Ontdekt: kindvriendelijke aansteker


aansteker voor kinderenTwee maanden geleden nam de EU een van haar meest besproken besluiten. Nee, niet over de euro of Turkije maar over ‘kindvriendelijke aanstekers.’ De beroemde wegwerpaansteker mag vanaf maart 2007 niet meer worden gemaakt en vanaf volgend jaar zelfs niet meer worden gebruikt. Snode rokers die het EU-besluit van opperste waanzin vinden getuigen, ontwikkelden daarom deze ‘kindvriendelijke aansteker’ die eruit ziet als speelgoed.

Luciferdoosje met kinderslot
In Brussel verricht men veel nuttige zaken, maar het besluit wegwerpaanstekers ‘kindvriendelijk’ te willen maken is er een uit de categorie doorgedraaide regelgeving. Immers, deze redenering volgend zou het logisch zijn als er binnenkort luciferdoosjes op de markt verschijnen met een kinderslot erop. Of spelden met veiligheidskussentjes. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Meer kracht
Niettemin besloot dat EU dat wegwerpaanstekers niet langer met een simpele beweging een vlam moet kunnen produceren: daar heb je straks meer kracht voor nodig. De aanstekers worden zo afgesteld dat een kind jonger dan 51 maanden geen vuur kan laten verschijnen. Volgens de EU is deze maatregel noodzakelijk omdat er op dit moment jaarlijks 34 tot 40 mensen, hoofdzakelijk kinderen, om het leven komen door gespeel met onveilige aanstekers. Volgens critici goochelt de EU met cijfers.

aansteker voor kinderen-2Kindvriendelijk
In de VS zijn kindveilige aanstekers al sinds 1995 wettelijk verplicht maar, daar heeft Fred’s Super Dollar Store uit Mississipi meer dan lak aan. Fred verkoopt namelijk aanstekers die zo kindvriendelijk zijn dat ze eruit zien als speelgoed, de zogenaamde ‘toylighters’. De ‘verboden waren’ werden in de VS gesignaleerd door Consumerist.com, een brutale pendant van de Consumentenbond. We zijn benieuwd welke recalcitrante roker deze vuurvrienden in Nederland op de markt gaat brengen.

 

Vorige Is afstandsbediening vaders laatste houvast?
Volgende Mannen agressief? Kijk ook eens naar vrouwen.

Ook interessant

Vaders moeten meer doen in de opvoeding en het huishouden, klagen moeders. Maar tegelijkertijd vinden ze het lastig om taken aan vaders over te laten. En áls zij het al aandurft, moet hij het wel op haar manier doen. Waarom laten moeders vaders niet hun eigen gang gaan? En waarom laten vaders zich zo gemakkelijk opzij zetten?

31
Share

Mannen die een DNA-test laten doen om vast te stellen of zij wel écht de vader van hun kind zijn, worden (door hun partners) vaak voor paranoïde versleten. Uit een onderzoek blijkt echter dat hun twijfel in 30 procent van de gevallen terecht is. De DNA-test wijst dan onomstotelijk uit dat er een andere liefhebber in het spel is geweest.

20
Share

Eindelijk erkenning voor de manier waarop wij vaders onze kinderen opvoeden. Immers, wij weten al lang dat kinderen zich het best voelen wanneer je ze gewoon laat aanrommelen. En nu worden ook moeders opgeroepen dit voorbeeld te volgen. Want, de Perfecte Moeder met haar obsessieve normen is op haar retour. Nieuwe opvoedboeken pleiten voor slow …

21
Share

Verhuisplannen? Raadpleeg dan even het onderzoek dat het Verwey-Jonker Instituut heeft uitgevoerd naar de vraag welke gemeente het meest kindvriendelijk is. Waar zijn de meeste speeltuinen? Waar komt het minst vaak kindermishandeling voor? Waar is het schoolverzuim het laagst?

15
Share

Internetondernemer Sander Reijn, voorheen mede-oprichter en aandeelhouder van veilingsite qoop.nl en internetbureau Websight, is per direct partner geworden in IkVader Media. Reijn zal de sales- en marketingactiviteiten op zich nemen. De Hilversumse mediaondernemer George Freriks is aangetrokken als adviseur.

7
Share

Ja, wij mannen zijn weer in het nieuws! Discovery Channel heeft een uitputtend onderzoek laten doen naar Europese mannen en wat blijkt? Wij, poldermannen, blijken de grootste vrijbuiters van heel Europa!

13
Share