terrorist vier jaar oud

VS arresteert terrorist (4 jaar oud)

terrorist vier jaar oud‘Houston, we have a problem…’ Juist, en wat voor een probleem! Tijdens de kerstdagen dacht het vliegveld in Houston een terrorist aan te houden: zijn naam kwam voor op een no-fly-list. Het personeel keek echter raar op toen de ‘terrorist’ een vierjarig jongetje bleek te zijn die op weg was naar zijn oma…

No-fly-list
Niets vermoedend liep Edward Allen op 21 december met zijn moeder naar het vliegveld van Houston, samen zouden ze naar New York vliegen om kerst te vieren met zijn grootmoeder. Toen de knaap wilde inchecken, rees er een probleem. Zijn naam kwam voor op de no-fly-list, een lijst met gevaarlijke types die de VS instelde na de aanslagen van 11 september.

Persoonsverwisseling
Moeder Sijollie was laaiend toen ze hoorde dat haar zoontje werd gezien als terrorist. ‘Jullie kunnen toch met je eigen ogen zien dat deze jongen geen terrorst is?!’ riep ze. Na veel onderhandelen bleek dat Edward werd verward met een naamgenoot en mocht hij alsnog het vliegtuig in. Op de terugvlucht trad hetzelfde probleem echter weer op. En kleine Edward is niet de enige die slachtoffer is van persoonsverwisseling, dit soort voorvallen blijkt namelijk veel vaker voor te komen.