Nutricia start 24-uurs webchat over kindervoeding


Ben jij vader van een jong kind en wil je weten wat het wanneer mag eten? Je kunt die vraag natuurlijk voorleggen aan je vrouw of je eigen moeder maar, wat als je het per se midden in de nacht moet weten? Je vrouw is een weekendje weg & je moeder wil je niet storen. Sinds vandaag biedt het welbekende Nutricia een oplossing in de vorm van een online chat-service die dag en nacht bereikbaar is voor vragen over kindervoeding. Zogeheten ‘voedingskundigen’ draaien ploegendiensten achter de pc om vragen van ouders te beantwoorden.

Top-3
Welk voedingsschema kan ik het best aanhouden voor mijn kindje? Vragen over babykwaaltjes (krampjes, honger, baby acné). Welke groente- en fruitsoorten zijn geschikt om mee te starten en hoeveel mag ik geven? Zie daar de Top-3 van de meest gestelde vragen aan de voedingskundigen van Nutricia. Je kunt hen bereiken via de site nutriciakindervoeding.nl.

Interactiviteit
De site is al een aantal jaren in de lucht maar sinds vandaag is er interactiviteit aan toegevoegd. Filmpjes, blogs, dagmenu’s – je kunt er van alles vinden en vooral ook aan toevoegen zodat de informatievoorziening op jouw behoeften wordt afgestemd. Uit onderzoek van Nutricia bleek dat internet voor negentig procent van de jonge ouders een zeer belangrijk informatiekanaal is. Reden om de site ingrijpend te vernieuwen.

Propaganda?
Nutricia belooft plechtig de informatievoorziening objectief te houden. Er worden geen pogingen ondernomen om vrouwen die borstvoeding geven ‘aan de fles te praten,’ zo stelt het concern. ‘Nutricia staat achter het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om minimaal de eerste zes maanden borstvoeding te geven,’ zegt voedingskundige Judith de Bruin. ‘En wist je dat we op al onze producten zetten dat borstvoeding de beste keuze is?’

Vorige Nieuwe autogordel moet kinderen beter beschermen
Volgende Toyota Verso Gezinsauto van het Jaar 2010

Ook interessant

 
Vergeet de boob-job. Harvard-professoren zijn er in geslaagd in de neus van vrouwen iets te versleutelen waardoor ingedutte dames veranderen in wellustige sexmonsters. Weliswaar is de truc vooralsnog alleen op muizen toegepast maar dat is een kwestie van tijd. Check dit filmpje: zien is geloven!

Share


Okay, Teletubbie Tinky Winky praat met een hoog stemmetje (‘O oh!’).  En, hij draagt een kek paars pakje en zelfs een (rood!) damestasje. Maar, maken deze verschijnselen Tinky Winky tot ‘verborgen homo die kinderen tot een verdorven levensstijl aanzet?’ Als je denkt dat alleen godsdienstwaanzinnigen zoiets kunnen bedenken, heb je het goed. Alsof ze in dat land geen serieuzere problemen hebben, mikt de extreem-katholieke regering van Polen haar pijlen op peuterheld Tinky Winky uit de Britse serie Teletubbies. Polin Ewa Sowinska, door de overheid aangesteld als toezichthoudster op onder meer kinderrechten in Polen, vroeg zich gisteren in een vraaggesprek af waarom Tinky Winky dat handtasje eigenlijk altijd bij zich draagt. Ze weet het antwoord ook al: iek, het is een homo! Krachtdadige Eva heeft nu een onderzoek gelast naar de vraag of Tinky Winky kinderen aanzet tot homosekualiteit.

Share

De wijn was letterlijk niet te zuipen. Toen we naar de uitnodigend flonkende karaf rosé reikten, snelde een regie-assistente naar ons toe om het al geheven glas weer af te pakken. "Dit staat er voor de sier," siste ze. Maar verder was het toch heel gezellig in Studio Pallazzina te Hilversum waar ik gisteren bij Catherine Keyl te gast was. Samen met Roel van der Wekken, capo van Huismannen.nl en Frank Meijer, uitgever van het blad Papa, vormde ik het vadertrio dat met Wouter Bos mocht babbelen over de positie van de Nederlandse vader.

Share

Kind op komst en geen tijd om al dat voorbereidende werk te doen? Als je in Engeland woont, is er nu een uitkomst. Onder het motto ‘Mum to be? No time free’ neemt de nieuwe firma Babyplanners je namelijk alles uit handen. Van kinderkamer inrichten en kleren kopen tot het aanschaffen van flessen, spenen en …

Share

Zodra minister Rouvoet ook maar lijkt te zeggen dat hij het geboortecijfer omhoog wil stuwen, valt ons halve land over hem heen. Het scheldwoord ‘Geboortepolitiek!’ klinkt alom en Rouvoet kruipt in zijn schulp. Autofabrikant Dodge doet niet zo moeilijk. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

In een maand waarin de wensen van velen worden afgeleverd door de schoorsteen of onder de kerstboom, deden wij onszelf een ritje cadeau met de Volvo V60. Is hij een geschikt decemberpresentje voor vader? Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share