Nutricia start 24-uurs webchat over kindervoeding

Ben jij vader van een jong kind en wil je weten wat het wanneer mag eten? Je kunt die vraag natuurlijk voorleggen aan je vrouw of je eigen moeder maar, wat als je het per se midden in de nacht moet weten? Je vrouw is een weekendje weg & je moeder wil je niet storen. Sinds vandaag biedt het welbekende Nutricia een oplossing in de vorm van een online chat-service die dag en nacht bereikbaar is voor vragen over kindervoeding. Zogeheten ‘voedingskundigen’ draaien ploegendiensten achter de pc om vragen van ouders te beantwoorden.

Top-3
Welk voedingsschema kan ik het best aanhouden voor mijn kindje? Vragen over babykwaaltjes (krampjes, honger, baby acné). Welke groente- en fruitsoorten zijn geschikt om mee te starten en hoeveel mag ik geven? Zie daar de Top-3 van de meest gestelde vragen aan de voedingskundigen van Nutricia. Je kunt hen bereiken via de site nutriciakindervoeding.nl.

Interactiviteit
De site is al een aantal jaren in de lucht maar sinds vandaag is er interactiviteit aan toegevoegd. Filmpjes, blogs, dagmenu’s – je kunt er van alles vinden en vooral ook aan toevoegen zodat de informatievoorziening op jouw behoeften wordt afgestemd. Uit onderzoek van Nutricia bleek dat internet voor negentig procent van de jonge ouders een zeer belangrijk informatiekanaal is. Reden om de site ingrijpend te vernieuwen.

Propaganda?
Nutricia belooft plechtig de informatievoorziening objectief te houden. Er worden geen pogingen ondernomen om vrouwen die borstvoeding geven ‘aan de fles te praten,’ zo stelt het concern. ‘Nutricia staat achter het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om minimaal de eerste zes maanden borstvoeding te geven,’ zegt voedingskundige Judith de Bruin. ‘En wist je dat we op al onze producten zetten dat borstvoeding de beste keuze is?’