Wie helpt Tooske?


tooske ragasFasten your seatbelts… Morgen, om 19.55 uur op Nederland 2, start de Avro met het nieuwe programma Help, ik word vader. Deze door Eye 2 Eye Media geproduceerde serie belooft een nieuw dieptepunt te worden in de historie van deze omroep die vorig jaar al het hersenloze babbelprogramma Vaders op de buis bracht.

help ik word vaderWat is het idee?
Dit: een (echte) aanstaande vader krijgt een paar dagen lang twee jonge kids in zijn huis gedumpt. Vanuit alle hoeken en gaten registreren camera’s hoe hij voor die kinderen zorgt, beter gezegd, hoe hij zich door de zorg voor die kinderen heen slaat. De brave man kent de kinderen niet en vice versa. En om het allemaal nog veel leuker te maken, wordt hij door de programmamakers lastig gevallen met NIPO-onderzoekers, Jehova’s getuigen en allerhande andere colporteurs die ongevraagd aan- of opbellen. Reality-tv! In een studio kijkt zit een vrouwenteam gereed om de beelden van de stoethaspel van commentaar te voorzien. Presentatrice Tooske Breugem, de aanstaande moeder, haar beste vriendin en de moeder van de gedumpte kids nemen hem de maat. Geen vader te bekennen. Nee, Tooske & haar moeders zullen hem & ons weleens haarfijn vertellen hoe je voor kinderen moet zorgen.

“Mannen hebben geen idéé!”
In 1953 was het format van Help, ik word vader vast heel leuk en misschien zelfs succesvol geweest. Je vraagt je af waarom in 2005 belastinggeld moet worden gespendeerd aan een programma waarin ‘bewezen’ wordt dat vaders van niets weten. Te meer daar de overheid de afgelopen jaren allerlei campagnes heeft ontwikkeld, zoals Wie doet nu wat waar het programma Vaders een onderdeel van was, met als doel mannen juist te stimuleren tot betrokken vaderschap – een doelstelling die ook door de EU tot beleid is verheven. Maar nee, in een kennelijke poging haar vergrijsde leden op maat te bedienen, draait de Avro de klok vijftig jaar terug. En dat in een tijd waarin mannen steeds meer uiting geven aan hun rol als vader. Tooske en haar team blijven ziende blind voor deze ontwikkelingen. Want, zoals Tooske – 30 jaar jong & zelf geen moeder, onlangs in haar oneindige wijsheid aan een dagbladjournaliste vertelde: “Mannen hebben, hoeveel boekjes ze ook hebben gelezen, geen idéé. Ze missen de natuurlijke aanleg die vrouwen hebben.” (Bron: GPD, 19-05-2005). Kijkt en huivert & als het te erg is, beginnen we een actie!

Vorige Comeback van de gouvernante
Volgende De echte slachtoffers van 'Help! Ik word vader'

Ook interessant

mannenpil‘Nog over sterilisatie nagedacht, schat?’ Als het gezinnetje compleet is, verkondigt vrouwlief voorzichtig doch steeds nadrukkelijker de boodschap dat het nu jouw beurt om aan anti-conceptie te doen. Zij heeft jarenlang de pil geslikt en ook nog die bevallingen doorstaan – nou dan? Toegegeven, het is niet heel onredelijk om te lasten van de lusten te delen maar om nu dat zaakje dicht te laten knopen? Dus was onze hoop gevestigd op de mannenpil. Vergeefs, zo blijkt.

45
Share

ochtendmisselijkheid vrouw zwangerschapAls jouw vrouw niet bij deze club hoort, hebben jullie mazzel. Ruim de helft van de zwangere vrouwen tobt in de eerste drie maanden van de zwangerschap met het verschijnsel ochtendziekte. Deze naam is bedrieglijk: je vrouw kan zich op elk uur van de dag misselijk voelen, kokhalzen en overgeven.

 

107
Share

Minister De Geus van Sociale Zaken noemde de invoering van de wet Kinderopvang, die op 1 januari 2005 van kracht werd, het absolute dieptepunt uit zijn bewind. Voor werkgevers wordt over een maand een nieuw dieptepunt bereikt. Vanaf januari 2007 worden zij namelijk verplicht een bijdrage te leveren aan de kosten van de kinderopvang. Nederland is zo ongeveer het enige land in de wereld met zo’n regeling. Is het wel terecht dat werkgevers mee moeten betalen aan kosten waar ze in feite niets mee te maken hebben?

19
Share

Samen een boek schrijven? Schrijversduo’s willen nog wel solide werk afscheiden, zoals Nicci French al jaren bewijst. Maar met tientallen, nee, hónderden mensen tegelijk de pen vasthouden, lijkt onbegonnen werk. Maar ach, redeneerden de mensen achter Oudersschrijven.nl, als je samen een encyclopedie à la Wikipedia kunt samenstellen, waarom dan geen boek? En dus ontstond Oudersschrijven.nl, een site …

12
Share

Tot op heden is dementie een diagnose die we reserveren voor onfortuinlijke pensionado’s maar, volgens de Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer is het ziektebeeld inmiddels ook op onze jongeren van toepassing. Als gevolg van overmatig gebruik van computer en smartphone ontstaat digitale dementie, zo betoogt hij in zijn gelijknamige boek dat zich laat lezen als klemmende …

78
Share

De Donauradweg heeft de reputatie de ideale route te zijn voor jonge gezinnen met fietsvakantieambitie. Is dat ook zo? Henk Hanssen nam met vrouw en kroost de proef op de som.

265
Share