Nooit meer iets kwijt


pcaOok aan het racen van de crèche naar je werk en van de sportschool naar de oppas? Tussen al dat jakkeren door raak je regelmatig dingen kwijt – huissleutels, je mobiel… Goed nieuws! Binnenkort hoef je niet meer te zoeken! De ‘loc8tor’ spoort alle verdwenen spullen voor je op.

Labellen
De loc8tor is een nieuw apparaat dat, door middel van labels, al je spullen opspoort. Spullen die je vaak kwijt raakt kun je voorzien van een label waarna je ze kunt registreren op de loc8tor. De labels kun je overal aan bevestigen, zelfs aan je kinderen. Ook handig, hoef je ze niet steeds in de gaten te houden als je bezig bent. Bij het apparaat, als een kekke iPod ontworpen, worden standaard twee labels geleverd. Voor de chaotici onder ons zijn er extra labels verkrijgbaar.

Niets meer kwijt?
Op het scherm van de loc8tor zijn verschillende stippen te zien die aangeven waar je gelabelde voorwerpen zich bevinden. De spullen moeten zich echter wel binnen een straal van 150 meter van jouw bevinden. Door middel van geluid, beeld en trillingen geeft het apparaat de richting aan die je moet lopen om het voorwerp te vinden.

Niet kwijtraken
In maart 2006 is de loc8tor voor het eerst in Europa te bewonderen, op de ‘Daily Mail Ideal Home Show’ in Londen. Het product zit nu nog in de testfase, wanneer het precies op de markt komt is nog onduidelijk. De prijs is wel al bekend: rond de 90 euro. Prijzig ja, zorg dus dat je de loc8tor niet laat slingeren. Dan heb je weer een tweede loc8tor nodig om hem terug te vinden…

 

Vorige Baby's gaan digitaal
Volgende Toekomstige onderwijzers kunnen niet rekenen

Ook interessant

Een ambitieuze advocaat kan tegenwoordig een aardig centje bij verdienen met smaadzaken. Was het eerst Janneke Schoonhoven die in een boek haar wraaklust botviert op haar Syrische ex, de laatste dagen krijgt de Bunschotense Miranda van de Berg een mediapodium om haar Italiaanse ex, Francesco Sarri, met pek en veren te besproeien. Moeder Miranda  kan …

Share

In deze voor Opel wel zeer roerige tijden presenteert de firma uit het Duitse Rüsselsheim de Insignia, meteen verkozen tot Auto van het Jaar 2009. Geïnteresseerd als wij zijn in zoveel mogelijk bagageruimte, figureert de stationwagon van de Insignia in de Gezinsautotest van deze maand. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

aangifte_geboorte

Yes! Een van de weinige exclusieve rechten die jij rond de geboorte kunt uitoefenen is aangifte doen. Probeer er een uitje van te maken. Neem een vriend met (video)camera mee, trakteer de ambtenaar op beschuit met muizen en drink na afloop ergens een biertje.

 

Wachttijd

Share

Relatiecrisis? Je kunt vrienden en familie om hulp vragen, de boeken van Dr. Phil erop naslaan of een therapeut inschakelen maar, sinds kort kun je je probleem ook (anoniem) voorleggen aan het internetpubliek. De Amerikaanse site Sidetaker.com heeft het idee achter crowdsourcing vertaald naar een geinige tool voor stellen met relatieproblemen. Hoe het werkt? Maak …

Share

Je dochter naar een filmpje van Barbie’s Fairytopia laten kijken, is natuurlijk niet voldoende. Wil jij dat je kind Echte Manieren ontwikkelt, dan kun tegenwoordig het kindermeisje van Alexander en Máxima inschakelen. Deze Hansje Görtz start deze maand een eigen nanny-opleiding, beter gezegd een family care consultancy, die kindermeisjes klaarstoomt voor belhamels uit de betere kringen.

Share

Gisteren reden we voor het eerst gevieren naar huis. Rosa en IJsbrand achterin. Zondagmiddag. Een modelgezinnetje keert terug van familiebezoek. De tijden dat ik een eleptische aanval kreeg bij de gedachte aan dit toekomstbeeld, liggen gelukkig ver achter me. Als een heuse Verantwoordelijke Vader zat ik achter het stuur, een kalme koers varend omdat de kinderen (ik moet nog wel wennen aan het meervoud) allebei vredig in hun mandje lagen te slapen, zelfs Rosa.

Share