Italiaanse vader Noa: 'Mijn vrouw liegt'


scheiding iconEen ambitieuze advocaat kan tegenwoordig een aardig centje bij verdienen met smaadzaken. Was het eerst Janneke Schoonhoven die in een boek haar wraaklust botviert op haar Syrische ex, de laatste dagen krijgt de Bunschotense Miranda van de Berg een mediapodium om haar Italiaanse ex, Francesco Sarri, met pek en veren te besproeien. Moeder Miranda  kan het namelijk niet verkroppen dat de rechter heeft besloten dat haar zesjarige dochter Noa aan vader Francesco is toegewezen. ‘Ze verspreidt leugens over me. Waarom? Wat schieten we daarmee op?’ zegt Sarri in een reactie.

Ontknoping
Dinsdagmiddag 6 maart komt het drama rond Noa tot een voorlopige ontknoping als moeder Miranda van den Berg de Molenstraat in Bunschoten in rijdt. Ze komt zojuist van een geheim onderduikadres af, ergens in Bunschoten. Daar houdt ze haar 6-jarige dochter verborgen voor ex-man Francesco Sarri. Plotseling vliegen er uit verschillende hoeken agenten in burger op haar af. Miranda wordt klem gezet. De agenten openen het portier en nemen dochter Noa mee. ‘Ze hebben haar van mij weggerukt. De agenten zeiden dat ik Noa op het bureau weer zou zien, maar haar angstige ogen achter dat autoraam zijn het laatste dat ik van haar heb gezien,’ aldus de aangeslagen moeder, later tegenover journalisten.

Juridische strijd
Het conflict tussen moeder Miranda en vader Francesco heeft een lange voorgeschiedenis. Vier jaar lang voeren beide ouders een juridische strijd. De inzet: het wettig gezag over dochter Noa. In 2005 wijst het Hof in Turijn het meisje aan de Italiaanse vader toe. Maar, met een vooruitziende blik, is moeder Miranda al in augustus 2004 met het kind naar Nederland vertrokken. Francesco geeft echter niet op. Via allerlei gerechterlijke procedures probeert hij zijn dochtertje weer terug naar Italië te krijgen. Uiteindelijk oordeelt het Gerechtshof in januari 2007 dat het kind aan de vader dient te worden teruggegeven. Een kleine twee maanden later komt Francesco naar Nederland om Noa op te halen.

Onderduikadres
In de platte polder kwam hij echter voor een onaangename verassing te staan: zijn dochter was nergens te bekennen omdat ze door moeder Miranda was meegevoerd naar een onderduikadres. Wakkere reporters van het Tros-programma Vermist wisten haar echter op te sporen. Voor de camera mocht Miranda karrevrachten vol modder gooien richting Turijn. Ze schilderde haar Italiaan af als een booswicht die haar had bedreigd, geïntimideerd en mishandeld. ‘Tja,’ verzucht Franscesco Sarri via de telefoon vanuit Italië. ‘Zowel een Italiaanse als een Nederlandse rechter hebben mijn dochtertje aan mij toegewezen en de Nederlandse politie heeft haar aan mij overgedragen. En dan ben ik een kidnapper? Waar is zij mee bezig? Ik leid hier een rustig leven met mijn dochter die zich heel gelukkig voelt. Waarom houdt zij niet op met het verspreiden van onwaarheden? Ik ga mijn Nederlandse advocaat opdracht geven uit te zoeken wat ik tegen die kwaadsprekerij kan ondernemen.’

 

Vorige De wraak van Janneke Schoonhoven
Volgende Nieuwe moedertrend: onderduiken met je kind

Ook interessant

Dat Italianen van mooie vrouwen houden is ons al lang bekend. (voor vrouwelijk schoon, zie Raiuno). Na de voetbalprestatie van gisteren stijgt het de Italianen nu echter letterlijk naar het hoofd. Uit een onderzoek van Giam Pietro Cipriabi, professor Economie aan de universiteit van Verona blijkt: mooie mensen behalen hogere studieresultaten.

Share

Is jouw kind een lastige eter? Geen trek in spruiten, appels, wortels of bonen? Goed nieuws: de oplossing is eindelijk gevonden! Gooi weg dat Jip & Janneke-bord en serveer groenten en fruit in een papieren frietbakje van McDonald’s. Wedden dat ie het met smaak opeet? Uit een gisteren gepubliceerd onderzoek blijkt dat kinderen eten lekkerder vinden wanneer het uit een verpakking van McDonald’s komt.

Share

Stel je bent werkgever en je wilt nou weleens weten wie het best voor je werkt. Je vaste medewerker, een uitzendkracht die bij jou op de zaak werkt of toch die maffe freelancer die buiten kantoor zijn/haar werk doet? Je besluit tot een onderzoek waarbij je alleen aan je medewerkers de vraag voorlegt wie hun werk het best verricht. Rara, wat is de uitkomst? Je medewerkers bezweren je dat ze het onderzoek heel serieus hebben genomen. Nee, die uitzendkrachten van tegenwoordig zijn zo gek nog niet. En die freelancer van laatst? Ook behoorlijk goed! Maar, als het om de details gaat, om de continuïteit van de onderneming, ja, dan kan er maar één de beste zijn: je eigen medewerker. Vindt… je eigen medewerker.

Share

Weinig huishoudelijke klusjes brengen zoveel testosteron in de vaderlijke aderen als het blad blazen. Zodra de vaten bokbier weer aan de tap worden geslagen, mag hij weer uit de schuur. En onder het voorwendsel dat je de tuin gaat aanharken, scheur je door de tuin met het gevoel alsof er een Yamaha WR 450 F 2-trac 2005 onder je gat zit. Onze verbijstering was dan ook mega toen we vernamen dat ene David Mol, een Groen Links-raadslid te Amersfoort, de bladblazer wil verbieden. Er wordt geklaagd over geluidsoverlast, stelt hij op zijn site. Tja.

Share

Huh? Engeland? Om een of andere reden, staan onze westerburen niet direct ‘top of mind’ als we een kindvriendeijke vakantie gaan uitzoeken. Maar de Britten verdienen beter, zo ontdekte IkVader, en dan vooral de regio East Midlands. Dit gebied, gelegen tussen Nottingham en Leicester, doet sinds een paar jaar zijn best zich te profileren als …

Share

HP De Tijd paginaZelden is er in HP/De Tijd een hypocrieter artikel verschenen dan het stuk ‘Slappe Zakken’, verschenen in de editie van 13 mei. In het stuk poseert journaliste Astrid Theunissen als het teleurgestelde carrière-vrouwtje van 35+ dat vergeefs wacht op de prins die haar komt bevruchten.

Share