Wie helpt Tooske?


tooske ragasFasten your seatbelts… Morgen, om 19.55 uur op Nederland 2, start de Avro met het nieuwe programma Help, ik word vader. Deze door Eye 2 Eye Media geproduceerde serie belooft een nieuw dieptepunt te worden in de historie van deze omroep die vorig jaar al het hersenloze babbelprogramma Vaders op de buis bracht.

help ik word vaderWat is het idee?
Dit: een (echte) aanstaande vader krijgt een paar dagen lang twee jonge kids in zijn huis gedumpt. Vanuit alle hoeken en gaten registreren camera’s hoe hij voor die kinderen zorgt, beter gezegd, hoe hij zich door de zorg voor die kinderen heen slaat. De brave man kent de kinderen niet en vice versa. En om het allemaal nog veel leuker te maken, wordt hij door de programmamakers lastig gevallen met NIPO-onderzoekers, Jehova’s getuigen en allerhande andere colporteurs die ongevraagd aan- of opbellen. Reality-tv! In een studio kijkt zit een vrouwenteam gereed om de beelden van de stoethaspel van commentaar te voorzien. Presentatrice Tooske Breugem, de aanstaande moeder, haar beste vriendin en de moeder van de gedumpte kids nemen hem de maat. Geen vader te bekennen. Nee, Tooske & haar moeders zullen hem & ons weleens haarfijn vertellen hoe je voor kinderen moet zorgen.

“Mannen hebben geen idéé!”
In 1953 was het format van Help, ik word vader vast heel leuk en misschien zelfs succesvol geweest. Je vraagt je af waarom in 2005 belastinggeld moet worden gespendeerd aan een programma waarin ‘bewezen’ wordt dat vaders van niets weten. Te meer daar de overheid de afgelopen jaren allerlei campagnes heeft ontwikkeld, zoals Wie doet nu wat waar het programma Vaders een onderdeel van was, met als doel mannen juist te stimuleren tot betrokken vaderschap – een doelstelling die ook door de EU tot beleid is verheven. Maar nee, in een kennelijke poging haar vergrijsde leden op maat te bedienen, draait de Avro de klok vijftig jaar terug. En dat in een tijd waarin mannen steeds meer uiting geven aan hun rol als vader. Tooske en haar team blijven ziende blind voor deze ontwikkelingen. Want, zoals Tooske – 30 jaar jong & zelf geen moeder, onlangs in haar oneindige wijsheid aan een dagbladjournaliste vertelde: “Mannen hebben, hoeveel boekjes ze ook hebben gelezen, geen idéé. Ze missen de natuurlijke aanleg die vrouwen hebben.” (Bron: GPD, 19-05-2005). Kijkt en huivert & als het te erg is, beginnen we een actie!

Vorige Comeback van de gouvernante
Volgende De echte slachtoffers van 'Help! Ik word vader'

Ook interessant

Zoals Wouter Bos onlangs al constateerde, zijn er teveel voortijdige schoolverlaters en is, als gevolg daarvan, de jeugdwerkloosheid veel te hoog. Maar om daar nou het CDA de schuld van de geven, zoals hij laatst deed, is wat kortzichtig. De afgelopen tientallen jaren heerste de PvdA op het Onderwijs-ministerie. Gisteren verscheen het boek Drammen, dreigen en draaien waarin Onderwijs-specialist Leo Prick de dramatische gevolgen schetst van de socialistische vernieuwingsdrift in onderwijsland.

Share

Een vreugdesalvo voor Van der Knaap! Want, in het nieuwe nummer van feministisch maandblad Opzij breekt de staatssecretaris van Defensie een lans voor de jonge vaders die in het leger dienen.

Share

Toegegeven, we ontduiken graag. De belastingbetaalplicht mag wat losser, de APK-plicht wat ruimer en sommigen onder ons hebben redenen om aan hun alimentatieplicht te twijfelen. Maar, er is meer. In een ronkend persbericht beweert billendoekjesfabrikant Zwitsal dat wij massaal de poepluierplicht zouden ontduiken. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Dochter Rosa wint de One Minute Junior-filmcompetitie met dit filmpje: Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share

Nee, zo’n voetbalvader die langs de lijn staat te schreeuwen en te ruziën wil je nooit worden. Plechtig voorgenomen. Tot je zoon oud genoeg is om voetbalschoenen aan te trekken. Op een zaterdagochtend ga je mee met zijn team en je raakt besmet door de voetbal-vaderkoorts: je brult harder dan wie ook. Martin Hendriksma schreef …

Share

Relatiecrisis? Je kunt vrienden en familie om hulp vragen, de boeken van Dr. Phil erop naslaan of een therapeut inschakelen maar, sinds kort kun je je probleem ook (anoniem) voorleggen aan het internetpubliek. De Amerikaanse site Sidetaker.com heeft het idee achter crowdsourcing vertaald naar een geinige tool voor stellen met relatieproblemen. Hoe het werkt? Maak …

Share