Seksuele voorlichting 2.0: lijdt jouw kind aan schaammuis?

schaammuisMet een verhaal over de bloementjes en de bijtjes is jouw seksuele voorlichtingsverhaal tegenwoordig niet compleet. Je doet er verstandig aan je kind ook te attenderen op de gevaren van schaammuis, digitale wratten en andere ‘seksuele aandoeningen’ die ze via internet kunnen oplopen. De nieuwe site internetsoa vertelt je er alles over.


Seksuele revolutie

Je moet er niet aan denken: dochterlief wordt seksueel lastiggevallen via de computer. Die kans is groter dan je denkt. Want, volgens 
een recent onderzoek van de Stichting Mijn Kind Online is er sprake van een nieuwe sexuele revolutie, een revolutie die zich geheel op internet afspeelt. Uit de studie blijkt dat 82 procent van de jongens en 73 procent van de meisjes het afgelopen half jaar wel eens geflirt op het net. En, één op de vier jongens en één op de vijf meisjes zegt het afgelopen half jaar cyberseks met iemand te hebben gehad. Iets meer dan de helft van de jongens (57%) en iets minder dan de helft van de meisjes (42%) heeft de persoon van het net vervolgens ‘in real life’ ontmoet.

Van gluiper tot schaammuis
De Stichting Mijn Kind Online, een initiatief van KPN, acht de tijd rijp voor een voorlichtingscampagne. Op de nieuwe site Internetsoa worden digitaal overdraagbare aandoeningen ludiek beschreven. Van de onschuldig lijkende gluiper (contact met iemand die zich als een ander voordoet) tot schaammuis (het gevoel dat opsteekt nadat je iets hebt gedaan wat je eigenlijk niet wilde doen). Ook handig is de test waarmee je kunt ontdekken of er sprake is van besmettingsgevaar. De site is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer Sugabes en Partypeeps2000, bekende chatsites waar jongeren contactd met elkaar leggen.