Italiaanse vader Noa: 'Mijn vrouw liegt'


scheiding iconEen ambitieuze advocaat kan tegenwoordig een aardig centje bij verdienen met smaadzaken. Was het eerst Janneke Schoonhoven die in een boek haar wraaklust botviert op haar Syrische ex, de laatste dagen krijgt de Bunschotense Miranda van de Berg een mediapodium om haar Italiaanse ex, Francesco Sarri, met pek en veren te besproeien. Moeder Miranda  kan het namelijk niet verkroppen dat de rechter heeft besloten dat haar zesjarige dochter Noa aan vader Francesco is toegewezen. ‘Ze verspreidt leugens over me. Waarom? Wat schieten we daarmee op?’ zegt Sarri in een reactie.

Ontknoping
Dinsdagmiddag 6 maart komt het drama rond Noa tot een voorlopige ontknoping als moeder Miranda van den Berg de Molenstraat in Bunschoten in rijdt. Ze komt zojuist van een geheim onderduikadres af, ergens in Bunschoten. Daar houdt ze haar 6-jarige dochter verborgen voor ex-man Francesco Sarri. Plotseling vliegen er uit verschillende hoeken agenten in burger op haar af. Miranda wordt klem gezet. De agenten openen het portier en nemen dochter Noa mee. ‘Ze hebben haar van mij weggerukt. De agenten zeiden dat ik Noa op het bureau weer zou zien, maar haar angstige ogen achter dat autoraam zijn het laatste dat ik van haar heb gezien,’ aldus de aangeslagen moeder, later tegenover journalisten.

Juridische strijd
Het conflict tussen moeder Miranda en vader Francesco heeft een lange voorgeschiedenis. Vier jaar lang voeren beide ouders een juridische strijd. De inzet: het wettig gezag over dochter Noa. In 2005 wijst het Hof in Turijn het meisje aan de Italiaanse vader toe. Maar, met een vooruitziende blik, is moeder Miranda al in augustus 2004 met het kind naar Nederland vertrokken. Francesco geeft echter niet op. Via allerlei gerechterlijke procedures probeert hij zijn dochtertje weer terug naar Italië te krijgen. Uiteindelijk oordeelt het Gerechtshof in januari 2007 dat het kind aan de vader dient te worden teruggegeven. Een kleine twee maanden later komt Francesco naar Nederland om Noa op te halen.

Onderduikadres
In de platte polder kwam hij echter voor een onaangename verassing te staan: zijn dochter was nergens te bekennen omdat ze door moeder Miranda was meegevoerd naar een onderduikadres. Wakkere reporters van het Tros-programma Vermist wisten haar echter op te sporen. Voor de camera mocht Miranda karrevrachten vol modder gooien richting Turijn. Ze schilderde haar Italiaan af als een booswicht die haar had bedreigd, geïntimideerd en mishandeld. ‘Tja,’ verzucht Franscesco Sarri via de telefoon vanuit Italië. ‘Zowel een Italiaanse als een Nederlandse rechter hebben mijn dochtertje aan mij toegewezen en de Nederlandse politie heeft haar aan mij overgedragen. En dan ben ik een kidnapper? Waar is zij mee bezig? Ik leid hier een rustig leven met mijn dochter die zich heel gelukkig voelt. Waarom houdt zij niet op met het verspreiden van onwaarheden? Ik ga mijn Nederlandse advocaat opdracht geven uit te zoeken wat ik tegen die kwaadsprekerij kan ondernemen.’

 

Vorige De wraak van Janneke Schoonhoven
Volgende Nieuwe moedertrend: onderduiken met je kind

Ook interessant

Je zoon wil natuurlijk niets liever dan op jou, zijn vader, lijken. Ben je brandweerman, wil hij ook brandweerman worden. Ben je piloot, wil hij ook achter de stuurknuppel. Ben je politieman, wil hij ook boeven vangen. Ben je ICT-consultant, kan hij niet wachten om ook…. (misschien toch niet zo’n sterke vergelijking). Hoe het ook …

Share

Ach gut, zou het echt waar zijn? Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius zijn de kosten van de kinderopvang er de oorzaak van dat vrouwen vaker werkloos zijn dan mannen.

Share

HP De Tijd paginaZelden is er in HP/De Tijd een hypocrieter artikel verschenen dan het stuk ‘Slappe Zakken’, verschenen in de editie van 13 mei. In het stuk poseert journaliste Astrid Theunissen als het teleurgestelde carrière-vrouwtje van 35+ dat vergeefs wacht op de prins die haar komt bevruchten.

Share

Jochies van acht die het woord ’neuk’ Googlen en dan een bak glibberige plaatjes te zien krijgen? Net niet op tijd weggezapt voor een ranzige tv-commercial? Like it or not: je kind wordt al van jongsaf omringd door seksueel getinte beelden uit de media. E-Quality, kenniscentrum op het terrein van emancipatie en gezinnen, wil graag …

Share

Internetondernemer Sander Reijn, voorheen mede-oprichter en aandeelhouder van veilingsite qoop.nl en internetbureau Websight, is per direct partner geworden in IkVader Media. Reijn zal de sales- en marketingactiviteiten op zich nemen. De Hilversumse mediaondernemer George Freriks is aangetrokken als adviseur. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Tot een jaar of zeven, acht leren kinderen moeiteloos een andere taal. Bizar eigenlijk dat kinderen pas rond hun tiende of elfde jaar voor het eerst Engels of Duits voor hun kiezen krijgen. Dat vinden ze in Rotterdam ook. Vandaar dat ze een speciaal project hebben gelanceerd om kinderen al op kleuterleeftijd Engels te leren. Twintig jaar geleden werd Engels op de basisschool verplicht gesteld. In de praktijk betekent dit dat kinderen in groep 7 een uurtje in de week snuffelen aan de do’s & don’ts van het Engels. Maar als je ze vraagt ‘How do you do?’ kijken ze je met glazige ogen aan.

Share