuurlijk wil jij deze Vaderdag meer dan een kartonnen stropdas. Daarom organiseert IkVader SMS & Win-actie met prachtige prijzen met een totaalwaarde van bijna € 1000! Doe mee want je maakt een levensgrote kans om één van deze prijzen te winnen! Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share