'Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.'


help ik word vaderMeer dan 500 vaders en moeders ondertekenden de open brief die IkVader op begin augustus publiceerde in reactie op het programma Help, ik word vader waarin aanstaande vaders aan een doorgestoken kaart-test worden onderworpen. De redactie van IkVader werd bedolven onder de reacties. Ter afsluiting van de actie hebben we een overzicht gemaakt van de grappigste, woedendste én de meest onnozele reactie.

tooske ragasDe meest onnozele

‘Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.’

Tooske over de ‘erg leuke heisa’ rond haar programma tegenover persbureau Novem.

 

kluunDe grappigste

‘Dit lijkt wel een omgekeerd Dolle Minna-effect.’

Kluun in Nieuwe Revu

susan medeirosDe meest internationale

“If these sort of programmes are promoted, change will be very slow in coming.”

Susan Medeiros, International Training Centre for Women, Amsterdam, per e-mail aan IkVader.


De meest beledigende
“Beste Tooske ga iets anders presenteren, bijvoorbeeld. Help, ik ben verliefd op een getrouwde man.”
Harm Stulp, vader van Heike en Famke, Didam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest onthullende
“Menigmaals moest een handeling overnieuw omdat het niet goed op de camera stond (het was toch reality-tv???) In het pretpark ging de gehele rustig lunchen. Met rustig bedoel ik een uur. En wij konden wachten voordat we verder konden. Die kleine moest allang naar bed, dat had ik als opdracht gekregen maar dat was blijkbaar niet nodig. Gevolg: ‘s avonds was ze niet te genieten wat weer voer was voor veel opwindende filmmomenten. (…) Mijn zus en vriendin hebben danig spijt van hun actie mij op te geven. Wat begon als een grap, werd aardig serieus. bovendien is er geen moment aan de kinderen gedacht, Zij waren marionetten, hulpmiddelen om de ‘show’ te maken.”
Mark Dop, als aanstaande vader deelnemer aan het programma, per e-mail aan IkVader.

De meest dankbare
“Wij steunen jullie actie ten zeerste en hebben onze schoondochter er gelukkig van weten te overtuigen dat wij niet mee wilden werken aan een programma waar onze zoon voor heel “chips-etend Nederland “te kakken werd gezet.”
Familie van Beckhoven per e-mail aan IkVader.

De creatiefste
“Geef Tooske 2 totaal vreemde kinderen in huis, en laat ons vaders eens commentaar geven? Kunnen wij ook eens lachen.”
Erik, vader van twee dochters, uit Nuenen, in reactie op open brief.

en

“Ik ben vrachtwagenchauffeur (en vader). Tooske mag best eens zonder ervaring in mijn vrachtwagen rijden. Geef ik mijn afzeikerige mening over haar eerste foutjes.”
Jan uit Rotterdam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest leugenachtige
“Ik ga niet inhoudelijk in op alle mailtjes die de heer Hanssen heeft gestuurd.”
Rob Schwitters, AVRO-communicatie in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

Reactie: Henk Hanssen: “Ik begrijp wel waarom de heer Schwitters niet inhoudelijk in wil gaan om ‘alle mailtjes’ die ik hem zou hebben gestuurd. Hij wekt de indruk dat ik hem als een doorgeslagen idioot ben gaan spammen, feit is dat hij niet één mailtje van mij heeft ontvangen.”

De meest boze
“Ik heb met verbijstering de actie op uw site gezien en ik vind het gewoon belachelijk. Als die vaders dat programa een belediging vinden, kijken ze maar niet. Waarom mag Tooske Breugem die ook een groot idool van mij is, dan wel beledigd worden?”
Sylvia Spoel, een beledigde Toosekfan, per e-mail aan IkVader.

en

“Ik heb op 03-08-2005 voor het eerst naar jullie programma gekeken en ik moet zeggen ik werd furieus! Hoe kun je verwachten van een persoon die nog nooit ouder is geweest dat hij/zij precies weet wat ze moeten doen?”
Richard van Vlaanderen, vader van Rhodry en Sherllina, Kruisland, in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest deskundige
“Wat ik verbijsterend vind, is dat de man in het programma in een keer de zorg krijgt over peuters en kleuters. Terwijl vaders in hun rol groeien.”
Elly Walgraven, redacteur maandblad Groter Groeien in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

De meest filosofische
“Gegen die Dumheit kämpfen selbst die Götter vergebens.” (Goethe)
Gonda Haanstra per e-mail aan IkVader.

De slechtst geïnformeerde
“Deze man is een boegbeeld voor alleenstaande vaders.”
Tooske tegenover persbureau Novem.
Reactie Henk Hanssen: “Ze is hier toch echt in de war met clubs als Fathers for Justice. Ik woon al jaren gelukkig samen.”

De raakste
“Beter een lieve ‘stuntelende’ vader, dan een nare perfecte vader! Als via dit programma kinderen worden ‘gebruikt’ om vaders in een ‘slecht’ daglicht te zetten, dan ben ik blij dat de makers van dit programma niet mijn ouders zijn!”
Marlies, moeder van Anne (6) uit Den Bosch, in reactie op open brief.

De meest teleurgestelde
“Dit programma van Tooske heeft mij in de ziel geraakt. Wat ben ik toch een watje om me als een psuido-moeder te gedragen met mijn vrouw als de strenge werkgever. Ik denk dat ik hier maar eens mee ga stoppen, de relatie stoppen en mijn kinderen mee terugneem naar Marokko. In Marokko is er tenminste respect voor de man.”
Mahmout Zounachi, vader van Zinedine (7 maanden) uit Zundert, in reactie op open brief.

Vorige Bij het afscheid van Swiebertje
Volgende De Tao van K3

Ook interessant

Op papier heeft een Nederlandse vader niet veel te vertellen. Doorgaans maken dappere mannen verkleed als Batman en Robin zich boos om de juridische ongelijkheid maar, dit keer klimmen geëmancipeerde vrouwen op de bres.  Een drievrouwschap, bestaande uit Mariele Mijnlieff en Irene Zwaan, beiden verbonden aan emancipatie adviesbureau Enova, en studente Pegagogiek Jorike Olde Loohuis, …

Share

Baby’s zijn misschien wel het laatste gat in de tv-markt… Maar, ook deze doelgroep wordt op zijn wenken bediend. Nou ja, een baby kijkt met grote ogen naar alles wat beweegt, dus het is niet al te moeilijk de kleinste kijkers visueel te bevredigen. Maar toch: ‘Baby TV’ wordt uiterst zorgvuldig gemaakt, zo verzoekt de Belgische zender Belgacom ons te geloven. Eind oktober brengt Belgacom het 24-uurskanaal ‘Baby TV’ op de buis en wel in het Nederlands.

Share

Zoals Wouter Bos onlangs al constateerde, zijn er teveel voortijdige schoolverlaters en is, als gevolg daarvan, de jeugdwerkloosheid veel te hoog. Maar om daar nou het CDA de schuld van de geven, zoals hij laatst deed, is wat kortzichtig. De afgelopen tientallen jaren heerste de PvdA op het Onderwijs-ministerie. Gisteren verscheen het boek Drammen, dreigen en draaien waarin Onderwijs-specialist Leo Prick de dramatische gevolgen schetst van de socialistische vernieuwingsdrift in onderwijsland.

Share

Babymanagement, het praktische vaderhandboek geschreven door IkVader-oprichter Henk Hanssen, gaat de grens over. En hoe! De vertaalrechten van het boek zijn onlangs verkocht aan uitgevers in Engeland, Duitsland, China en Taiwan. Van dit populaire handboek voor vaders, geschreven door Henk Hanssen, zijn in Nederland al 35.000 exemplaren verkocht. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Stomende sex op de keukentafel hoeft niet voorbehouden te blijven aan Jack Nicholson in de filmklassieker The Postman Always Rings Twice – waarin hij de benen van Jessica Lange spreidt op de vaat. En nee, we hebben het hier ook niet over een zoveelste sexuele aberratie maar over het resultaat van gedegen onderzoek. Vergeet Viagra: de krachtigste, …

Share

Het is bijna Vaderdag maar de tijden dat mijn zestienjarige dochter Rosa dagenlang in de weer was met het in elkaar knutselen van een kartonnen stropdas zijn helaas voorbij. Tegenwoordig wordt mij niet meer gevraagd: ‘Wat wil je voor een Vaderdagcadeau, pa?’ maar: ‘Wil je mijn video op IkVader.nl zetten want ik heb views nodig!’ Bij …

Share