bevallen in vliegtuig

Française helemaal in de roze wolk!

bevallen in vliegtuigIn de wolken zijn – de boekjes vertellen dat elke vrouw dit gevoel ervaart als haar baby geboren wordt. In de praktijk is een bevalling voor veel vrouwen een ware beproeving. Een 25-jarige vrouw uit de Franse kolonie La Réunion wilde geen risico nemen op teleurstellingen: ze wilde die roze wolk als het ware kunnen aanraken en stapte dus hoogzwanger in een vliegtuig. Ze beviel inderdaad op tienduizend meter hoogte – op het toilet.

Bevallen in vliegtuigtoilet
En dat ook nog op Oudjaar! Nadat ze weeën kreeg, vluchtte de vrouw naar het toilet waar een arts, die toevallig aan boord was, hulp aanbood en de navelstreng doorknipte. Toen het vliegtuig landde, werden moeder en kind voor controle opgenomen in het ziekenhuis, waar alles in orde bleek te zijn.

Eerste geboorte in lucht
Voor gezagvoerder Jean-Christophe Durieux, die al twintig jaar werkt bijAir Austral, de vliegmaatchappij waar de vrouw mee vloog, was het de eerste keer dat hij een ‘geboorte in de lucht’ meegemaakte. Hij vertelde trots dat zijn toestel met 170 passagiers vertrokken uit Lyon en met 171 passagiers aan boord land in La Réunion.