Nieuw: de ergonomisch doordachte kinderwagen


Natuurlijk is het van grootste belang dat je kind lekker ontspannen in de kinderwagen zit of ligt. Maar, is de kinderwagen voor jou ook gemakkelijk te hanteren? Ontwerpers van kinderwagens zoeken naar de optimale balans tussen comfort voor kind én ouder. De Nederlandse fabrikant Joolz geeft ergonomie zelfs een centrale plaats in hun designfilosofie. ‘Dutch Ergonomicz’ , noemen ze dat.

Hoge positie
Als de wieg en de stoel van de wagen op een hoge positie staan, ontlast dat je rug. Je hoeft dan niet ver te bukken wanneer je je kind uit de wagen wil tillen of juist erin wil leggen. ‘Dankzij een hoge wieg- en stoelpositie, die je bovendien in rijrichting kunt aanpassen, kun je als ouder gemakkelijk contact maken met je kind,’ zegt Emile Kuenen, oprichter van Joolz.

Eerste jaar
‘Vooral tijdens het eerste jaar vinden ouders dat prettig, maar uit onderzoek is bovendien gebleken dat dit de ontwikkeling van het kind ten goede komt.’ Een kinderwagen met een hoge stoel kan in een restaurant of op een terrasje, direct aan tafel worden geschoven, omdat de hoogte van de stoel ervoor zorgt dat deze ook als kinderstoel kan dienen.

Handigheidjes
Emile Kuenen: ‘Het zit ‘m soms ook in kleine handigheidjes, neem de met één hand bedienbare beugel. Je kunt met je ene hand de veiligheidsbeugel losmaken en met de andere je kind eenvoudig in of uit de wagen halen en je hoeft je lichaam niet in allerlei vreemde bochten te wringen.’

Duwbeugel
Mannen zijn doorgaans langer dan vrouwen. Een duwbeugel die afgestemd kan worden op een lengte tussen de 1.50 en 2 meter, zorgt ervoor dat zowel vader als moeder comfortabel kunnen lopen achter de wagen. En een stevige ronde lederen grip zorgt voor een prettige houvast ook op hobbelig terrein. De vierwiel vering doet dan overigens ook zijn werk waardoor een kind veilig, comfortabel en stabiel ligt of zit. En voor de ouder blijft duwen nog altijd even licht en gemakkelijk.

Uitgangspunt
Het menselijk lichaam, van de volwassene en van een pasgeboren baby tot een peuter, is het uitgangspunt bij Dutch Ergonomicz. ‘Joolz combineert dit met stijl en design. Dat zie je terug in de Joolz Day, ons nieuwste model,’ aldus Emile Kuenen. Meer weten over Joolz? Kijk op deze site .

Vorige IkVader route op Negenmaandenbeurs
Volgende Film over 'Evolutie van het Vaderschap' nadert voltooiing

Ook interessant

schrijvende filosoofDe ene vader opent een fles malt whisky, de ander schiet uren video leeg op de kleine. Filosoof Sebastien Valkenberg, net vader geworden, werd op een andere manier geïnspireerd door de geboorte van zijn zoon. Hij pijnigde zijn hersens, doopte zijn pen in de inkt en schreef een brief aan de kleine waarin hij vertelt wat zijn ambities als vader zijn. Hannah Arendt, Socrates, Heidegger – allerlei wijsgeren passeren de revu. Of zoonlief er ooit iets van zal begrijpen, is de vraag.

Share

IJsbrand vermaakt zich op het IJs,  ’t ijsvermaak kan mij behagen, maar ik hoop toch zorg te dragen, dat geene onvoorzigtigheid Mij een ongeluk bereidt. Ja, je komt IJsbrand op de gekste plekken tegen.

Share

Voorlezen uit een boek blijft natuurlijk een onverslaanbaar interactieve tool om je kind wat bij te brengen. Maar, je kunt ook nieuwe media gebruiken om je kind een verhaal te vertellen. Hoe? Mediamatic, een Amsterdamse club die zich specialiseert in Web 2.0 en alles wat daarna komt, organiseert op 23 oktober een bijeenkomst over cross-mediale verteltechnieken voor kinderen.

Share

Een paar dagen geleden is mijn leven op slag veranderd. Het begon met een telefoontje van mijn vriend Henk Noort. Nadat we de gebruikelijke (‘Hey Henk, met Henk!’) begroeting hadden uitgewisseld, vroeg hij of ik de veiligheidsgordels van mijn bureaustoel even wilde vastsjorren. ‘Opzij heeft je namelijk op het schild gehesen. Het feministisch maandblad heeft …

Share

Ook baby’s ontkomen niet langer aan de greep van Big Brother. Vanaf 2007 worden alle gegevens over pasgeboren baby’s meteen opgenomen in een Electronisch Kinddossier (EKD). Op dit moment worden de gegevens van de kinderen nog altijd op papier gezet.

Share

Het is mag dan smoorheet zijn geweest, gelukkig vinden ware wetenschappers altijd een moment voor baanbrekend onderzoek. Zo hebben geleerden aan de universiteit van Washington eindelijk bewijs geleverd voor iets wat wij vaders al lang weten: moeders vinden dat de poepluier van hun eigen baby niet stinkt! In het eerste deel van het net verschenen onderzoek werd aan dertien gelukkige moeders gevraagd, na het verschonen van hun kinderen, een enquête in te vullen met vragen over de reuk van de betreffende luier. Vervolgens kregen ze dezelfde vragen voorgelegd nadat ze luiers van andere kinderen hadden besnuffeld. En wat bleek? De luiers van hun eigen kinderen riepen minder walging op dan die van andere kinderen. Dat de onderzoeksresulaten zijn gebaseerd op de ervaringen van slechts dertien moeders mag de pret niet drukken natuurlijk.

Share