Help stewardess, er zit een man naast me!


airline-sex-discriminationHet zal je maar gebeuren. Zit je lekker onderuitgezakt in een vliegtuig richting Auckland, stuurt de stewardess je ineens van je plek. Reden: je bent een man. En die mogen niet naast onbekende kinderen zitten. Tenminste, niet bij Air New Zealand en Qantas. Tijd voor een internationale boycot van deze maatschappijen?

Ultieme poging tot politiek correct gedrag 
En waarom mogen mannen niet meer naast voor hen vreemde kinderen zitten tijdens een vlucht? Let op, hier komt ie: uit vrees voor misbruik. Deze even bizarre als discriminerende maatregel is onlangs ingevoerd door Air New Zealand en Qantas uit Australië. Een woordvoerder van Qantas gaf aan dat verschillende klanten om deze regel hadden gevraagd. Sommige Nieuw Zeelandse oppositiepartijen vinden deze regel als een ultieme poging tot politiek correct gedrag.

Verbaasde vader
Een van de eerste slachtoffers van deze regel is Mark Worsley. Hij keek onlangs raar op toen hem werd gevraagd ergens anders te gaan zitten. De man uit Auckland moest voordat het vliegtuig vertrok van stoel wisselen met een vrouw die een paar rijen verderop zat. De stewardess vertelde hem doodleuk dat het niet toegestaan was om naast een kind zonder begeleiding te gaan zitten. Dit in tegenstelling tot vrouwen die kennelijk wel hun handen kunnen thuis houden. De man, zelf vader van een tweeling van twee jaar, voelde zich zwaar gediscrimineerd. Toen hij weer met beide benen op de grond stond, is hij zijn verhaal gaan vertellen bij de pers.

Misbruik door vrouwen
Nadat dit bericht in de pers kwam, begonnen meer mannen hierover te klagen. Na onderzoek bleek dat deze actie geen nieuwe regel is, maar een beleid dat al een paar jaar gevoerd wordt. De wijze heren en dames achter dit beleid hebben zich kennelijk nooit in de feiten verdiept. Uit allerlei onderzoek blijkt dat het niet vaders maar moeders zijn die zich het vaakst schuldig maken aan kindermisbruik, verwaarlozing en moord. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is een zeventig procent van de rechtszaken wegens kindermisbruiken de vrouw de dader, in geval van moord is 65 procent de daders vrouw. Vaders zouden wel wat beter aan hun pr moeten werken, om deze cijfers over het voetlicht te krijgen.

Vorige 4000 euro kinderbijslag?
Volgende De samenzwering die Sinterklaas heet

Ook interessant

Minister De Geus van Sociale Zaken noemde de invoering van de wet Kinderopvang, die op 1 januari 2005 van kracht werd, het absolute dieptepunt uit zijn bewind. Voor werkgevers wordt over een maand een nieuw dieptepunt bereikt. Vanaf januari 2007 worden zij namelijk verplicht een bijdrage te leveren aan de kosten van de kinderopvang. Nederland is zo ongeveer het enige land in de wereld met zo’n regeling. Is het wel terecht dat werkgevers mee moeten betalen aan kosten waar ze in feite niets mee te maken hebben?

Share

Vaderschap heeft vele voordelen, een daarvan is dat je beter verdient dan mannen zonder kinderen. Een ander voordeel is dat je op je werk beter presteert, zo blijkt uit Nederlands onderzoek dat deze week is gepubliceerd. Werknemers die een gezin hebben en in hun vrije tijd leuke dingen doen met het gezin, presteren beter op …

Share

Je dochter naar een filmpje van Barbie’s Fairytopia laten kijken, is natuurlijk niet voldoende. Wil jij dat je kind Echte Manieren ontwikkelt, dan kun tegenwoordig het kindermeisje van Alexander en Máxima inschakelen. Deze Hansje Görtz start deze maand een eigen nanny-opleiding, beter gezegd een family care consultancy, die kindermeisjes klaarstoomt voor belhamels uit de betere kringen.

Share

omslag daddy cool"Moet dat nou "Daddy Cool"; een Engelse titel voor een boek met prachtige verhaaltjes van voor en over vaders?", dacht ik nog. Tot mijn zoontje van 5 van de week het woord "cool" in de mond nam. Ik moet zeggen, ineens vind ik de titel een stuk leuker geworden.

Share

Het cadeauseizoen is volop begonnen inderdaad. Kregen we eerder dit verhaal in de schoot geworpen dat eindelijk verklaart waarom wij geen huishoudelijke taken meer hoeven te verrichten, nu geven deskundigen ons een reden om niet meer uit bed te komen als de baby ’s nachts ligt te huilen. Waarom niet? Omdat we de baby domweg niet blijken …

Share

We stoppen er oceanen van tijd, bakken met geld en minstens evenveel aandacht in. Maar loont die investering eigenlijk wel? Maken kinderen mannen gelukkig? Wie een paar weken geleden de krant opensloeg, las een klip en klaar antwoord op deze oervraag.  ‘Vaders zijn minder gelukkig dan mannen zonder kinderen,’ kopte Nu.nl bijvoorbeeld. Huh? Kun je …

Share