IkVader Boeken zelfstandig


IkVader_Boeken_logoIkVader Boeken, de imprint die uitgeverij Van Gennep in 2003 startte met de website IkVader.nl gaat verder als zelfstandige uitgeverij. Sinds 2003 zijn er vijf titels bij het imprint verschenen. De Scheurkalender voor jonge vaders (2003), de verhalenbundel Daddy Cool (2004), Babymanagement (2004) en Zwangerschapsmanagement (2005).

Nieuwe editie Babymanagement
IkVader Boeken zal in eerste instantie de laatste twee titels gaan voeren. “Babymanagement heeft drie drukken beleefd en is nu bijna uitverkocht,” zegt Henk Hanssen van IkVader Boeken. “In januari 2005 verschijnt een geheel bijgewerkte editie. Vooral via het special sale-kanaal is er grote belangstelling voor. Ook Zwangerschapsmanagement is bijna uitverkocht. We nemen de restvoorraad van Van Gennep over en komen volgend voorjaar met een nieuwe editie.”

Clusteruitgever
Voor de administratie en CB-registratie is IkVader Boeken een samenwerking aangegaan met clusteruitgeverij De Vrije Uitgevers uit Amersfoort. “Wellicht dat we ons in de nabije toekomst weer aan zullen sluiten bij een grote uitgeverij, maar voor dit moment is zelfstandigheid de beste optie,” aldus Hanssen.

Bestellen
De boeken van IkVader zijn te bestellen via de winkel van IkVader. De boekhandel kan de boeken bestellen via het Centraal Boekhuis. Voor meer informatie of special sales kunt contact opnemen met henk@ikvader.nl.

Vorige Gedragstraining voor ouders
Volgende Française helemaal in de roze wolk!

Ook interessant

Ben jij wel eens opgebeld door iemand die zich voordoet als je baas en je bedreigt met ontslag? Of door een ‘politieambtenaar’ die meedeelt dat die torenhoge verkeersboete niet is betaald? Waarschijnlijk niet, maar voor veel kinderen is dit dagelijkse kost. Via zogenaamde ‘treiterlijnen’ sturen jolige tieners elkaar valse berichten waaruit blijkt dat ze gezakt, ontslagen of van school gestuurd zijn. De lolbroeken kunnen zelf meeluisteren hoe het slachtoffer bedonderd wordt.

Share

Kiezen op elkaar en niet zeuren – dat is het aloude motto voor Jan Soldaat. Als het aan de SP ligt, komt daar verandering in. Vaders van jonge kinderen in de krijgsmacht moeten volgens de partij, net als moeders, het recht krijgen op vrijstelling van uitzending naar missie in het buitenland. Terecht?

Share

De Belg Bart Philtjens wil van deze Vaderdag iets bijzonders maken. En dan hebben we het niet over een extra dure stropdas of een paar nieuwe sokken. Nee, Bart Philtjens wil zijn kind terug. Twee jaar geleden wees de rechter zijn dochter, beter bekend als ‘Baby Donna’, toe aan een Nederlands echtpaar – dat het kind via internet (!) had gekocht van de draagmoeder die Bart en zijn vrouw hadden ingeschakeld. Met een DNA-test toonde vader Philtjens vorige maand aan dat Baby Donna van hém was, maar daar had de Nederlandse rechter geen boodschap aan: de pleegouders hadden nu al een ‘band’ opgebouwd met Baby Donna. Nu eist de Belg bij de rechtbank van Utrecht een omgangsregeling voor zijn kind.

Share

Louise Brown, ‘s werelds eerste reageerbuisbaby, is nu, 28 jaar later, zelf in verwachting. Brown, een postbeambte uit Bristol, verwacht haar kindje in januari 2007. Louise, die al twee jaar getrouwd is, is op natuurlijke wijze zwanger geraakt. ‘Een droom wordt waar,’ aldus de gelukkige aanstaande moeder.

Share

"Wat is dat dan, een SMS-dienst voor vaders?"
"Nou, je stuurt de uitgerekende datum van je vrouw naar het nummer 4999 en je ontvangt drie maal in de week een tip, een citaat of een relevant weetje. Uniek in de wereld!"
"Zeker omdat wij Nederlandse vaders van die sissy’s zijn?"
"Dat zijn jouw woorden. De service is bedoeld voor Nederlandse vaders die betrokken willen zijn."

Share

Willem Alexander als vaderPrins Willem-Alexander is vastbesloten als betrokken vader zijn kinderen groot te brengen. Een betere ‘ambassadeur’ voor het vaderschap kunnen zorgende vaders zich niet wensen, in een tijd waarin de zorg voor kinderen nog altijd een vrouwentaak is. Hoe komt het toch dat mannen niet zorgen?

Share