'Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.'


help ik word vaderMeer dan 500 vaders en moeders ondertekenden de open brief die IkVader op begin augustus publiceerde in reactie op het programma Help, ik word vader waarin aanstaande vaders aan een doorgestoken kaart-test worden onderworpen. De redactie van IkVader werd bedolven onder de reacties. Ter afsluiting van de actie hebben we een overzicht gemaakt van de grappigste, woedendste én de meest onnozele reactie.

tooske ragasDe meest onnozele

‘Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.’

Tooske over de ‘erg leuke heisa’ rond haar programma tegenover persbureau Novem.

 

kluunDe grappigste

‘Dit lijkt wel een omgekeerd Dolle Minna-effect.’

Kluun in Nieuwe Revu

susan medeirosDe meest internationale

“If these sort of programmes are promoted, change will be very slow in coming.”

Susan Medeiros, International Training Centre for Women, Amsterdam, per e-mail aan IkVader.


De meest beledigende
“Beste Tooske ga iets anders presenteren, bijvoorbeeld. Help, ik ben verliefd op een getrouwde man.”
Harm Stulp, vader van Heike en Famke, Didam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest onthullende
“Menigmaals moest een handeling overnieuw omdat het niet goed op de camera stond (het was toch reality-tv???) In het pretpark ging de gehele rustig lunchen. Met rustig bedoel ik een uur. En wij konden wachten voordat we verder konden. Die kleine moest allang naar bed, dat had ik als opdracht gekregen maar dat was blijkbaar niet nodig. Gevolg: ‘s avonds was ze niet te genieten wat weer voer was voor veel opwindende filmmomenten. (…) Mijn zus en vriendin hebben danig spijt van hun actie mij op te geven. Wat begon als een grap, werd aardig serieus. bovendien is er geen moment aan de kinderen gedacht, Zij waren marionetten, hulpmiddelen om de ‘show’ te maken.”
Mark Dop, als aanstaande vader deelnemer aan het programma, per e-mail aan IkVader.

De meest dankbare
“Wij steunen jullie actie ten zeerste en hebben onze schoondochter er gelukkig van weten te overtuigen dat wij niet mee wilden werken aan een programma waar onze zoon voor heel “chips-etend Nederland “te kakken werd gezet.”
Familie van Beckhoven per e-mail aan IkVader.

De creatiefste
“Geef Tooske 2 totaal vreemde kinderen in huis, en laat ons vaders eens commentaar geven? Kunnen wij ook eens lachen.”
Erik, vader van twee dochters, uit Nuenen, in reactie op open brief.

en

“Ik ben vrachtwagenchauffeur (en vader). Tooske mag best eens zonder ervaring in mijn vrachtwagen rijden. Geef ik mijn afzeikerige mening over haar eerste foutjes.”
Jan uit Rotterdam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest leugenachtige
“Ik ga niet inhoudelijk in op alle mailtjes die de heer Hanssen heeft gestuurd.”
Rob Schwitters, AVRO-communicatie in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

Reactie: Henk Hanssen: “Ik begrijp wel waarom de heer Schwitters niet inhoudelijk in wil gaan om ‘alle mailtjes’ die ik hem zou hebben gestuurd. Hij wekt de indruk dat ik hem als een doorgeslagen idioot ben gaan spammen, feit is dat hij niet één mailtje van mij heeft ontvangen.”

De meest boze
“Ik heb met verbijstering de actie op uw site gezien en ik vind het gewoon belachelijk. Als die vaders dat programa een belediging vinden, kijken ze maar niet. Waarom mag Tooske Breugem die ook een groot idool van mij is, dan wel beledigd worden?”
Sylvia Spoel, een beledigde Toosekfan, per e-mail aan IkVader.

en

“Ik heb op 03-08-2005 voor het eerst naar jullie programma gekeken en ik moet zeggen ik werd furieus! Hoe kun je verwachten van een persoon die nog nooit ouder is geweest dat hij/zij precies weet wat ze moeten doen?”
Richard van Vlaanderen, vader van Rhodry en Sherllina, Kruisland, in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest deskundige
“Wat ik verbijsterend vind, is dat de man in het programma in een keer de zorg krijgt over peuters en kleuters. Terwijl vaders in hun rol groeien.”
Elly Walgraven, redacteur maandblad Groter Groeien in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

De meest filosofische
“Gegen die Dumheit kämpfen selbst die Götter vergebens.” (Goethe)
Gonda Haanstra per e-mail aan IkVader.

De slechtst geïnformeerde
“Deze man is een boegbeeld voor alleenstaande vaders.”
Tooske tegenover persbureau Novem.
Reactie Henk Hanssen: “Ze is hier toch echt in de war met clubs als Fathers for Justice. Ik woon al jaren gelukkig samen.”

De raakste
“Beter een lieve ‘stuntelende’ vader, dan een nare perfecte vader! Als via dit programma kinderen worden ‘gebruikt’ om vaders in een ‘slecht’ daglicht te zetten, dan ben ik blij dat de makers van dit programma niet mijn ouders zijn!”
Marlies, moeder van Anne (6) uit Den Bosch, in reactie op open brief.

De meest teleurgestelde
“Dit programma van Tooske heeft mij in de ziel geraakt. Wat ben ik toch een watje om me als een psuido-moeder te gedragen met mijn vrouw als de strenge werkgever. Ik denk dat ik hier maar eens mee ga stoppen, de relatie stoppen en mijn kinderen mee terugneem naar Marokko. In Marokko is er tenminste respect voor de man.”
Mahmout Zounachi, vader van Zinedine (7 maanden) uit Zundert, in reactie op open brief.

Vorige Bij het afscheid van Swiebertje
Volgende De Tao van K3

Ook interessant

Op 17 februari, volgende week woensdag, zwaaien de deuren van de Negenmaandenbeurs weer open. Om te voorkomen dat jij tijdens dit grootse evenement voor (aanstaande) ouders louter als pakezel wordt gebruikt, hebben wij een speciale speurtocht voor vaders uitgestippeld. De IkVader Route voert je langs 13 verschillende stands waar je telkens een vraag moet beantwoorden …

Share

Nog niet zo lang geleden waren ze het exclusieve eigendom van het leger maar inmiddels zijn drones uitgegroeid tot het favoriete speeltje van zonen én vaders. Waar moet je op letten als je er een aanschaft? Omdat zoon IJsbrand (9) aan zijn hoofd bleef zeuren, ging Henk Hanssen op onderzoek uit. Facebook Twitter LinkedIn Print …

Share

Eentje uit de categorie dagelijkse vaderprobleempjes. Je zit achter het stuur met de baby op de achterbank. Uiteraard staat het autostoeltje in tegenovergestelde richting, zoals het hoort. Terwijl jij druk bezig bent met rotondes rijden en toeteren, hoor je vanaf de achterbank wat vreemde geluidjes komen. Hmm, zou het wel goed gaan met de kleine? Je kunt het niet zien. Een machteloos gevoel. Stoppen? Geen tijd voor. Even je rug naar achter strekken? Te gevaarlijk. Wat dan wel? Het Nederlandse bedrijf Babylook heeft de oplossing: klittenband en twee spiegeltjes.

Share

Je dochter naar een filmpje van Barbie’s Fairytopia laten kijken, is natuurlijk niet voldoende. Wil jij dat je kind Echte Manieren ontwikkelt, dan kun tegenwoordig het kindermeisje van Alexander en Máxima inschakelen. Deze Hansje Görtz start deze maand een eigen nanny-opleiding, beter gezegd een family care consultancy, die kindermeisjes klaarstoomt voor belhamels uit de betere kringen.

Share

Sommige auto’s horen nergens bij. Kijk nou naar de nieuwe Toyota Urban Cruiser. Is het een SUV? Nee, niet echt. Klein stadsautootje dan? Nee, ook niet. Een gezinsauto misschien? Ha, now we’re talking. Stap maar in, rij maar mee: de Toyota Urban Cruiser is het onderwerp van de gezinsautotest van deze maand. Facebook Twitter LinkedIn …

Share

Is jouw kind geheel in de ban van Roodkapje en Doornroosje? Dan hebben wij een ideale vakantiebestemming voor je: de Sprookjesroute in Duitsland. In die Heimat van de gebroeders Grimm reis je van Rapunzel’s toren naar Doornroosje’s kasteel en van Roodkapjesland naar Hamelen, thuis van de rattenvanger. IkVader’s reisreporter Henk Hanssen stapte met gezin en …

Share