Nieuw: de ergonomisch doordachte kinderwagen


Natuurlijk is het van grootste belang dat je kind lekker ontspannen in de kinderwagen zit of ligt. Maar, is de kinderwagen voor jou ook gemakkelijk te hanteren? Ontwerpers van kinderwagens zoeken naar de optimale balans tussen comfort voor kind én ouder. De Nederlandse fabrikant Joolz geeft ergonomie zelfs een centrale plaats in hun designfilosofie. ‘Dutch Ergonomicz’ , noemen ze dat.

Hoge positie
Als de wieg en de stoel van de wagen op een hoge positie staan, ontlast dat je rug. Je hoeft dan niet ver te bukken wanneer je je kind uit de wagen wil tillen of juist erin wil leggen. ‘Dankzij een hoge wieg- en stoelpositie, die je bovendien in rijrichting kunt aanpassen, kun je als ouder gemakkelijk contact maken met je kind,’ zegt Emile Kuenen, oprichter van Joolz.

Eerste jaar
‘Vooral tijdens het eerste jaar vinden ouders dat prettig, maar uit onderzoek is bovendien gebleken dat dit de ontwikkeling van het kind ten goede komt.’ Een kinderwagen met een hoge stoel kan in een restaurant of op een terrasje, direct aan tafel worden geschoven, omdat de hoogte van de stoel ervoor zorgt dat deze ook als kinderstoel kan dienen.

Handigheidjes
Emile Kuenen: ‘Het zit ‘m soms ook in kleine handigheidjes, neem de met één hand bedienbare beugel. Je kunt met je ene hand de veiligheidsbeugel losmaken en met de andere je kind eenvoudig in of uit de wagen halen en je hoeft je lichaam niet in allerlei vreemde bochten te wringen.’

Duwbeugel
Mannen zijn doorgaans langer dan vrouwen. Een duwbeugel die afgestemd kan worden op een lengte tussen de 1.50 en 2 meter, zorgt ervoor dat zowel vader als moeder comfortabel kunnen lopen achter de wagen. En een stevige ronde lederen grip zorgt voor een prettige houvast ook op hobbelig terrein. De vierwiel vering doet dan overigens ook zijn werk waardoor een kind veilig, comfortabel en stabiel ligt of zit. En voor de ouder blijft duwen nog altijd even licht en gemakkelijk.

Uitgangspunt
Het menselijk lichaam, van de volwassene en van een pasgeboren baby tot een peuter, is het uitgangspunt bij Dutch Ergonomicz. ‘Joolz combineert dit met stijl en design. Dat zie je terug in de Joolz Day, ons nieuwste model,’ aldus Emile Kuenen. Meer weten over Joolz? Kijk op deze site .

Vorige IkVader route op Negenmaandenbeurs
Volgende Film over 'Evolutie van het Vaderschap' nadert voltooiing

Ook interessant

Het griepvirus maakt tot op heden niet meer slachtoffers dan in een normaal najaarsseizoen en toch wordt er dezer dagen aan de keukentafel heftig gedebatteerd over de vraag of je je kinderen wel of niet laat injecteren tegen de Mexicaanse griep. Hoewel gezondheidsminister Ab Klink laatst dreigde om websites te sluiten die hem onwelgevallige info verspreiden over het griepvaccin, …

Share

Een jonge reporter van het NOS Journaal leeft zich tijdens de negen-maanden-beurs in de RAI uit de IkVader Lounge… Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Waterpistool, kinderspeelgoed? Niet per se! Street Wars, een slim waterspel voor deelnemers vanaf achttien jaar, gaat nu ook in Londen van start. De Britse bobby´s zijn bang voor paniek op straat.

Share
puber maakt huiswerk op laptop

Ze beginnen te laat. Weten alles beter. En steken hun korte lontje aan als jij ze probeert te verbeteren. En tóch zijn er manieren om je puber te helpen zich op een toets voor te bereiden. Welke? Ik vroeg het aan Michelle Pouwels, coach van Puberbijles.nl.   Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Eentje uit de categorie dagelijkse vaderprobleempjes. Je zit achter het stuur met de baby op de achterbank. Uiteraard staat het autostoeltje in tegenovergestelde richting, zoals het hoort. Terwijl jij druk bezig bent met rotondes rijden en toeteren, hoor je vanaf de achterbank wat vreemde geluidjes komen. Hmm, zou het wel goed gaan met de kleine? Je kunt het niet zien. Een machteloos gevoel. Stoppen? Geen tijd voor. Even je rug naar achter strekken? Te gevaarlijk. Wat dan wel? Het Nederlandse bedrijf Babylook heeft de oplossing: klittenband en twee spiegeltjes.

Share

Bruinhemden zouden het hartgrondig eens zijn met het snode plannetje dat Hans Nieukerke, bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg, heeft gelanceerd. ‘Gekken en dwazen mogen geen kinderen meer krijgen!’ roept hij deze week tegen het AD. Is hier sprake van een oprechte gedachte of is dit idee niet meer dan een rafelige schaamlap om de problemen van Jeugdzorg af te dekken?

Share