Ook KPN komt met kleutermobieltje


kindermobieltjeBig Brother wordt Big Dad… Nog ff en je weet elke minuut van de dag waar je kind uithangt. Hoe? Je geeft je kind een met GPS uitgerust mobieltje en via (mobiel) internet kun je haar lokatie bepalen. ‘Oh, ze is nog aan he spelen bij dat vriendinnetje. Hee, hij is niet meer op dat voetbalveldje…’

Gezondheidseffecten
KPN lanceert binnenkort een ‘kindermobieltje’ voor kids van tussen de 5 en 10 jaar. Als Big Dad zijnde, kun je gelukkig wel voorkomen dat je koter met Jan & Alleman gaat bellen – op jouw kosten: je kunt een aantal nummers voorprogrammeren – andere nummers draaien is niet mogelijk. Een week geleden kondigde Scarlet al een 06 voor kleuters aan die onder de naam Buddy Bear op de markt wordt gebracht. Electronicagigant BCC en Debitel hadden in februari de primeur met de Foony. De verkoop werd echter na anderhalf maand gestaakt vanwege mogelijke schadelijke gevolgen. De Gezondheidsraad kwam echter tot de conclusie dat er geen gezondheidskundige reden is gebruik van mobiele telefoons door kinderen boven de twee jaar te beperken. Over de lange termijn-effecten is echter nog weinig bekend.

Vorige Shurendy hoorde per SMS dat hij vader werd
Volgende BabyTV op Belgische tv

Ook interessant

Ben jij wel eens opgebeld door iemand die zich voordoet als je baas en je bedreigt met ontslag? Of door een ‘politieambtenaar’ die meedeelt dat die torenhoge verkeersboete niet is betaald? Waarschijnlijk niet, maar voor veel kinderen is dit dagelijkse kost. Via zogenaamde ‘treiterlijnen’ sturen jolige tieners elkaar valse berichten waaruit blijkt dat ze gezakt, ontslagen of van school gestuurd zijn. De lolbroeken kunnen zelf meeluisteren hoe het slachtoffer bedonderd wordt.

Share

depressievevader2-200x296Vaders die tijdens de zwangerschap depressief zijn, lijken 2,5 keer zoveel kans te hebben een huilbaby te krijgen als gezonde vaders. De invloed van hun stemming op het kind lijkt zelfs groter dan de stemming van de moeder. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een nog te publiceren Rotterdams onderzoek binnen Generation R, de studie onder bijna 10.000 Rotterdamse kinderen die geboren zijn vanaf 2002.

Share

zaaddonor andy
Draagmoeders en (anonieme) zaaddonoren opgelet. Beter gezegd: opgepast! Vermoedelijk zijn uw intenties om zaad en baarmoeder ter beschikking te stellen aan een kinderloos paar van het zuiverste soort geweest. Maar er is een minieme kans dat de motieven van het kinderloze paar troebeler zijn. Althans, dat heeft de Britse brandweerman Andy Bathie moeten ontdekken. Jaren geleden stelde hij zijn spermacellen beschikbaar aan een lesbisch stel. Met zijn donatie werden via IVF twee kinderen geboren, inmiddels vier en twee jaar oud. De vrouwen zouden de volledige verantwoordelijkheid voor het kind nemen. Maar, inmiddels zijn de vrouwen gescheiden en kloppen ze bij hem aan om alimentatie. En de Britse kinderbescherming, net zo vadervijandig als haar Nederlandse collega’s, steunt de claim van de vrouwen.

 

Share

Vaders van Nederland opgelet! Uit recent onderzoek blijkt: Wie zijn kind optimaal tegen hart- en vaatziektes wil beschermen, zal toch ervoor moeten zorgen dat zijn kleine minstens anderhalf uur per dag beweegt. Dat is een half uur per dag meer dan de internationale norm voorschrijft.

Share
Eerste exemplaar ivf-gids jbz

Stellen die aan IVF of ICSI beginnen, krijgen te maken met allerlei onbegrijpelijke medische termen. Daarom schreven gynaecoloog Jan Peter de Bruin en journalist Henk Hanssen een gids waarin alle begrippen snel kunnen worden opgezocht: De IVF-gids, alles wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Voor zover bekend, prijkt dit beroep nog niet in Elseviers Beroepenalmanak noch in de Van Dale. Maar, dat is slechts een kwestie van tijd. Als het aan de Stichting Nationale Proeftuin ligt, beschikt elke gemeente binnenkort over een zaadcoördinator – getuige advertenties die vandaag in de kranten verschenen. Als vader heb je dan natuurlijk een streepje voor. Check this out.

Share