'Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.'


help ik word vaderMeer dan 500 vaders en moeders ondertekenden de open brief die IkVader op begin augustus publiceerde in reactie op het programma Help, ik word vader waarin aanstaande vaders aan een doorgestoken kaart-test worden onderworpen. De redactie van IkVader werd bedolven onder de reacties. Ter afsluiting van de actie hebben we een overzicht gemaakt van de grappigste, woedendste én de meest onnozele reactie.

tooske ragasDe meest onnozele

‘Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan.’

Tooske over de ‘erg leuke heisa’ rond haar programma tegenover persbureau Novem.

 

kluunDe grappigste

‘Dit lijkt wel een omgekeerd Dolle Minna-effect.’

Kluun in Nieuwe Revu

susan medeirosDe meest internationale

“If these sort of programmes are promoted, change will be very slow in coming.”

Susan Medeiros, International Training Centre for Women, Amsterdam, per e-mail aan IkVader.


De meest beledigende
“Beste Tooske ga iets anders presenteren, bijvoorbeeld. Help, ik ben verliefd op een getrouwde man.”
Harm Stulp, vader van Heike en Famke, Didam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest onthullende
“Menigmaals moest een handeling overnieuw omdat het niet goed op de camera stond (het was toch reality-tv???) In het pretpark ging de gehele rustig lunchen. Met rustig bedoel ik een uur. En wij konden wachten voordat we verder konden. Die kleine moest allang naar bed, dat had ik als opdracht gekregen maar dat was blijkbaar niet nodig. Gevolg: ‘s avonds was ze niet te genieten wat weer voer was voor veel opwindende filmmomenten. (…) Mijn zus en vriendin hebben danig spijt van hun actie mij op te geven. Wat begon als een grap, werd aardig serieus. bovendien is er geen moment aan de kinderen gedacht, Zij waren marionetten, hulpmiddelen om de ‘show’ te maken.”
Mark Dop, als aanstaande vader deelnemer aan het programma, per e-mail aan IkVader.

De meest dankbare
“Wij steunen jullie actie ten zeerste en hebben onze schoondochter er gelukkig van weten te overtuigen dat wij niet mee wilden werken aan een programma waar onze zoon voor heel “chips-etend Nederland “te kakken werd gezet.”
Familie van Beckhoven per e-mail aan IkVader.

De creatiefste
“Geef Tooske 2 totaal vreemde kinderen in huis, en laat ons vaders eens commentaar geven? Kunnen wij ook eens lachen.”
Erik, vader van twee dochters, uit Nuenen, in reactie op open brief.

en

“Ik ben vrachtwagenchauffeur (en vader). Tooske mag best eens zonder ervaring in mijn vrachtwagen rijden. Geef ik mijn afzeikerige mening over haar eerste foutjes.”
Jan uit Rotterdam in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest leugenachtige
“Ik ga niet inhoudelijk in op alle mailtjes die de heer Hanssen heeft gestuurd.”
Rob Schwitters, AVRO-communicatie in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

Reactie: Henk Hanssen: “Ik begrijp wel waarom de heer Schwitters niet inhoudelijk in wil gaan om ‘alle mailtjes’ die ik hem zou hebben gestuurd. Hij wekt de indruk dat ik hem als een doorgeslagen idioot ben gaan spammen, feit is dat hij niet één mailtje van mij heeft ontvangen.”

De meest boze
“Ik heb met verbijstering de actie op uw site gezien en ik vind het gewoon belachelijk. Als die vaders dat programa een belediging vinden, kijken ze maar niet. Waarom mag Tooske Breugem die ook een groot idool van mij is, dan wel beledigd worden?”
Sylvia Spoel, een beledigde Toosekfan, per e-mail aan IkVader.

en

“Ik heb op 03-08-2005 voor het eerst naar jullie programma gekeken en ik moet zeggen ik werd furieus! Hoe kun je verwachten van een persoon die nog nooit ouder is geweest dat hij/zij precies weet wat ze moeten doen?”
Richard van Vlaanderen, vader van Rhodry en Sherllina, Kruisland, in reactie op open brief.

help ik word vaderDe meest deskundige
“Wat ik verbijsterend vind, is dat de man in het programma in een keer de zorg krijgt over peuters en kleuters. Terwijl vaders in hun rol groeien.”
Elly Walgraven, redacteur maandblad Groter Groeien in Nieuwe Revu (nr 33, 10 augustus)

De meest filosofische
“Gegen die Dumheit kämpfen selbst die Götter vergebens.” (Goethe)
Gonda Haanstra per e-mail aan IkVader.

De slechtst geïnformeerde
“Deze man is een boegbeeld voor alleenstaande vaders.”
Tooske tegenover persbureau Novem.
Reactie Henk Hanssen: “Ze is hier toch echt in de war met clubs als Fathers for Justice. Ik woon al jaren gelukkig samen.”

De raakste
“Beter een lieve ‘stuntelende’ vader, dan een nare perfecte vader! Als via dit programma kinderen worden ‘gebruikt’ om vaders in een ‘slecht’ daglicht te zetten, dan ben ik blij dat de makers van dit programma niet mijn ouders zijn!”
Marlies, moeder van Anne (6) uit Den Bosch, in reactie op open brief.

De meest teleurgestelde
“Dit programma van Tooske heeft mij in de ziel geraakt. Wat ben ik toch een watje om me als een psuido-moeder te gedragen met mijn vrouw als de strenge werkgever. Ik denk dat ik hier maar eens mee ga stoppen, de relatie stoppen en mijn kinderen mee terugneem naar Marokko. In Marokko is er tenminste respect voor de man.”
Mahmout Zounachi, vader van Zinedine (7 maanden) uit Zundert, in reactie op open brief.

Vorige Bij het afscheid van Swiebertje
Volgende De Tao van K3

Ook interessant

Steeds meer basisscholen voeren een continurooster in: kinderen vroeg naar school en vroeg in de middag weer vrij. ‘s Middags naar huis om boterhammen te eten, is er niet meer bij. Is het continurooster een vloek of een zegen? Schrijvend vader Erik Nieuwenhuis maakt zich boos. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

babyexpositie fotomuseum
Ja, ook een halve eeuw geleden waren wij vaders al erg betrokken bij het kroost, getuige deze foto uit 1961 van Walter Blum. Even een fles geven en multi-taskend bellen met de zaak… Deze plaat vormt een onderdeel van de uitgebreide expositie die het Nederlands Fotomuseum heeft ingericht rond het thema De Babyfoto. Deze online expositie geeft je vast een voorproef. En geinig: je kunt ook je eigen babyfoto’s uploaden.

Share

Zes op de tien ouders bereiden zich niet goed voor op de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding. Een kwart van de ouders vindt de kosten hoger dan ze van tevoren dachten. Meer dan de helft van de ouders gaat minder werken en heeft daarom minder geld te besteden. Tegelijkertijd geven ouders meer uit, bijvoorbeeld aan kinderopvang, …

Share

Bijna Vaderdag en dus tijd voor enige indringende zelfbespiegeling. Laten we de vraag maar meteen op tafel gooien: hoe lang zijn mannen nog nodig om kinderen te verwekken? Eerder was al bekend dat bij sommige vogelsoorten en reptielen een ‘maagdelijke geboorte’ mogelijk was maar nu moet ook een imposante, nauw aan zoogdieren verwante vis als de haai eraan geloven. Vorige week bleek uit een Amerikaanse studie dat in de dierentuin van Ohama zes jaar geleden een hamerhaai geboren werd – zonder dat daar een mannetjeshaai aan te pas kwam. Ligt er voor ons qua voortplanting een spek-en-bonen-rol in het verschiet?

Share

Nederlandse vaders willen wél meer tijd aan de zorg voor hun kinderen besteden, maar ze willen géén werkdag opofferen aan een vaste papadag. Dit blijkt uit onderzoek van IkVader.nl en de Negenmaandenbeurs dat vandaag wordt gepresenteerd. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Vind jij dat vrouwen van nature ‘geschikter’ zijn om voor kinderen te zorgen? Welke actviteiten onderneem jij met je kinderen? Maakt het vaderschap je gelukkig? En: wat vind je van IkVader.nl? Over deze en andere onderwerpen willen wij willen graag jouw mening horen! In opdracht van IkVader voert bureau Ruigrok | NetPanel een groot onderzoek uit onder Nederlandse vaders. Ben jij aanstaande vader of heb jij kinderen tot 8 jaar, klik dan hier en doe mee! Je bent er ongeveer vijf tot tien minuten aan kwijt. Bedankt alvast!

Share