Help stewardess, er zit een man naast me!


airline-sex-discriminationHet zal je maar gebeuren. Zit je lekker onderuitgezakt in een vliegtuig richting Auckland, stuurt de stewardess je ineens van je plek. Reden: je bent een man. En die mogen niet naast onbekende kinderen zitten. Tenminste, niet bij Air New Zealand en Qantas. Tijd voor een internationale boycot van deze maatschappijen?

Ultieme poging tot politiek correct gedrag 
En waarom mogen mannen niet meer naast voor hen vreemde kinderen zitten tijdens een vlucht? Let op, hier komt ie: uit vrees voor misbruik. Deze even bizarre als discriminerende maatregel is onlangs ingevoerd door Air New Zealand en Qantas uit Australië. Een woordvoerder van Qantas gaf aan dat verschillende klanten om deze regel hadden gevraagd. Sommige Nieuw Zeelandse oppositiepartijen vinden deze regel als een ultieme poging tot politiek correct gedrag.

Verbaasde vader
Een van de eerste slachtoffers van deze regel is Mark Worsley. Hij keek onlangs raar op toen hem werd gevraagd ergens anders te gaan zitten. De man uit Auckland moest voordat het vliegtuig vertrok van stoel wisselen met een vrouw die een paar rijen verderop zat. De stewardess vertelde hem doodleuk dat het niet toegestaan was om naast een kind zonder begeleiding te gaan zitten. Dit in tegenstelling tot vrouwen die kennelijk wel hun handen kunnen thuis houden. De man, zelf vader van een tweeling van twee jaar, voelde zich zwaar gediscrimineerd. Toen hij weer met beide benen op de grond stond, is hij zijn verhaal gaan vertellen bij de pers.

Misbruik door vrouwen
Nadat dit bericht in de pers kwam, begonnen meer mannen hierover te klagen. Na onderzoek bleek dat deze actie geen nieuwe regel is, maar een beleid dat al een paar jaar gevoerd wordt. De wijze heren en dames achter dit beleid hebben zich kennelijk nooit in de feiten verdiept. Uit allerlei onderzoek blijkt dat het niet vaders maar moeders zijn die zich het vaakst schuldig maken aan kindermisbruik, verwaarlozing en moord. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is een zeventig procent van de rechtszaken wegens kindermisbruiken de vrouw de dader, in geval van moord is 65 procent de daders vrouw. Vaders zouden wel wat beter aan hun pr moeten werken, om deze cijfers over het voetlicht te krijgen.

Vorige 4000 euro kinderbijslag?
Volgende De samenzwering die Sinterklaas heet

Ook interessant

"Wat is dat dan, een SMS-dienst voor vaders?"
"Nou, je stuurt de uitgerekende datum van je vrouw naar het nummer 4999 en je ontvangt drie maal in de week een tip, een citaat of een relevant weetje. Uniek in de wereld!"
"Zeker omdat wij Nederlandse vaders van die sissy’s zijn?"
"Dat zijn jouw woorden. De service is bedoeld voor Nederlandse vaders die betrokken willen zijn."

Share

Nee, we bakken er nog steeds weinig van. Zelfs op een papadag duwen we de kinderen bij voorkeur vol met snoep zodat we zelf gewoon aan het werk kunnen blijven, meent het AD in een artikel dat wemelt van de vooroordelen. 

Share

De AVRO heeft donderdag 4 augustus op haar website min of meer excuses aangeboden aan mensen die zich ergeren aan het programma ‘Help, ik word vader’. ‘Wij vinden het jammer dat sommige mensen hier om een of andere reden aanstoot aan nemen,’ schrijft de omroep.

Share

NRC signaleert dit weekend een comeback van de nanny. De gestegen prijzen van de reguliere kinderopvang en vooral tv-series als Desperate Housewives, Supernanny en The Nanny brengen steeds meer ouders op het idee een eigen Julie Andrews in huis te halen. Want, wie denkt er bij het woord gouvernante niet aan deze filmster uit nanny-klassiekers als Mary Poppins en The Sound of Music. Ook een poging wagen? Dit zijn de beste bronnen voor gouvernantes:

De Gouvernante of Het adres voor de oernanny van Britse bodem

Share

De meivakantie verraste ons met heerlijk weer. Dus zetten wij koers naar het strand bij Oostvoorne om eens goed te genieten van de zon, de zee, het zand en… de Opel Zafira. De Opel Zafira gaat al jaren mee en is voor velen de auto voor het hele gezin. Niet zo lang geleden friste Opel …

Share

Niets om handen tijdens deze lome vakantiedagen? Uitgeklust & uitgeblust? Gelukkig is er een oplossing. Als je tenminste een baby beschikbaar hebt. Tenen lezen! Een tijdje terug werd ons al aanbevolen het karakter van je kind te bepalen aan de hand van babygebaren, nu is er een nieuwe melige ontdekking gedaan om de dag mee …

Share