IkVader.nl trekt nieuwe investeerders aan

Internetondernemer Sander Reijn, voorheen mede-oprichter en aandeelhouder van veilingsite qoop.nl en internetbureau Websight, is per direct partner geworden in IkVader Media. Reijn zal de sales- en marketingactiviteiten op zich nemen. De Hilversumse mediaondernemer George Freriks is aangetrokken als adviseur.

Business model
IkVader Media communiceert met mannen over het vaderschap op een manier die hen aanspreekt. Het businessmodel bestaat uit: de website IkVader.nl waar samen met partners inhoud wordt gegeven aan het vaderschap. Door content-integratie, advertorials, thema’s en de nieuwsbrief. Via de webshop brengt IkVader cadeauartikelen voor vaders op de markt, zoals T-shirts en het PaPakket, ‘een overlevingspakket voor mannen die vader worden’. IkVader Media brengt in eigen beheer de boeken BabyManagement voor Mannen (meer dan 35.000 verkochte exemplaren), de 9 Maanden Gids voor Mannen en de Kraamkalender voor Mannen uit. Daarnaast levert IkVader content en advies aan derden en geeft presentaties over ‘vaderschap als managementprincipe’ bij bedrijven en overheden.

Gerichte communicatie
Reijn, zelf ook vader, zegt: ‘De samenwerking met partners intensiveren we op het moment. De nieuwe site biedt veel mogelijkheden voor gerichte communicatie. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen om ons boek Babymanagement voor Mannen in de VS uit te geven. IkVader heeft alles in zich om een echt mutimediaal concept te zijn.’

Mannenmanier
IkVader Media is negen jaar geleden opgericht door de Hilversumse journalist Henk Hanssen. Hanssen schreef honderden reportages, interviews en achtergrondverhalen voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, Panorama, Playboy, Reizen, Elle, De Zaak en Men’s Health. Hij begon met IkVader omdat hij toen hij zelf vader werd informatie miste die hem ‘op een mannenmanier’ vertelde wat hij zoal kon verwachten. Hanssen schrijft columns en opiniestukken en wordt veelvuldig gevraagd als gast in radio en tv-shows om zijn visie op het vaderschap te geven. In 2007 werd hij door het mannenblad Men’s Health geschaard tot de 75 invloedrijkste mannen van Nederland. In 2009 riep feministisch maandblad Opzij hem uit tot Voorbeeldman – sic. Hanssen is nog altijd als hoofdredacteur verbonden aan IkVader.