tooske ragas actie

Vaders niet blij met Tooske

tooske ragas actieHet Avro-programma ‘Help, ik word vader’ met Tooske Breugem is meer iets voor in de jaren ’50. Dat vindt Henk Hanssen, die diverse boeken over het vaderschap heeft geschreven. Volgens Hanssen moet het programma aantonen dat vaders er in de opvoeding niets van bakken. “Misschien dat dit format in 1953 succes had gehad, maar in 2005 is het volstrekt achterhaald.”

Wildvreemde kinderen
In het programma, dat woensdag voor de tweede keer wordt uitgezonden, moet een aanstaande vader een weekend voor twee voor hem wildvreemde kinderen zorgen. Een panel van moeders beoordeelt vervolgens hoe de vader het er vanaf heeft gebracht. Hanssen noemt het programma ‘vaderverlakkerij’. “Geen enkele ouder, moeder of vader, zal erin slagen zonder problemen twee kinderen te verzorgen die hij nooit eerder heeft gezien”, zegt hij.

Stop TooskeStop moedermaffia
Hanssen is op de website IkVader.nl, waarvan hij hoofdredacteur is, de actie ‘Stop Tooskes Moedermafia’ begonnen. Op de website heeft Hanssen een open brief gepubliceerd die gericht is aan Tooske, de producent en de Avro. Op de site kan iedereen zijn eigen opvattingen toevoegen. “Wij zorgen ervoor dat alle reacties bij de verantwoordelijke personen op het bureau belanden”, zegt Hanssen.

Gepubliceerd in C & C magazine, 3 augustus 2005.