Kale baby? Probeer een babypruik!


babypruikje 3Eerlijk is eerlijk: die kale knar van je pasgeboren kind ziet er toch niet uit? En denk eens aan alle emotionele schade die zo’n kaal kind op kan lopen! Vandaar dat het Amerikaanse bedrijf Babytoupee sinds kort een attente oplossing op de markt brengt. Juist: toupetjes voor baby’s! Voor 20 dollar tover je die kleine om tot een Bob Marley die elk kraampartijtje in een rasta-happening verandert. No baby, no cry… Op de Amerikaanse tv is Babytoupee al ‘hot news’. babypruikjeVerantwoordelijkheid
‘Ouderschap is een grote verantwoordelijkheid maar, het kan ook de bron zijn van eindeloos amusement.’ Zie daar het mission statement van het Californische bedrijf Babytoupee. En dus brengt Babytoupee een reeks verrassende toupetjes op de markt waarmee ouders hun kraamgasten en ander volk kunnen vermaken.

Pippi-pruik
Voor liefhebbers van rood haar is er de Pippi-pruik, een creabea vlechtwerkje dat zich onderscheidt door een hoog draagcomfort. Ambitieuze ouders zullen kiezen voor het Donald Trump-kapsel terwijl de Lil Kim-pruik bij sommige moeders beslist in de smaak zal vallen. ‘Als je een kind krijgt, betekent dat niet dat je geen lol meer mag maken,’ zegt Graham Farrar, oprichter van Babytoupee. ‘Met deze pruikjes geef je je kind net dat beetje extra persoonlijkheid mee.’

babypruikje 2Hart
Way to go, Graham! Om te bewijzen dat zijn onderneminkie het hart op de goede plek heeft, stort Graham tien procent van zijn omzet op rekening van een goed doel: een instantie die de kaalheidsziekte Alopecia Areata bestrijdt. Sorry Graham, verkeerd gelezen: je geeft die aalmoes aan een club die muzikaal onderwijs voor kinderen ondersteunt. Nee, niet iedereen is even blij met Babytoupee – zet de spandoeken maar vast klaar voor het geval de eerste Prenatal-toupet het licht ziet. Maar, het tijdsverschijnsel werkt hoe-dan-ook op de lachspieren, zoals je kunt zien in deze parodivideo in 100% Jensen-stijl. Lache!

Vorige 'Geen vagina? Mond houden!'
Volgende 'Maak bedrijven vadervriendelijk'

Ook interessant

Ook het AD wijdt aandacht aan de beursgang van IkVader. Kort maar krachtig noteert de reporter:

 

Een onbedoeld economisch verhaal zit in een heel andere hoek. De stand van IkVader.nl incasseert opvallend veel steunbetuigingen van (aanstaande) moeders. Henk Hanssen wilde, uit onvrede met de karige, betuttelende babyinfo-boekjes die op vaders gericht zijn, op een nieuwe site betrouwbare informatie kwijt. "Geen emancipatie van de man maar emancipatie van de informatie voor de man," meldt Hanssen.

 

Share

BREDA – Bijna vader? Geen paniek. Niet langer hoeft de man die zich wil voorbereiden op de komst van zijn kind met moeders mee naar puf-, zucht- en luiertraining. Speciaal voor hem komt er een workshop. Zonder soft gedoe en met de biertap binnen handbereik.

 

Share

Alle vaders met zonen opgelet. Is het krijgen en grootbrengen van een zoon ooit raker bezongen dan in het nummer Me Boy van de drie Nederlandse rappers Yes-R, Ali B en Lange Frans? Deze drie Cool Daddies hebben de handen ineen geslagen om een prachtig nummer én deze ontroerende clip te maken, waarin de hoofdrollen zonder …

Share

De voortrazende populariteit van Google heeft tot een opmerkelijk geval van vaderlijk namedropping geleid. De Zweeds/Libanese zoekmachineoptimalisator Walid Kay Elias is zo vol van Google dat hij zijn zoon ‘Google’ heeft genoemd. Toen we wisten dat mijn vrouw Carol zwanger was, zei ik: ‘We noemen hem Google,’ zegt Walid op zijn weblog. "Iedereen lachte erom, ze namen me niet serieus. Mijn broer zei: ‘Ja, en dan noem je de volgende Yahoo, Fuji en Nikon." Maar Walid, die conform de Arabische traditie nu zelf ‘Abu Google’ heet, hield voet bij stuk. Hij doopte het kereltje, geboren op 12 september, tot Google Kai. Google Inc. heeft de baby een lang en gelukkig leven toegewenst en sprak de hoop uit dat ‘Google’ niet te veel zal worden gepest door zijn klasgenoten. ‘FF Googlen’ krijgt natuurlijk een heel ander lading… Eerder dit jaar publiceerde Reuters het bericht dat een Roemeens stel hun kind Yahoo had genoemd. Het verhaal bleek uit de duim te zijn gezogen: de creatieve reporter werd ontslagen. Baby Google bestaat echt: Abu heeft het geboorteregister op zijn site geplaatst.

Share

De ‘ultieme vadertest’, zo noemt de AVRO haar programma ‘Help, ik word vader’. Hoe deze ‘test’ in elkaar wordt gestoken, onthult Mark Dop uit Hoorn in een interview dat op 3 augustus in het Noordhollands Dagblad verscheen.

Share

Seat is de loot aan de Volkswagen-stam die staat voor sportiviteit. En emotie natuurlijk, ’t is niet voor niks dat tegenwoordig na elk Seat-spotje op radio of tv een Spaanse dame zwoel ‘Auto Emoción’ in je oor fluistert. Ook het uiterlijk van de Altea XL Stationwagon is gemaakt om je te raken. Het lijnenspel op …

Share