Nieuw: de ergonomisch doordachte kinderwagen


Natuurlijk is het van grootste belang dat je kind lekker ontspannen in de kinderwagen zit of ligt. Maar, is de kinderwagen voor jou ook gemakkelijk te hanteren? Ontwerpers van kinderwagens zoeken naar de optimale balans tussen comfort voor kind én ouder. De Nederlandse fabrikant Joolz geeft ergonomie zelfs een centrale plaats in hun designfilosofie. ‘Dutch Ergonomicz’ , noemen ze dat.

Hoge positie
Als de wieg en de stoel van de wagen op een hoge positie staan, ontlast dat je rug. Je hoeft dan niet ver te bukken wanneer je je kind uit de wagen wil tillen of juist erin wil leggen. ‘Dankzij een hoge wieg- en stoelpositie, die je bovendien in rijrichting kunt aanpassen, kun je als ouder gemakkelijk contact maken met je kind,’ zegt Emile Kuenen, oprichter van Joolz.

Eerste jaar
‘Vooral tijdens het eerste jaar vinden ouders dat prettig, maar uit onderzoek is bovendien gebleken dat dit de ontwikkeling van het kind ten goede komt.’ Een kinderwagen met een hoge stoel kan in een restaurant of op een terrasje, direct aan tafel worden geschoven, omdat de hoogte van de stoel ervoor zorgt dat deze ook als kinderstoel kan dienen.

Handigheidjes
Emile Kuenen: ‘Het zit ‘m soms ook in kleine handigheidjes, neem de met één hand bedienbare beugel. Je kunt met je ene hand de veiligheidsbeugel losmaken en met de andere je kind eenvoudig in of uit de wagen halen en je hoeft je lichaam niet in allerlei vreemde bochten te wringen.’

Duwbeugel
Mannen zijn doorgaans langer dan vrouwen. Een duwbeugel die afgestemd kan worden op een lengte tussen de 1.50 en 2 meter, zorgt ervoor dat zowel vader als moeder comfortabel kunnen lopen achter de wagen. En een stevige ronde lederen grip zorgt voor een prettige houvast ook op hobbelig terrein. De vierwiel vering doet dan overigens ook zijn werk waardoor een kind veilig, comfortabel en stabiel ligt of zit. En voor de ouder blijft duwen nog altijd even licht en gemakkelijk.

Uitgangspunt
Het menselijk lichaam, van de volwassene en van een pasgeboren baby tot een peuter, is het uitgangspunt bij Dutch Ergonomicz. ‘Joolz combineert dit met stijl en design. Dat zie je terug in de Joolz Day, ons nieuwste model,’ aldus Emile Kuenen. Meer weten over Joolz? Kijk op deze site .

Vorige IkVader route op Negenmaandenbeurs
Volgende Film over 'Evolutie van het Vaderschap' nadert voltooiing

Ook interessant

“Heb ik dan helemaal geen rechten?” vraagt Shurendy Eugenia, vader van de Big Brother baby, zich af. Helaas komt het daar onder het Nederlandse familierecht zo ongeveer wel op neer. Wat zijn zijn kansen?

Share

Sleepless in Seattle. Onder ons mannen misschien niet de meest geliefde film aller tijden, daarom even een hint: Tom Hanks, zielig, verlaten en alleen in- je raadt het al- Seattle. Vooral Taiwanese vrouwen herkennen dit gevoel maar al te goed. Zo blijkt uit een onderzoek van vrouwenblad Elle. Deze vrouwen mogen zich namelijk officieel de meest ongelukkigen ter wereld noemen.

Share

De oerbal IN10 stuurde een originele Braziliaanse babyhangmat met IJsbrands naam erin geborduurd. En Edith en Piet lieten via Sorprentas een fraaie trappelzak bezorgen, ook al met de naam van de kleine erin verweven. Mijn moeder kwam met een complete kraammand vol cadeautjes aanzetten, de ouders van Ingrid met twee knuffels en ome Frank met een nieuw type mobile die je aan de binnenzijde van het autoraam kunt plakken. Maar het – wat mij betreft – mooiste kraamcadeau dat IJsbrand dat tot dusver in de wieg is geworpen, is een bal.

Share

De loverboy is de nachtmerrie voor vaders van jonge meiden. Niet ten onrechte. Volgens Justitie neemt het aantal slachtoffers van deze vleiende pooiers nog steeds toe. Met de productie Liefde is kouder dan de dood, die deze week in première is gegaan, probeert de Amsterdamse theatergroep Rzpkt de meiden wakker te schudden. Liefde is kouder dan de dood is een parallelvertelling van twee jongens en twee meisjes. De meisjes belanden in de prostitutie door toedoen van de loverboys.

Share

De ANWB heeft onlangs weer haar nieuwste Kinderzitjestest gepubliceerd. Elf zitjes werden onderzocht. In de klasse voor kinderen van 9 tot 18 kg werden ook twee achterwaarts gerichte zitjes getest, die beiden goed scoorden. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Endemol heeft zijn wereldprimeur. Big Mother Tanja is vanochtend om 11.14 bevallen van dochter, Joscelyn Savanna. De baby weegt 2980 gram, is 47 cm lang en gelukkig gezond. Hoe vader Shurendy de geboorte heeft beleefd – noodgedwongen voor de buis, naar we aannemen – is nog niet bekend.

Share