Detectivespel laat kinderen speuren naar bewijsmateriaal


detectivespel kinderenLoopt jouw kind altijd onderzoekend rond als een kleine Peter R. de Vries? Dan heeft spellenontwikkelaar Hexos voor jouw koter een ideaal verjaardagspartijtje bedacht: detectivje spelen! De kids moeten een misdaad oplossen op basis van een heus misdaaddossier van het Nationale Opsporingsinstituut. Gisteren werd Hexos, de maker van dit spannende detectivespel, opgenomen in de Top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Geheim agent
Het detectivespel werkt ongeveer als volgt: de kinderen ontvangen een geheimzinnige uitnodiging om als geheim agent een misdaad op te lossen en te bewijzen wie de dader is. Op het feestje wordt een instructie-dvd getoond waarin ze precies te horen krijgen wat er is gebeurd en wat er van hen verwacht wordt. Dan gaat het fictieve misdaaddossier open met daarin getuigenverklaringen, geluidsfragmenten, codekrakers en stadsplattegronden. De speurtocht naar de dader kan beginnen.

Onverwachte wending
Halverwege krijgt het ‘onderzoek’ opeens een onverwachte wending: een ‘geheim agent’ (lees: Hexos-medewerker) belt plotseling op met nieuwe informatie. Ook stuurt hij live sms-jes en e-mails, wat zorgt voor de nodige spanning. Binnen twee of drie uur moeten de kinderen bewijzen wie de dader is. Tegen die tijd is het allang geen spel meer, maar voelen de kinderen zich ware crime-fighters.

detectivespel kinderen spullenLovende reacties
Inmiddels is het detectivespel 180 keer gespeeld. Hexos-directrice Carla Reezigt zegt ‘te smullen’ van de positieve reacties. ‘We hebben maar één keer een een negatieve reactie gekregen van een moeder die niet overweg kan met het internet.’ Reezigt bedacht het spel zes jaar geleden, toen ze op vakantie een spannende speurtocht had gemaakt voor haar familie. ‘Die bleek in de smaak te vallen, want elk jaar moest ik weer een nieuwe maken.’ Het succes van haar huidige detectivespel zit volgens Reezigt in het crossmediale karakter van het spel. ‘De grens tussen fictie en werkelijkheid wordt daardoor heel klein. De kinderen staan te gillen als de telefoon weer rinkelt.’

Top 100
Ook VVD-kamerlid Charlie Aptroot blijkt gecharmeerd te zijn van het interactieve detectivespel. De politicus koos ontwikkelaar Hexos zelfs bij de top 100 van meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland. Een mooie steun in de rug voor het bedrijf dat met de extra PR nog meer kinderen kan laten speuren. P.R. de Vries is alvast gewaarschuwd.

Vorige Vader soldaat komt thuis
Volgende Onderwijzers kunnen nog steeds niet rekenen

Ook interessant

Geen betere manier om je kind mee naar buiten te nemen dan met de draagzak. Je baby voelt zich beschermd en veilig door de nabijheid en warmte van jouw lichaam. Bekijk deze video en ontdek hoe het werkt.     Geen gehannes Geen vrees voor eindeloos gehannes bij het omgespen van deze draagzakken. De draagzakken …

Share

Toevallig nog in de elegante Noord-Italiaanse stad Trento op vakantie geweest? En toevallig aldaar een videootje geschoten van je kinderen die zich in het water vermaken? Dan mag je van geluk spreken dat je niet door de carabieneri bent gearresteerd wegens pedofilie. Si, stug maar waar: in Trento geldt sinds kort een verbod voor vaders …

Share

Jeroen de W. zit er helemaal doorheen. Vorige maand kende niemand hem, nu wordt hij gebrandmerkt als de vader van de vermoorde baby’s uit Beverwijk. Hoe is het mogelijk dat hij tot vier maal toe niet op de hoogte was van de zwangerschap van zijn vriendin, de 29-jarige Etta die vast zit voor verhoor. De W. zegt niks met deze zaak te maken te hebben. Ook hij zou de moorden op zijn kinderen pas hebben ontdekt toen de politie een dode baby in het huis van zijn schoonmoeder aantrof.

Share

Een virtuele rammelaar? Groei en ontwikkeling van je kind bijhouden? Slaapgeluiden produceren? Of weten waarom je baby huilt? Ontwikkelaars hebben voor allerlei toepassingen een app gecreëerd. Van briljant tot bizar. Wij selecteerden de meest (on)nuttige apps. Ook een goede app gevonden voor iPhone, Blackberry of Android? Reageer en maak de lijst langer! Facebook Twitter LinkedIn …

Share

Vind jij dat vrouwen van nature ‘geschikter’ zijn om voor kinderen te zorgen? Welke actviteiten onderneem jij met je kinderen? Maakt het vaderschap je gelukkig? En: wat vind je van IkVader.nl? Over deze en andere onderwerpen willen wij willen graag jouw mening horen! In opdracht van IkVader voert bureau Ruigrok | NetPanel een groot onderzoek uit onder Nederlandse vaders. Ben jij aanstaande vader of heb jij kinderen tot 8 jaar, klik dan hier en doe mee! Je bent er ongeveer vijf tot tien minuten aan kwijt. Bedankt alvast!

Share

Hij lijkt zo integer, zo betrouwbaar, zo betrokken – en misschien ís hij dat ook wel. Des te merkwaardiger dat Rondom Tien-presentator Cees Grimbergen afgelopen donderdag zo onderuit gleed en De Man van onderuit de zak gaf. Wat gebeurde er? De stelling van het debat was: ‘Nederlandse vrouwen werken te weinig.’ Zoals bekend kiezen de dames er hier ten lande massaal voor om of te stoppen met werken zodra er kinderen komen of in deeltijd te gaan werken. In vergelijking met andere Europese landen is de arbeidsdeelname van ‘onze vrouwen’ buitengewoon laag. Waarom? ‘Daar gaan we vanavond over praten,’ leidde Cees de discussie in. ‘Met alleen vrouwen.’ Afijn, een boeiende discussie ontspon zich. Aan het slot van de uitzending vatte Cees de hoofdpunten nog eens samen en zei, half verontschuldigend: ‘We konden geen mannen vinden die wilden mee debatteren over dit onderwerp.’ En vervolgens citeerde hij uit het Trouw-onderzoek van een paar weken terug waaruit bleek dat mannen minder tijd aan hun kinderen zijn gaan besteden. De subtext van Cees’ opmerking was duidelijk: het interesseert mannen allemaal geen moer, ze zitten liever thuis naar Mart Smeets te kijken dan dat ze hier komen meelullen. Goedkoop hoor, Cees. Hoeveel mannen heeft je redactie werkelijk gebeld?

Share