IkVader.nl trekt nieuwe investeerders aan


Internetondernemer Sander Reijn, voorheen mede-oprichter en aandeelhouder van veilingsite qoop.nl en internetbureau Websight, is per direct partner geworden in IkVader Media. Reijn zal de sales- en marketingactiviteiten op zich nemen. De Hilversumse mediaondernemer George Freriks is aangetrokken als adviseur.

Business model
IkVader Media communiceert met mannen over het vaderschap op een manier die hen aanspreekt. Het businessmodel bestaat uit: de website IkVader.nl waar samen met partners inhoud wordt gegeven aan het vaderschap. Door content-integratie, advertorials, thema’s en de nieuwsbrief. Via de webshop brengt IkVader cadeauartikelen voor vaders op de markt, zoals T-shirts en het PaPakket, ‘een overlevingspakket voor mannen die vader worden’. IkVader Media brengt in eigen beheer de boeken BabyManagement voor Mannen (meer dan 35.000 verkochte exemplaren), de 9 Maanden Gids voor Mannen en de Kraamkalender voor Mannen uit. Daarnaast levert IkVader content en advies aan derden en geeft presentaties over ‘vaderschap als managementprincipe’ bij bedrijven en overheden.

Gerichte communicatie
Reijn, zelf ook vader, zegt: ‘De samenwerking met partners intensiveren we op het moment. De nieuwe site biedt veel mogelijkheden voor gerichte communicatie. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen om ons boek Babymanagement voor Mannen in de VS uit te geven. IkVader heeft alles in zich om een echt mutimediaal concept te zijn.’

Mannenmanier
IkVader Media is negen jaar geleden opgericht door de Hilversumse journalist Henk Hanssen. Hanssen schreef honderden reportages, interviews en achtergrondverhalen voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, Panorama, Playboy, Reizen, Elle, De Zaak en Men’s Health. Hij begon met IkVader omdat hij toen hij zelf vader werd informatie miste die hem ‘op een mannenmanier’ vertelde wat hij zoal kon verwachten. Hanssen schrijft columns en opiniestukken en wordt veelvuldig gevraagd als gast in radio en tv-shows om zijn visie op het vaderschap te geven. In 2007 werd hij door het mannenblad Men’s Health geschaard tot de 75 invloedrijkste mannen van Nederland. In 2009 riep feministisch maandblad Opzij hem uit tot Voorbeeldman – sic. Hanssen is nog altijd als hoofdredacteur verbonden aan IkVader.

Vorige Vitamine V wint Vaderdagtrofee 2010
Volgende Wat leren onze kinderen van deze WK-finale?

Ook interessant

Op zakenreis en toch even ‘live’ knuffelen met vrouw of kind? Of je nu in Barcelona, Sidney of Dubai zit – als je geliefden hun speciale Hug T-shirt dragen, voelen ze jouw aanrakingen, hartslag en zelfs je lichaamswarmte. Althans, dat belooft de uitvindster. Voor ‘draadloos knuffelen’ heb je het volgende nodig. Eén Hug T-shirt, twee mobiele telefoons (een voor de knuffelzender, een voor de knuffelontvanger) die beiden Java-enabled zijn en met Bluetooth uit de voeten kunnen. Verder moet op de telefoons de speciale ‘Hug Me’ software zijn geïnstalleerd.

Share

Ook in je rats wanneer je kind de digitale wereld verkent? Dan ben je niet de enige. Liefst 46 procent van de ouders in Nederland en België is er niet gerust op wanneer hun kind online gaat. Ze zijn vooral bang dat de kinderen via netwerksites in contact komen met kwaadwillenden. 17 procent vreest dat …

Share

Mocht je vrouw na haar bevalling zijn uitgedijd tot een onappetijtelijke couch potatoe, neem dan eens een kijkje op de site van de Yummy Mummy Club. Want, zo vindt dit moederclubje, de tijd dat kinderen baren een excuus is voor tien kilo overgewicht, is passé. Mamma’s moeten sexy zijn en worden. ‘We want to feel hot,’ zo luidt de strijdkreet van de jammie mamma’s. Een streven waar dat wij van harte onderschrijven.

Share

Mannen met whisky drinkende en/of friet etende vrouwen opgelet! Mocht het onverhoopt niet lukken zelfstandig een eerste, tweede, derde of vierde kind te verwekken en willen jullie het via IVF proberen, dan loop je de kans dat de arts zegt: ‘Ho! Uw vrouw drinkt whisky? Uw vrouw beweegt te weinig? Dan kunnen wij u niet helpen.’ Geloof het of niet: deze redenering wordt vandaag uitgedragen door Nick Macklon, hoofd van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het Utrechts Universitair Medisch Centrum, tijdens zijn inaugurele rede.

Share

Niet de meest alledaagse bestemming: Zweden. En het lijkt al helemaal geen land om met het hele gezin per fiets te verkennen. Of juist wel? IkVaders reisreporter Henk Hanssen nam de proef op de som en stapte met vrouw Ingrid en Rosa (10) en IJsbrand (5) op de Zweedse pedalen. Facebook Twitter LinkedIn Print Email …

Share

gelukkige vader
Ben net terug uit Bar Harbor, een havenplaatsje aan de Amerikaanse westkust, alwaar ik bij de kapper verzeilde en in een oude Men’s Health een leuk stuk over vaderschap aantrof. Kapper Ray, een goedmoedige baas die een paar jaar geleden nog een toer door Europa maakte en vooral aan ‘the Red Light District’ hitsige herinneringen had overgehouden, gaf me het stuk (dus) mee. Het artikel, geschreven door ‘stay-at-home dad’ (huisman) Brian Fortner, vat het vaderschap samen in vijf klinkende vuistregels. Hier gaan we…

Share