Nutricia start 24-uurs webchat over kindervoeding


Ben jij vader van een jong kind en wil je weten wat het wanneer mag eten? Je kunt die vraag natuurlijk voorleggen aan je vrouw of je eigen moeder maar, wat als je het per se midden in de nacht moet weten? Je vrouw is een weekendje weg & je moeder wil je niet storen. Sinds vandaag biedt het welbekende Nutricia een oplossing in de vorm van een online chat-service die dag en nacht bereikbaar is voor vragen over kindervoeding. Zogeheten ‘voedingskundigen’ draaien ploegendiensten achter de pc om vragen van ouders te beantwoorden.

Top-3
Welk voedingsschema kan ik het best aanhouden voor mijn kindje? Vragen over babykwaaltjes (krampjes, honger, baby acné). Welke groente- en fruitsoorten zijn geschikt om mee te starten en hoeveel mag ik geven? Zie daar de Top-3 van de meest gestelde vragen aan de voedingskundigen van Nutricia. Je kunt hen bereiken via de site nutriciakindervoeding.nl.

Interactiviteit
De site is al een aantal jaren in de lucht maar sinds vandaag is er interactiviteit aan toegevoegd. Filmpjes, blogs, dagmenu’s – je kunt er van alles vinden en vooral ook aan toevoegen zodat de informatievoorziening op jouw behoeften wordt afgestemd. Uit onderzoek van Nutricia bleek dat internet voor negentig procent van de jonge ouders een zeer belangrijk informatiekanaal is. Reden om de site ingrijpend te vernieuwen.

Propaganda?
Nutricia belooft plechtig de informatievoorziening objectief te houden. Er worden geen pogingen ondernomen om vrouwen die borstvoeding geven ‘aan de fles te praten,’ zo stelt het concern. ‘Nutricia staat achter het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om minimaal de eerste zes maanden borstvoeding te geven,’ zegt voedingskundige Judith de Bruin. ‘En wist je dat we op al onze producten zetten dat borstvoeding de beste keuze is?’

Vorige Nieuwe autogordel moet kinderen beter beschermen
Volgende Toyota Verso Gezinsauto van het Jaar 2010

Ook interessant

‘Goed’ voorbeeld doet ‘goed’ volgen – of is er wat anders aan de hand? Feit is onze kids steeds meer achterover slaan, zozeer zelfs dat ze nu hun eigen alcohol-polikiniek hebben verworven. De kinderalcoholpoli is een initiatief van Nico van der Lelij, als kinderarts verbonden aan de Reinier de Graaf Groep in Delft. Van der Lelij luidt al jarenlang steeds driftiger met de alarmbel omdat uit zijn onderzoek blijkt dat alcoholvergiftiging bij kinderen, vooral bij meisjes, steeds vaker voorkomt.

Share

kieswijzer vadersGezinsbeleid vormt een centraal thema tijdens deze verkiezingscampagne. Vandaar dat IkVader.nl vandaag een kieswijzer voor vaders introduceert. De kieswijzer legt de gebruiker achttien stellingen voor over voor vaders belangrijke thema’s als kinderopvang, ouderschapsverlof, kinderbijslag en de juridische positie van vaders. De Kieswijzer is ontwikkeld door de redactie van IkVader in samenwerking met Joep Zander.

 

Share

Big Brother wordt Big Dad… Nog ff en je weet elke minuut van de dag waar je kind uithangt. Hoe? Je geeft je kind een met GPS uitgerust mobieltje en via (mobiel) internet kun je haar lokatie bepalen. ‘Oh, ze is nog aan he spelen bij dat vriendinnetje. Hee, hij is niet meer op dat voetbalveldje…’

Share

vrolijke vaderIs het een sterk staaltje WvW (Werkverschaffing voor Wetenschappers) of hebben we hier echt te maken met Groot Nieuws? ‘Vaders die tijdens de zwangerschap van hun partner depressief zijn, lopen een grotere kans een angstig of somber kind te krijgen,’ lazen we onlangs in de krant. Klopt dat wel?

Share

Twee weken geleden gaf Jozias van Aartsen het startschot voor een discussie over de kinderopvang. Hierop volgde een karavaan van drogredenen; schooldirecteuren, onderwijsvakbonden, organisaties voor naschoolse opvang en minister Maria van der Hoeven trokken ruimhartig het blik der Grote Bezwaren open. Vooral minister Maria lijkt bepaald geen intelligente designer te zijn als het gaat om de invulling van de kinderopvang.

Share

logo ikvader-tvNet 5 komt zeer waarschijnlijk in april met IkVader.tv. In het programma, dat geproduceerd gaat worden door IdtV zal de rol van de vader als opvoeder centraal staan.‘Die vader gaan we ontlulligen’, aldus initiatiefnemer Henk Hanssen.

Share