Nooit meer iets kwijt


pcaOok aan het racen van de crèche naar je werk en van de sportschool naar de oppas? Tussen al dat jakkeren door raak je regelmatig dingen kwijt – huissleutels, je mobiel… Goed nieuws! Binnenkort hoef je niet meer te zoeken! De ‘loc8tor’ spoort alle verdwenen spullen voor je op.

Labellen
De loc8tor is een nieuw apparaat dat, door middel van labels, al je spullen opspoort. Spullen die je vaak kwijt raakt kun je voorzien van een label waarna je ze kunt registreren op de loc8tor. De labels kun je overal aan bevestigen, zelfs aan je kinderen. Ook handig, hoef je ze niet steeds in de gaten te houden als je bezig bent. Bij het apparaat, als een kekke iPod ontworpen, worden standaard twee labels geleverd. Voor de chaotici onder ons zijn er extra labels verkrijgbaar.

Niets meer kwijt?
Op het scherm van de loc8tor zijn verschillende stippen te zien die aangeven waar je gelabelde voorwerpen zich bevinden. De spullen moeten zich echter wel binnen een straal van 150 meter van jouw bevinden. Door middel van geluid, beeld en trillingen geeft het apparaat de richting aan die je moet lopen om het voorwerp te vinden.

Niet kwijtraken
In maart 2006 is de loc8tor voor het eerst in Europa te bewonderen, op de ‘Daily Mail Ideal Home Show’ in Londen. Het product zit nu nog in de testfase, wanneer het precies op de markt komt is nog onduidelijk. De prijs is wel al bekend: rond de 90 euro. Prijzig ja, zorg dus dat je de loc8tor niet laat slingeren. Dan heb je weer een tweede loc8tor nodig om hem terug te vinden…

 

Vorige Baby's gaan digitaal
Volgende Toekomstige onderwijzers kunnen niet rekenen

Ook interessant

Het zal je maar gebeuren: terwijl jij netjes met je kinderwagen plaatsneemt in een Amsterdamse tram komt er een conducteur op je aflopen. ‘Meneer, u moet de tram uit.’ Waarom? Je hebt een kinderwagen bij je! Deze situatie kan het gevolg zijn van een curieuze beleidswijziging bij het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB. Tot verbijstering van veel …

Share

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan het internet. En dat is een kwalijke zaak, vindt psychologe Martine F. Delfos. Daarom pleit ze voor een gezonde virtuele opvoeding. ‘Een eierwekker voor kinderen aan de computer.’ Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

logo vroeg op stap.nlNog weleens wezen stappen onlangs? Wie vijftien jaar geleden naar de disco ging, kon rond half elf ‘s avonds de spijkers uit de vloer dansen in een afgeladen tent. Wie zich tegenwoordig om half elf ‘s avonds meldt, staat voor een gesloten deur – of kan een praatje maken met een schoonmaker. De Nederlandse jeugd hanteert tegenwoordig het Spaanse stapritme: rond één uur ‘s nachts begint het enigszins gezellig te worden. Hannie Gorter en Myriam Loonen, twee Friese moeders, komen tegen de nachtbrakerij in het geweer. Zij heben de actie-site vroegopstap.nl opgericht en met als doel de horeca te bewegen voortaan om twee uur ‘s nachts de deuren te sluiten. De petitie is al door bijna 50.000 mensen ondertekend.

 

Share

Ben jij wel eens opgebeld door iemand die zich voordoet als je baas en je bedreigt met ontslag? Of door een ‘politieambtenaar’ die meedeelt dat die torenhoge verkeersboete niet is betaald? Waarschijnlijk niet, maar voor veel kinderen is dit dagelijkse kost. Via zogenaamde ‘treiterlijnen’ sturen jolige tieners elkaar valse berichten waaruit blijkt dat ze gezakt, ontslagen of van school gestuurd zijn. De lolbroeken kunnen zelf meeluisteren hoe het slachtoffer bedonderd wordt.

Share

metroScribent Jack Nouws reisde voor Metro af naar de negen-maanden-beurs en verzeilde in de stand van IkVader.

Share

IkVader Boeken, de imprint die uitgeverij Van Gennep in 2003 startte met de website IkVader.nl gaat verder als zelfstandige uitgeverij.

Share