Nooit meer iets kwijt


pcaOok aan het racen van de crèche naar je werk en van de sportschool naar de oppas? Tussen al dat jakkeren door raak je regelmatig dingen kwijt – huissleutels, je mobiel… Goed nieuws! Binnenkort hoef je niet meer te zoeken! De ‘loc8tor’ spoort alle verdwenen spullen voor je op.

Labellen
De loc8tor is een nieuw apparaat dat, door middel van labels, al je spullen opspoort. Spullen die je vaak kwijt raakt kun je voorzien van een label waarna je ze kunt registreren op de loc8tor. De labels kun je overal aan bevestigen, zelfs aan je kinderen. Ook handig, hoef je ze niet steeds in de gaten te houden als je bezig bent. Bij het apparaat, als een kekke iPod ontworpen, worden standaard twee labels geleverd. Voor de chaotici onder ons zijn er extra labels verkrijgbaar.

Niets meer kwijt?
Op het scherm van de loc8tor zijn verschillende stippen te zien die aangeven waar je gelabelde voorwerpen zich bevinden. De spullen moeten zich echter wel binnen een straal van 150 meter van jouw bevinden. Door middel van geluid, beeld en trillingen geeft het apparaat de richting aan die je moet lopen om het voorwerp te vinden.

Niet kwijtraken
In maart 2006 is de loc8tor voor het eerst in Europa te bewonderen, op de ‘Daily Mail Ideal Home Show’ in Londen. Het product zit nu nog in de testfase, wanneer het precies op de markt komt is nog onduidelijk. De prijs is wel al bekend: rond de 90 euro. Prijzig ja, zorg dus dat je de loc8tor niet laat slingeren. Dan heb je weer een tweede loc8tor nodig om hem terug te vinden…

 

Vorige Baby's gaan digitaal
Volgende Toekomstige onderwijzers kunnen niet rekenen

Ook interessant

Een nieuw jaar, een nieuw boek. IkVader lanceert Zwangerschaps-management voor Mannen, een praktisch handboek voor aanstaande vaders. Van nesteldrang tot pufles, van seks tijdens de zwangerschap tot de rol die je tijdens de bevalling kunt spelen – alles staat er strak, scherp én rijkelijk geïllustreerd in.

104
Share

Het roer om! Alles verkopen, zeilen hijsen en wegwezen! We denken er allemaal weleens aan maar ondernemer Peter Schulz (48) voegde de daad bij het woord. In november 2007 verkocht hij zijn bedrijf, zijn huis, zijn auto en zijn huisraad. Hij begon aan een bijna twee jaar durende wereldreis, samen met zijn vrouw Mieke en hun …

136
Share

Goed plan, van D66. Nu hebben ongetrouwde vaders die hun kind niet hebben erkend na een scheiding evenveel te vertellen als een zwarte onder het voormalige apartheidsregime van Zuid-Afrika. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp wil dat het makkelijker wordt voor ongetrouwde vaders om gezag en erkenning over hun kinderen te krijgen.

46
Share

Kinderopvangbedrijven, ouderorganisaties en politici klagen steen & been over de nieuwe bezuinigingen in de kinderopvang. Maar, volgens een tot op heden onderbelicht gebleven rapport kan er nog minstens 27 miljoen euro en wellicht 269 miljoen euro worden bespaard op de overheidsuitgaven aan kinderopvangtoeslag. Hoe? Nou ja gewoon, door het oneigenlijk gebruik aan te pakken.

25
Share

Ook het AD wijdt aandacht aan de beursgang van IkVader. Kort maar krachtig noteert de reporter:

 

Een onbedoeld economisch verhaal zit in een heel andere hoek. De stand van IkVader.nl incasseert opvallend veel steunbetuigingen van (aanstaande) moeders. Henk Hanssen wilde, uit onvrede met de karige, betuttelende babyinfo-boekjes die op vaders gericht zijn, op een nieuwe site betrouwbare informatie kwijt. "Geen emancipatie van de man maar emancipatie van de informatie voor de man," meldt Hanssen.

 

28
Share

Volvo heeft in haar nieuwe V70, die deze zomer bij de dealer staat, extra gelet op veiligheid voor kinderen.

48
Share