Nieuw: de ergonomisch doordachte kinderwagen


Natuurlijk is het van grootste belang dat je kind lekker ontspannen in de kinderwagen zit of ligt. Maar, is de kinderwagen voor jou ook gemakkelijk te hanteren? Ontwerpers van kinderwagens zoeken naar de optimale balans tussen comfort voor kind én ouder. De Nederlandse fabrikant Joolz geeft ergonomie zelfs een centrale plaats in hun designfilosofie. ‘Dutch Ergonomicz’ , noemen ze dat.

Hoge positie
Als de wieg en de stoel van de wagen op een hoge positie staan, ontlast dat je rug. Je hoeft dan niet ver te bukken wanneer je je kind uit de wagen wil tillen of juist erin wil leggen. ‘Dankzij een hoge wieg- en stoelpositie, die je bovendien in rijrichting kunt aanpassen, kun je als ouder gemakkelijk contact maken met je kind,’ zegt Emile Kuenen, oprichter van Joolz.

Eerste jaar
‘Vooral tijdens het eerste jaar vinden ouders dat prettig, maar uit onderzoek is bovendien gebleken dat dit de ontwikkeling van het kind ten goede komt.’ Een kinderwagen met een hoge stoel kan in een restaurant of op een terrasje, direct aan tafel worden geschoven, omdat de hoogte van de stoel ervoor zorgt dat deze ook als kinderstoel kan dienen.

Handigheidjes
Emile Kuenen: ‘Het zit ‘m soms ook in kleine handigheidjes, neem de met één hand bedienbare beugel. Je kunt met je ene hand de veiligheidsbeugel losmaken en met de andere je kind eenvoudig in of uit de wagen halen en je hoeft je lichaam niet in allerlei vreemde bochten te wringen.’

Duwbeugel
Mannen zijn doorgaans langer dan vrouwen. Een duwbeugel die afgestemd kan worden op een lengte tussen de 1.50 en 2 meter, zorgt ervoor dat zowel vader als moeder comfortabel kunnen lopen achter de wagen. En een stevige ronde lederen grip zorgt voor een prettige houvast ook op hobbelig terrein. De vierwiel vering doet dan overigens ook zijn werk waardoor een kind veilig, comfortabel en stabiel ligt of zit. En voor de ouder blijft duwen nog altijd even licht en gemakkelijk.

Uitgangspunt
Het menselijk lichaam, van de volwassene en van een pasgeboren baby tot een peuter, is het uitgangspunt bij Dutch Ergonomicz. ‘Joolz combineert dit met stijl en design. Dat zie je terug in de Joolz Day, ons nieuwste model,’ aldus Emile Kuenen. Meer weten over Joolz? Kijk op deze site .

Vorige IkVader route op Negenmaandenbeurs
Volgende Film over 'Evolutie van het Vaderschap' nadert voltooiing

Ook interessant

Op zakenreis en toch even ‘live’ knuffelen met vrouw of kind? Of je nu in Barcelona, Sidney of Dubai zit – als je geliefden hun speciale Hug T-shirt dragen, voelen ze jouw aanrakingen, hartslag en zelfs je lichaamswarmte. Althans, dat belooft de uitvindster. Voor ‘draadloos knuffelen’ heb je het volgende nodig. Eén Hug T-shirt, twee mobiele telefoons (een voor de knuffelzender, een voor de knuffelontvanger) die beiden Java-enabled zijn en met Bluetooth uit de voeten kunnen. Verder moet op de telefoons de speciale ‘Hug Me’ software zijn geïnstalleerd.

Share

‘Ha, ik wist dat je zou komen!’ Beatrijs Smulders, verloskundige van het Amsterdamse Geboortecentrum maar vooral schrijfster van de bestsellers Veilig Zwanger en Veilig Bevallen, steekt hartelijk haar hand naar me uit. Ze wijst uitnodigend naar een schaal met broodjes zalm en worstelt een kurk van een champagnefles. Ja, champagne! Want, het moment is gekomen …

Share

Als je af mag gaan op de klaagzang die soms op ons forum wordt aangeheven, tobben aanstaande vaders heel wat af tussen de lakens. Met name in de laatste maanden kan de erotische temperatuur van zwangere vrouwen dalen naar ijzingwekkende laagterecords. In Afghanistan zijn de heren niet van plan op een houtje te blijven bijten. …

Share

Ook al ben je de biologische vader, dat wil niet zeggen dat je ook de wettelijke vader van je kind wordt. Hoe zorg je ervoor dat je niet verstrikt raakt in de juridische voetangels en klemmen van het vaderschap?

Share

'artist's impression' van de IkVader Lounge. Open haard onder voorbehoud.Over een maand of wat openen de deuren van de negen-maanden-beurs zich weer. Op ‘s lands grootste beurs voor (aanstaande) ouders geeft IkVader dit keer acte de presence met een IkVader Lounge. Denk Chesterfield, denk relaxte muziek, denk goed gevulde koel- en boekenkast en je pakt het sfeertje al aardig op. ‘We staan al een paar jaar op deze beurs en het valt ons elke keer weer op dat de aanstaande vaders het behoorlijk zwaar hebben,’ zegt Edwin Rutten, een van de mannen achter onze beursgang.

Share

Fransen zijn in rep en roer omdat een museum in Bordeaux een aantal vaderfoto’s, waaronder bovenstaande, uit een expositie heeft verwijderd. Twee dagen voor de opening van de tentoonstelling ‘Menselijk, heel menselijk’, waarin ouderschap centraal staat, meende directeur François Hubert dat deze foto ‘aanstootgevend’ zou zijn vanwege associaties met pedofilie en incest. Facebook Twitter LinkedIn …

Share