Nooit meer iets kwijt

pcaOok aan het racen van de crèche naar je werk en van de sportschool naar de oppas? Tussen al dat jakkeren door raak je regelmatig dingen kwijt – huissleutels, je mobiel… Goed nieuws! Binnenkort hoef je niet meer te zoeken! De ‘loc8tor’ spoort alle verdwenen spullen voor je op.

Labellen
De loc8tor is een nieuw apparaat dat, door middel van labels, al je spullen opspoort. Spullen die je vaak kwijt raakt kun je voorzien van een label waarna je ze kunt registreren op de loc8tor. De labels kun je overal aan bevestigen, zelfs aan je kinderen. Ook handig, hoef je ze niet steeds in de gaten te houden als je bezig bent. Bij het apparaat, als een kekke iPod ontworpen, worden standaard twee labels geleverd. Voor de chaotici onder ons zijn er extra labels verkrijgbaar.

Niets meer kwijt?
Op het scherm van de loc8tor zijn verschillende stippen te zien die aangeven waar je gelabelde voorwerpen zich bevinden. De spullen moeten zich echter wel binnen een straal van 150 meter van jouw bevinden. Door middel van geluid, beeld en trillingen geeft het apparaat de richting aan die je moet lopen om het voorwerp te vinden.

Niet kwijtraken
In maart 2006 is de loc8tor voor het eerst in Europa te bewonderen, op de ‘Daily Mail Ideal Home Show’ in Londen. Het product zit nu nog in de testfase, wanneer het precies op de markt komt is nog onduidelijk. De prijs is wel al bekend: rond de 90 euro. Prijzig ja, zorg dus dat je de loc8tor niet laat slingeren. Dan heb je weer een tweede loc8tor nodig om hem terug te vinden…