Detectivespel laat kinderen speuren naar bewijsmateriaal


detectivespel kinderenLoopt jouw kind altijd onderzoekend rond als een kleine Peter R. de Vries? Dan heeft spellenontwikkelaar Hexos voor jouw koter een ideaal verjaardagspartijtje bedacht: detectivje spelen! De kids moeten een misdaad oplossen op basis van een heus misdaaddossier van het Nationale Opsporingsinstituut. Gisteren werd Hexos, de maker van dit spannende detectivespel, opgenomen in de Top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Geheim agent
Het detectivespel werkt ongeveer als volgt: de kinderen ontvangen een geheimzinnige uitnodiging om als geheim agent een misdaad op te lossen en te bewijzen wie de dader is. Op het feestje wordt een instructie-dvd getoond waarin ze precies te horen krijgen wat er is gebeurd en wat er van hen verwacht wordt. Dan gaat het fictieve misdaaddossier open met daarin getuigenverklaringen, geluidsfragmenten, codekrakers en stadsplattegronden. De speurtocht naar de dader kan beginnen.

Onverwachte wending
Halverwege krijgt het ‘onderzoek’ opeens een onverwachte wending: een ‘geheim agent’ (lees: Hexos-medewerker) belt plotseling op met nieuwe informatie. Ook stuurt hij live sms-jes en e-mails, wat zorgt voor de nodige spanning. Binnen twee of drie uur moeten de kinderen bewijzen wie de dader is. Tegen die tijd is het allang geen spel meer, maar voelen de kinderen zich ware crime-fighters.

detectivespel kinderen spullenLovende reacties
Inmiddels is het detectivespel 180 keer gespeeld. Hexos-directrice Carla Reezigt zegt ‘te smullen’ van de positieve reacties. ‘We hebben maar één keer een een negatieve reactie gekregen van een moeder die niet overweg kan met het internet.’ Reezigt bedacht het spel zes jaar geleden, toen ze op vakantie een spannende speurtocht had gemaakt voor haar familie. ‘Die bleek in de smaak te vallen, want elk jaar moest ik weer een nieuwe maken.’ Het succes van haar huidige detectivespel zit volgens Reezigt in het crossmediale karakter van het spel. ‘De grens tussen fictie en werkelijkheid wordt daardoor heel klein. De kinderen staan te gillen als de telefoon weer rinkelt.’

Top 100
Ook VVD-kamerlid Charlie Aptroot blijkt gecharmeerd te zijn van het interactieve detectivespel. De politicus koos ontwikkelaar Hexos zelfs bij de top 100 van meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland. Een mooie steun in de rug voor het bedrijf dat met de extra PR nog meer kinderen kan laten speuren. P.R. de Vries is alvast gewaarschuwd.

Vorige Vader soldaat komt thuis
Volgende Onderwijzers kunnen nog steeds niet rekenen

Ook interessant

dadventure

Aanstaande vaders kunnen tijdens de negen-maanden-beurs, die woensdag 22 maart in de RAI van start gaat, kijken naar een korte film die hen in sneltreinvaart laat kennismaken met het vaderschap. De film, DADventure getiteld, wordt non-stop vertoond in het IkVader Trainingskamp op de beurs.

Share

Scènes als deze behoren tot de klassiekers in het vader-zoon genre: vader Soldaat komt thuis, gaat onverwacht naar de basisschool van zijn zoon om het knulletje te verrassen. En de camera was er natuurlijk bij. Wat je verder ook vindt van de Amerikaanse politiek in Irak, dit filmpje is een tranentrekker die je niet mag missen. ‘Tissues bij de hand houden,’ waarschuwt de presentatrice vooraf.

Share

Je sperma voor veel geld verkopen aan de donorbank? Vergeet het maar! Wie dacht dat zijn edel zaad onvervangbaar is, komt bedrogen uit. De onvruchtbare man heeft nu ehcter iets om naar uit te kijken. Onderzoek met kunstmatige spermacellen munt nu voor het eerst uit in het verwekken van nieuw leven.

Share

Wereldberoemd worden als vader? No problemo. MetropolisTV, het buitenland-programma van de VPRO, is op zoek naar een vader die over de relatie met zijn zoon wil vertellen. De voorkeur van verslaggeefster Kawtar Azdad Kartoubi gaat uit naar een man die een of meer dagen in de week voor zijn kind zorgt. En verder meldt zij …

Share

Bij de geboorte springen we nog massaal gaten in de lucht maar in de maanden daarna ziet menige vader het niet meer zitten. Het is zonder twijfel de depressie die het minst serieus wordt genomen: de post-natale depressie bij vaders. Wij hebben dat kind toch niet gedragen? Ons lijf is niet blootgesteld aan allerlei veranderingen …

Share

De borsten van je vrouw worden vollen en ronder. Maar, mag je er nog wel aankomen? “Borsten- of billenman?”, werd aan Ruud Gullit gevraagd tijdens zijn eerste redactievergadering voor de personality glossy die een paar jaar geleden zijn naam mee kreeg. “Billen, definitely billen”, was zijn snelle antwoord. Facebook Twitter LinkedIn Print Email WhatsApp

Share