Relatiecrisis? Je kunt vrienden en familie om hulp vragen, de boeken van Dr. Phil erop naslaan of een therapeut inschakelen maar, sinds kort kun je je probleem ook (anoniem) voorleggen aan het internetpubliek. De Amerikaanse site Sidetaker.com heeft het idee achter crowdsourcing vertaald naar een geinige tool voor stellen met relatieproblemen. Hoe het werkt? Maak een account aan en beschrijf je perikelen zo eerlijk mogelijk. Het internetpubliek geeft vervolgens zijn/haar mening en probeert zelfs oplossingen aan te dragen. Gratis publiekstherapie!
Ook interessant
Live at the Negenmaandenbeurs
De Beurs Blues slaan toe, alhier op de redactie. De achterwanden, de camouflagenetten, de tapijttegels – alles staat weer in de opslag. En nu rest het terugkijken… Vandaar dat we maar even een clipje in elkaar hebben gezet – een korte impressie van negen-maanden-beurseditie 2007! Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp
Ja, ook mannen hebben een biologische klok
Dat de biologische klok van vrouwen oorverdovend hard kan beieren, weten we. Maar heb jij je eigen bioklok weleens horen tikken? Volgens een nieuw onderzoek is dat een kwestie van goed luisteren. Zeker, we kunnen tot op hoge leeftijd kinderen verwekken, maar de kans op een kind met een afwijking neemt dan wel toe. Minder dan bij vrouwen maar veel meer dan tot dusver werd aangenomen.
Rock ‘n roll-moeder schrijft opvoedboek
Krijgt je vrouw geen genoeg van die mierzoete opvoedboeken vol verkleinwoordjes en roze plaatjes? Dan is er nu een alternatief voor handen waar jij ook plezier aan kunt beleven. De Amerikaanse saxofoniste Jessica Mills, plaatselijk bekend als toeteraar van de punkband Less Than Jake én als columniste van het blad Maximum Rock N Roll, heeft een …
'Bij Rouvoet dampt de spruitjeslucht er vanaf'
Gezinssocioloog Kees de Hoog maakt zich boos. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin gaat zich bemoeien met gezinnen, prima. Maar, om de problemen bij Jeugdzorg aan te pakken, wil Rouvoet ‘risicogezinnen’ in kaart brengen. In kaart brengen? Op basis welke criteria, vraagt de gezinssocioloog zich af in een interview met IkVader. ‘Weet Rouvoet dan precies wat ‘goed’ opvoeden is?’ Volgens De Hoog dampt de spruitjeslucht er vanaf. ‘Rouvoet streeft een beetje het ijvervlijt- en netheid gezin na.’
Vaders niet welkom bij bevalling?
‘De aanwezigheid van mannen bij de geboorte verhoogt het risico op een keizersnede, is slecht voor de relatie en kan zelfs mentale ziekten veroorzaken.’ Ja, waar meepuffen en een nat washandje al niet toe kan leiden. Deze krasse beweringen zijn afkomstig van krasse knar Michel Odent, een 79-jarige Britse gynaecoloog. Een interessante visie, mister Odent. …